1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 119700

 
جمعی از همدانی‌ها به دیدار اسماعیلی ، زلفی‌گل و رحیمی رفتند

وزرای همدانی میزبان مادستانی‌ها
تاریخ خبر : 1400-06-27
     
 
 
     
متن خبر :

■ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: چتر حوزه فرهنگی برای همه کشور باید به یک اندازه گسترش می یابد

■ وزیر دادگستری:افزایش امنیت قضائی جامعه در گروی افزایش کارآمدی است

■ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: هدفم توزیع متوازن استعدادها در کل کشور است

خجسته نماینده ادوار مجلس: فرهنگ غلط حق خریدنی است را اصلاح کنید

■ مدیرمسئول روزنامه همدان پیام:سیستم قضایی  شکایت علیه رسانه‌ها را محدود کند

 استان همدان در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، برخلاف بسیاری از استان‌ها، بیش از هر کاندیدای دیگری به حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی در انتخابات موردتوجه قرار گرفت و در انتخابات سیزدهم نیز علی‌رغم اینکه استان همدان یک کاندیدای بومی به نام همتی داشت، اما با این‌حال همدانی‌ها رأی خود را به رئیسی دادند، بنابراین همین امر مطالبات و انتظارات مردم را از دولت سیزدهم بخصوص وزرای همدانی بالا برده است.
در ابتدا، لیست‌های غیررسمی که برای معرفی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به مجلس منتشر شده بود، نامی از وزرای همدانی را نشان نمی‌داد، با این‌حال روزنامه همدان‌پیام همواره از افراد توانمند و شایسته استان برای راه‌یابی به کابینه دولت حمایت کرده است. درنهایت از بین 19وزیری که در حال‌حاضر یکی از آنها نتوانسته از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد بگیرد، 3 وزیر از استان انتخاب شد که حتی احتمال می‌رود برای این جای خالی در وزارت آموزش‌وپرورش یک همدانی دیگر در کابینه دولت سیزدهم منصوب شود. در بین وزرا نیز رضاعبدالملکی با وجود اینکه اصالتی قروه‌ای دارد، اما وی را به عنوان چهارمین وزیر همدانی به حساب می‌آوریم، زیرا خانواده وی ساکن همدان هستند و از مدت‌ها قبل به این استان مهاجرت کرده‌اند.
این وزرای انقلابی و جوان همدانی، در جلسه مجلس برای گرفتن رأی اعتماد، هر کدام با اقبال خوبی از سوی نمایندگان مجلس روبه‌رو شدند، این درحالی است که هیچ یک از نمایندگان مجلس در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، حاضر نشدند که در مخالفت با برخی از این وزرای همدانی صحبت کنند و این وزرا بدون هیچ مخالفتی از سوی این نمایندگان، به وزارتخانه مربوطه راه یافتند.  در این راستا و به منظور اعلام حمایت و بیان انتظارات و مطالبات استان یک دیداری با هماهنگی امیر خجسته نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از نمایندگان جامعه ایثار استان از جمله خانواده شهدا و ایثارگران برگزار شد که در این مراسم از همدان‌پیام نیز دعوت به عمل آمد.  همدان‌پیام با توجه به اینکه شخصیت‌های بومی در هر پست و مقامی را حمایت می‌کند این تیم را هم همراهی کرد و هدیه‌ای را به رسم یادبود از صنایع‌دستی سفال استان جهت نصب در دفاترشان به آنها اهدا کرد.  در این جلسه دیدار با 3 وزیر ارشاد، آموزش‌عالی، دادگستری به همراه جمعی از نمایندگان؛ ایثارگران، آزادگان، جانبازان، خانواده‌های شهدا، فرهنگیان و اصحاب هنر با حضور نماینده سابق همدان - فامنین امیرخجسته با وزرای همدانی اتفاق افتاد که گزارش آن به صورت مجزا در هر ستونی می‌آید.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: چتر حوزه فرهنگی برای همه کشور باید به یک اندازه گسترش یابد
 نمایندگان جامعه ایثارگران استان در دیدار با وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از مطالبات و مشکلات جامعه هنری اظهار کردند که از جمله استفاده از ظرفیت ویژه مدارس در رابطه با هنر و خطاطی، رواج فرهنگ دینی در بین هنرمندان و حمایت از قشر هنرمندان در شرایط‌کنونی، بازسازی حوزه فرهنگ‌وهنر و استفاده از ظرفیت مشاوران استانی، برگزاری جشنواره کودک‌ونوجوان در استان همدان.
وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی در پاسخ به انتظارات این گروه مذکور بیان کرد: همانطور که اشاره کردید به هرحال فرصت خدمتگذاری در وزارت ارشاد اسلامی یک فرصت مغتنمی برای اعتلای فرهنگ و هنر در کشور است.
محمدمهدی اسماعیلی با بیان اینکه نزدیک به 90 درصد از تولیدات نمایشی در استان تهران اجرا می‌شود، گفت: این درحالی است که در سایر استان‌های کشور افرادی که دارای استعدادهای بی‌نظیری در این زمینه هستند به دلیل بی‌توجهی به این افراد در تولیدات نمایشی در سایر استان‌ها کمرنگ‌تر شده است و باید با دقت‌عمل بیشتری وارد شد، همچنین در حوزه نشر بیش از 85 درصد در تهران، مشهد و اصفهان فعالیت دارند درصورتی که در سایر استان‌ها با نوعی افت رو‌به‌رو شده است که درواقع نوعی نقص است که باید در دستور کار ما قرار گیرد و مهمتر از آن احیای نقش بالای وزارت فرهنگ و ارشاد‌اسلامی است به عبارتی دیگر این‌گونه می‌توان گفت که چتر حوزه فرهنگی برای همه کشور باید به یک اندازه گسترش یابد.
وی بیان کرد: بسیاری از افراد به استان همدان یک نوع نگاه متعالی دارند به این منظور که نسبت به فضای فکری و حوزه دینی همدان یک دیدگاه مثبتی دارند، اما با این وجود استان همدان به دلیل سوابق تاریخی، فرهنگی و هنری نشان می‌دهد که باید برای رشد و ارتقای آن اتفاق بهتری در این زمینه رقم بخورد.
اسماعیلی با اشاره به اینکه زاده یکی از روستاهای واقع در استان همدان است، گفت: من به دلیل اینکه خود جزو کسانی بودم که مدتی را در مناطق محروم زندگی کرده‌ام همیشه فاصله فرهنگی از لحاظ کمبود تجهیزات و امکانات احساس می‌کردم و همین شناخت کافی از این قبیل مناطق به تنهایی نوعی مزیت برای استان به حساب می‌آید.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: هدفم توزیع متوازن استعدادها در کل کشور است
 همچنین در ادامه این دیدار جمع مذکور در دیدار با وزیر علوم کشور به برخی از مشکلات موجود در استان اشاره کردند از جمله استفاده حداکثری از ظرفیت فرزندان شهدا در مدیریت دستگاه‌های اجرایی، حذف انتشار مقالات ISI به خارج از کشور، ارتقای جایگاه علمی دانشجویان نخبه در کشوربود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت که یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های من در دولت جدید، راه‌اندازی سیستم اداری در دستگا‌ه‌های اجرایی است به طوری که وابسته به یک فرد نباشد که در صورت تغییر دولت هیچ اختلالی در آن سیستم وارد نشود.
محمدعلی زلفی‌گل افزود: در حوزه تحقیقات و مقالات کاربردی ISI  اینکه با سایر کشورها جهت نشر مقالات ارتباطی نداشته باشیم دیدگاه درستی نیست، بلکه باید این ظرفیت ایجاد شود که با نوشتن و انتشار، دانش فردی را به دانش بشری و اجتماعی تبدیل کنیم چراکه 2 درصد از علم دنیا در ایران و 98 درصد دیگر برای خارج از کشور است.
وی بیان کرد: درخصوص انتخاب استادمحور، در مقطع تحصیلات تکمیلی طرح مناسبی دارم درنهایت با آموزش پژوهش‌محور و پژوهش آموزش‌محور در چهارچوب دستیابی به دانشگاه جامعه‌محور اعتقاد دارم و نهایت تلاش را در جهت تحقق اهداف، سند دانشگاه اسلامی مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به کار خواهم بست.
 قصد دارم برنامه‌ای را ایجاد کنم که عدالت آموزشی و توزیع متوازن استعدادها در کل کشور برقرار شود.
همچنین در ادامه بر استفاده حداکثری و بهره‌گیری مناسب از ظرفیت فرزندان شهدا در مدیریت دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد که در دستور کار خود قرار خواهد داد.


وزیر دادگستری:افزایش امنیت قضائی جامعه در گروی افزایش کارآمدی است

 نمایندگان جامعه ایثارگران در دیدار با وزیر دادگستری خواسته‌ها و انتظارات خود از دولت سیزدهم را بیان کردند: از جمله این خواسته‌ها شامل تشکیل پلیس قضائی برای رفع پرونده قضائی کشور، برپایی دانشگاه قضائی و استفاده از نیروهای جوان در این دانشگاه، اجرا شدن منشور وحدت با عنوان کلام علی‌بن ابی‌طالب(ع) در دادگستری و همچنین ایجاد یک قوه قضائی در کمیسیون ماده5.
■ در ادامه این جلسه امیر خجسته نماینده سابق همدان و فامنین گفت: در جامعه کنونی ما بخصوص در حوزه دادگستری باید بدانیم که حق گرفتنی نیست حق خریدنی است و باید سعی کنیم که این را در جامعه جا بیندازیم. نکته دیگر اینکه مجلس آنطور که شاید و باید بر آن قانونی که وضع کرده نظارت کافی ندارد و همین عامل می‌تواند از عوامل اصلی در گسترش فساد باشد که یک زنگ خطر جدی برای جامعه را در برخواهد داشت.
وزیر دادگستری نیز با اشاره به صحبت‌های افراد حاضر در جلسه بیان کرد: وزارت دادگستری کار اجرایی چندانی ندارد و مهمترین نقش این قوه ارتباط بین قوه قضائیه با 2 قوه مجریه و مقننه است که به دنبال تلاش برای افزایش کارآمدی در اجتماع می‌باشد که افزایش امنیت قضائی را نیزدر برخواهد داشت.
امین‌حسین رحیمی افزود: توجه به حقوق بشر و حقوق شهروندی از جمله اهداف و تکالیف انقلاب اسلامی است که امری مهم در جامعه تلقی می‌شود که اگر به آن توجه کافی نشود موجب آسیب جمعی خواهد شد، بنابراین دولت هم باید مراقب باشد که حقی از کسی در جامعه ضایع نشود در این حالت است که به حکومت آسیب جدی وارد خواهد شد.
وی بیان کرد: موضوع دیگر مربوط به سازمان تعزیزات حکومتی است که در جلسات متعدد مجمع تشخیص مصلحت نظام اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است که با توجه به ضرورت نظارت و کنترل دولت بر فعالیت‌های اقتصادی و لزوم اجرای مقررات قیمت‌گذاری و ضوابط توزیع با متخلفان براساس مواد این قانون تعزیر می‌شوند.
رحیمی گفت: اگرچه تعزیرات حکومتی حالت قضائی و دادگاهی دارد، اما در حال‌حاضر بسیاری از مردم با آن درگیر هستند، کار اصلی  که می‌خواهیم در این دولت آغاز کنیم اینکه بتوانیم نوعی انسجام را بین وزراتخانه‌هایی که مرتبط با نظارت و برخورد با متخلفان است را ایجاد کنیم که در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.