پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 69238

 
نفس توسعه گردشگري به تبليغات كارشناسی شده بسته است
تاریخ خبر : 1394-12-10
     
   
     
متن خبر :
 بروشورهاي مختلف، نقشه‌هاي متفاوت و اقلام تبليغاتي كه سوغات اجباري گردشگران در سفر است، چند صباحي است كه حاصل برنامه‌ريزي، برنامه‌ريزان و عملكرد دستگاه‌هاي متولي ارائه خدمات سفر به گردشگران شده است.
همين سال گذشته بود كه در رسانه‌هاي مجازي استان همدان در ايام نوروز تصاويري انتشار يافت شامل حجم سنگيني از بروشورهاي مختلف استان همدان بود كه توسط يك گردشگر ثبت شده بود.
كميته اطلاع‌رساني، تبليغات و امور فرهنگي از جمله كميته‌هاي زيرمجموعه ستاد مركزي هماهنگي خدمات سفر از آن دست بخش‌هايي هستند كه اهميت خاصي را در نوع نگاه و برنامه‌ريزي‌ها مي‌طلبد. هر سال با از راه رسيدن فصل‌هاي پرمسافر شهرداري، ميراث فرهنگي، هلال‌احمر، استانداري و ارگان‌هاي ديگر دولتي در كنار متوليان سفر در بخش خصوصي دست به كار مي‌شوند و اقدام به چاپ نقشه، بروشور و يا برگه‌هايي حاوي اطلاعات سفر مي‌كنند. اينگونه مي‌شود كه با از راه رسيدن نوروز و بالا رفتن حجم مسافر اقلام گردشگري گاهي با اطلاعات يكسان و مشابه و گاهي با اطلاعات متفاوت و چهره مشابه راهي دست مسافراني مي‌شود كه گاهاً به دليل حجم بالاي اين سوغات اجباري حتي خوانده يا ديده نمي‌شوند و حاصل توزيع تعدد اقلام به آنها مي‌شود هدر رفتن هزينه‌ها و آشفتگي محيط زيست و از بين رفتن منابع طبيعي. امسال ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان پيشنهاد داد تا ارگان‌هاي دولتي و خصوصي مرتبط با بحث سفر با يك كاسه كردن هزينه‌هاي تبليغاتي همه با هم پاي كار بيايند و اين ناهماهنگي و موازي‌كاري را در طراحي و چاپ و توزيع اقلام گردشگري مديريت كنند.
علي خاكسار، معاون گردشگري همدان در اين زمينه معتقد است جزيره‌اي عمل كردن براي اطلاع‌رساني و تبليغات موجب هدر رفتن هزينه‌ها و موازي‌كاري و به دست نيامدن نتايج مطلوب است.
وي معتقد است استان نيازمند يك كتاب جامع با اطلاعات دقيق از گردشگري همدان است كه در صورت هم‌راستا شدن برنامه‌هاي متوليان سفر و چاپ مي‌تواند گردشگران را از حمل تعدد تراكت‌هاي مختلف و حجيم نجات دهد.
اما از سوي ديگر اختصاص نيافتن اعتبار لازم به تبليغات در گردشگري و ناهماهنگ بودن برنامه متوليان سفر در بخش دولتي و خصوصي موجب شده است كه موازي‌كاري‌ها با اجراي طرح‌ها ختم شود و برخي ارگان‌ها حتي بروشورها و نقشه‌هاي خود را خيلي پيش از اين طراحي و چاپ كرده باشند. اين در حاليست كه كارشناسان بر اين باورند كه نفس توسعه گردشگري به تبليغات كارشناسي بسته است. در نشستي كه براي تصميم‌گيري‌هاي اوليه در راستاي چاپ اقلام تبليغاتي براي نوروز 95 در ميراث فرهنگي استان برگزار شد در اين زمينه نمايندگان مختلفي از بخش‌هاي دولتي و خصوصي حضور داشتند كه مواردي را مطرح كردند. مواردي كه برخي از آنها حائز اهميت و برنامه‌ريزي است.
از جمله پيشنهادي كه در اين جلسه عنوان شد، طرح‌هايي از قبيل رايزني براي هماهنگ شدن اقلام گردشگري بين ارگان‌هاي دولتي و خصوصي براي فصل‌هاي پُرسفر در صورت تأمين اعتبار اين بخش است. از سوي ديگر مواردي از جمله هماهنگ شدن و همشكل شدن بنرهاي اطلاع‌رساني و خوشامدگويي به گردشگران ورودي نيز مطرح شد.
همچنين نمايندگان بخش‌هاي دولتي و خصوصي حاضر در نشست بر لزوم به كارگيري رسانه‌هاي ملي، مكتوب، صوتي و تصويري براي معرفي ظرفيت‌هاي گردشگري و فرهنگي و تاريخي استان تأكيد كردند. در حاشيه اين نشست علي مالمير، مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان گفت: تبليغات در گردشگري از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است و بايد اذعان كرد كه اين صنعت يكي از مهمترين صنايعي است كه تحت تأثير تحولات فناورانه، شكل‌ها و صورت‌هاي نويني يافته است. وي تأكيد كرد: از اين‌رو بقا در عرصه جهاني تبليغات، بايد همگان با پيشرفت‌هاي جهاني باشد؛ و اگر تبليغات همسو با نظارت كارشناسان در راستاي جذب گردشگر و آگاهي بخشيدن به آنها تدوين و ارائه شود مي‌تواند از جمله اهرم‌هاي ياري‌رسان به توسعه گردشگري باشد.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.