1403-02-011403-02-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 102617

 
تبلیغات گردشگری همدان تکنیک محور نیست
تاریخ خبر : 1398-09-20
     
 
 
     
متن خبر :

■ وفایی: فضای پیاده‌راه مرکزی یک فضای فوق امنیتی است

شیوه و تکنیک‌های تبلیغات در گردشگری همدان هدفمند می‌شود. این مهم زمانی ضرورت پیدا کرد که پس از رویدادهای جهانی 2018 در گردشگری تبلیغات این حوزه با نام همدان در عرصه ملی پراکنده و کمرنگ شد .
وقتی سال 2018 تمام شد گویا تبلیغات و معرفی ظرفیت‌های گردشگری در همدان مسیر خود را گم کرد. در سال 2019 موج تبلیغات گردشگری عاری از هدف مشترک توسط ارگان‌های تاثیرگذار در این عرصه با فراز و نشیبی نامطلوب پیش رفت .
کارشناسان براین باورند در صنعت گردشگری باید از تبلیغات به عنوان مهمترین ابزار بصورت حرفه‌ای استفاده كرد، زیرا موفقیت تبلیغ برای ارزش‌های فرهنگی و گردشگری كشور مبتنی بر درك صحیح و حرفه‌ای از تبلیغات و ارزش‌های آن است. زیرا تبلیغات حرفه‌ای می‌تواند به عنوان ابزار برنده‌ای برای پیشرفت اهداف فرهنگی در داخل و خارج مد نظر قرار گیرد و در غیر این صورت، هدر‌دادن وقت، سرمایه و انرژی است.
 شیوه و تکنیک‌های تبلیغات
در گردشگری همدان هدفمند شود
شیوه‌های تبلیغات با محوریت معرفی حرفه‌ای ظرفیت‌های گردشگری همدان، در پانزدهمین نشست اعضای اتاق فكر حوزه گردشگري ارائه شد. معاون عمرانی استاندار در اتاق فکر گردشگری همدان با عنوان این مطلب گفت: شیوه و تکنیک‌های تبلیغات در گردشگری همدان هدفمند شود.
عراقي در این نشست با موردتوجه قرار دادن هدف مشترک در برنامه‌ریزی‌های رویدادهای گردشگری همدان افزود: در اين اتاق فكر، از تمامي ايده‌ها و نظرات بخش خصوصي در حوزه گردشگري استقبال مي‌شود. وي با بيان اينكه در اتاق فكر تشكيل شده، نحوه تبليغات، همراستا با شیوه‌های به‌روز و تکنیک‌های علمی در حال تحلیل خواهد بود تا بتوانیم شاهد اجرای رویدادهای گردشگری همدان با یک شعار و هدف مشترک باشیم.
وی گفت: ارگان‌های مرتبط به گردشگری به عنوان متولیان بخش گردشگری موظف هستند تا از ظرفیت افراد خلاق و ایده‌پرداز برای توسعه این بخش استفاده کنند که در همین راستا و بر‌اساس پیش‌بینی‌های انجام شده است محمودرضا عراقی افزود: از سال گذشته با تشکیل "اتاق فکرگردشگری" به دنبال ایجاد ساختارهایی برای برقراری ارتباط بین صنعت، دانشگاه و بازار با حضور افراد فعال و خوش فکردر حوزه گردشگری بوده و هستیم. بی‌شک حضور فعالان گردشگری دغدغه‌مند و پرانگیزه در یک ساختار هدفمند، جریان مدیریت و به اشتراک‌گذاری دانش و مهارت شبکه سازی را در پی خواهد داشت.
 مؤثرترین روش‌ تبلیغاتی در گردشگری
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی نیز در حاشیه این نشست، در گفت‌وگوی با همدان‌پیام با اشاره به انواع تبلیغات جاذبه‌های گردشگری یک شهر گفت: در بین 3 روش‌ تبلیغاتی محیطی، اینترنتی و رسانه‌ای و تبلیغات سینه به سینه، نوع آخر تبلیغات، مؤثرترین روش جذب گردشگر به شمار می‌رود.
علی مالمیر اظهار کرد: تبلیغات سینه به سینه زمانی است که توریست به یکی از جاذبه‌های گردشگری یک مکان می‌رود و پس از بازگشت، رضایت خود از این سفر را برای اطرافیان ابراز می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: دانش گردشگری از همان ابتدا به عنوان مجموعه مطالعات چندرشته‌ای مطرح شد، زیرا این رشته یک حوزه علمی- ترکیبی است. تبعات اقتصادی و آورده مالی نیز که ناشی از جابه‌جایی حجم قابل توجه‌ای از پول بود، گردشگری را به یک صنعت تبدیل کرد. مالمیر درباره فرایند صنعتی شدن حوزه گردشگری افزود: زمانی یک حوزه به صنعت تبدیل می‌شود که در آن مواد و مصالح خام به منظور آماده‌سازی برای توده انبوهی از مصرف‌کنندگان، در یک فرآیند به کالا تبدیل شود.
 بانک جامعه مطالعات گردشگری
تهیه می‌شود
معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان نیز در این جلسه به وضعیت مطلوب گردشگری استان و پیشرفت در شناساندن ظرفیت های همدان اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر در زمینه گردشگری در استان کم کار نشده است و بخش اعظم آن به دلیل  توجه و نگاه ویژه مجموعه مدیریت ارشد استان و معاون عمرانی به این حوزه بوده است.وفائی به راهکارهای مطلوب برای بهره گرفتن از ایده های جامعه در راستای توسعه گردشگری همدان اشاره کرد و گفت: ما می توانیم با گردآوری مطالعات انجام شده در حوزه گردشگری و ایجاد بانک جامع مطالعات گردشگری یک منبع مستند و مطلوب برای به دست آوردن مسیرهای توسعه در گردشگری ایجاد کنیم. وی عنوان کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اقدام به ایجاد بانک جامع مطالعات گردشگری با این هدف کرده است.معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان گفت: هر رویداد باید خاص استان و منطقه مشخصی باشد تا بتواند گردشگران را با آن انگیزه جذب کند. وی تاکید کرد در این میان یکی از ویژگی های مطلوب در گردشگری ارائه خدمات شایسته است به گردشگران است و ما باید برای ارائه این خدمات تمرکز و تبلیغات مطالعه شده ارائه دهیم.
وی به فضای گردشگری شهر اشاره کرد و عنوان کرد: فضاهای مورد توجه گردشگران مانند میدان امام همدان نیازمند توجه بیشتری است ، این روزها میدان مرکزی همدان شبیه یک فضای فوق امنیتی و کاملاً ضد گردشگری است که این می تواند تصویر نامطلوبی در جذب گردشگر داشته باشد.
معاون و برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: در همین شب های اخیر هنگام عبور از مرکز شهر به شخصه شاهد توقف بیش از 10 ماشین امنیتی پلیس راهنمایی و رانندگی بودم و با خود فکر می کردم اگر گردشگری الآن به این منطقه بیاید چه تصوری در مورد میدان پیدا خواهد کرد. وی همچنین به پیشرفت های معرفی همدان در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: البته همیشه نباید نیمه خالی لیوان را دید و نباید از حق گذشت که در سال های اخیر به دلیل توجه به گردشکری سطح آن در  همدان حتی در حوزه اعتبارات نیز تغییر کرده است،  به گونه ای که در سال 1394 اعتبارات حوزه گردشگری 2 میلیارد و 400 میلیون تومان بود و به دلیل تغییر موقعیت گردشگری همدان این اعتبارات سال 1398 به 50 میلیارد تومان افزایش یافت به این افزایش نشان دهنده میزان 20 برابری اعتبارات در سال های اخیر می باشد. گفتنی است بحث در زمینه تبلیغات هدفمند در اتاق فکر گردشگری استان که از 2 سال گذشته با همكاري ميراث فرهنگي، صنايع دستي، گردشگري و شهرداري زير نظر معاونت عمرانی استاندار همدان تشكيل و محوريت فعاليت‌هاي آن را بخش خصوصي بر عهده گرفت در روزهای اخیر مورد تحلیل قرار گرفت. در این نشستها قرار است برای برنامه‌ریزی تبلیغات هدفمند و تخصصی گردشگری با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان تصمیمات جدی اتخاذ شود.
 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.