در جهت توسعه روابط تجاری ایران و عراق، رئیس و برخی اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی استان همدان با سفیر جمهوری عراق در ایران دیدار کرده و با محوریت معرفی ظرفیتهای تجاری استان و حل مشکلات فعالان اقتصادی در انجام مراودات تجاری با عراق گفتوگو کردند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی استان همدان ضمن معرفی کلی توانمندیهای استان در زمینههای مختلف، وجود 2شهر جهانی در استان را بخشی از ظرفیتهای قابل بهرهبرداری برشمرد و گفت: در حال حاضر کشور عراق بزرگترین شریک تجاری استان همدان محسوب میشود.
به گزارش همدانپیام، رحیم مرتضایی با تأکید بر حمایتها و توجه ویژه استاندار همدان به گسترش روابط تجاری همدان با کشورهای خارجی، اظهار کرد: در بخش صنعتی و کشاورزی بیش از 134قلم از کالاهای موردنیاز عراق از سوی همدان قابل تأمین است.
وی با تأکید بر اینکه عراق برای همدان فراتر از یک شریک تجاری است، گفت: پیوند میان 2کشور عمیق است، از این رو لازم است در روابط تجاری نیز پیشرفتهای بیشتری رقم بزنیم.
مرتضایی افزود: اتاق بازرگانی همدان در راستای توسعه مراودات تجاری آمادگی دارد با بکارگیری همه توان خود با اتاقهای بازرگانی بغداد و بصره همکاریهای جدیدی را آغاز کند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی استان در ادامه با اشاره به این که سرمایهگذاری مشترک، از اصول ماندگاری در بازار عراق است، گفت: این آمادگی وجود دارد تا از طریق برگزاری نمایشگاههای مشترک در استان ظرفیتها و توانمندیهای تجاری 2طرف معرفی و زمینه عقد قراردادهای تجاری و سرمایهگذاریهای مشترک را بیش از پیش فراهم کنیم.
همدان به قطب پزشکی غرب کشور تبدیل شده است
عضو هیأت رئیسه و خرانهدار اتاق بازرگانی استان هم در این نشست گفت: به سبب وجود مراکز درمانی و کادر مجرب پزشکی، همدان امروز قطب درمانی در غرب کشور است و با 25بیمارستان عمومی و 5بیمارستان فوق تخصصی آماده ارائه خدمات است.
رامین رحیمیان افزود: دانشگاه علوم پزشکی همدان جزو 10دانشگاه برتر کشور و دارای ۱۱دانشکده، ۲۰مرکز تحقیقاتی و 4پژوهشکده است و بیش از 7هزار دانشجو دارد که ۵۰۰نفر آنها از دیگر کشورها در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند
وی همچنین خاطر نشان کرد: ویژگی نزدیکی استان همدان به عراق یک مزیت ویژه است که موجب کاهش هزینه خواهدشد.
رحیمیان تصریح کرد: ظرفیت مطلوبی در تولید دارو و تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی در استان داریم که در این زمینه آماده همکاریهای مشترک و انتقال تکنولوژی و سرمایه گذاری در کشور عراق هستیم.
عضو هیأت رئیسه اتاق همدان، پذیرش و اعزام هیات های پزشکی، فراهم کردن زمینه لازم برای همکاری و مساعدت در تولید و انتشار دانش پزشکی، استفاده از ظرفیتهای پزشکی استان برای رفع نیازهای یکدیگر، استفاده از بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی جهت توسعه مراودات و ارتقای سطح سلامت مردم 2کشور اثر بخش خواهدبود.
مبل و منبت و انگور ملایر تشنه صادرات
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان در این نشست با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی عمده شهرستان ملایر، ثبت 2برند جهانی مبل و منبت و انگور را نقطه عطفی در پتانسیلهای جهانشهر ملایر برشمرد.
ناصر قنبری ادامه داد: بیش از 20هزار نفر در حوزه مبل و منبت در این شهرستان فعالیت میکنند و بیش از 65درصد مبل و منبت كشور در این شهرستان تولید میشود.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی استان با تأکید بر این که تولیدات حوزه مبل و منبت شهرستان ملایر قابلیت رقابت با محصولات ایتالیا و ترکیه را دارد، افزود: پس از چندین سال تلاش و تمرکز هنرمندان، مردم و مسئولان خطه ملایر تولیدات مبل و منبت ملایر در بازدید بازرسان سازمان جهانی صنایع دستی حائز تمامی معیارهای یونسکو از جمله کیفیت، اصالت، مرغوبیت، پیشینۀ تاریخی، خلاقیت و نوآوری شد و با عنوان «ملایر؛ شهر جهانی مبل و منبت» در فهرست شهرها و روستاهای جهانی یونسکو ثبت شد.
قنبری افزود: با توجه به دارا بودن شهرک تخصصی مبل و منبت آمادگی لازم جهت آموزش و صادرات محصول مبلمان را به بازارهای کشورهای هدف خواهیمداشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه انگور ملایر ثبت جهانی شده است، افزود: ملایر بهعنوان یکی از قطبهای اصلی تولید انگور از جایگاه منحصربهفردی در کشور برخوردار است.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی همدان بیان کرد: ۱۱هزار و ۷۵۱هکتار از اراضی باغی این شهرستان مختص باغهای انگور است و سالانه ۲۷۶هزار تُن محصول انگور تولید در ملایر تولید میشود که ۷۵درصد انگور تولیدی به انواع کشمش تبدیل میشود.
قنبری در پایان از سفیر جمهوری عراق در ایران دعوت بعمل آورد تا در سفری به استان همدان از عمده ظرفیتهای صادراتی شهرستان ملایر بازدید بعمل آورد و بستر افزایش صادرات محصولات این شهرستان را به استانهای مستعد عراق فراهم کند.
حضور پررنگ اتاق همدان در بزرگترین اجلاس ایران و اقلیم کردستان
دبیر اتاق بازرگانی استان هم به قدمت 90ساله اتاق بازرگانی همدان اشاره کرد و گفت: استان همدان در کریدور اصلی غرب کشور قراردارد و این مهم موجب شده تا رونق تجاری بیشتری را تجربه کند.
حمیدرضا نجفی ضمن تشریح فعالیت های حوزه بین الملل اتاق بازرگانی همدان از حضور پررنگ اتاق همدان در نمایشگاه سلیمانیه همزمان با برگزاری بزرگترین اجلاس توسعه همکاریهای ایران و اقلیم کردستان خبر داد و افزود: با هماهنگیهای بعمل آمده در راستای توسعه مراودات تجاری استان همدان با عراق بزودی هیأت تجاری متشکل از فعالان اقتصادی استان همدان در حوزههای متعدد به استان حلبچه عراق سفر خواهندکرد.
دبیر اتاق بازرگانی استان در پایان سخنانش از تدوین کتابچه جامع اطلس صادراتی استان خبر داد و گفت: این اطلس به همت واحد بینالملل اتاق بازرگانی همدان طی 3ماه جمعآوری و تدوین شده و آماده بهرهبرداری است.
حفظ بازارعراق در گرو افزایش سرمایهگذاری مشترک
سفیر جمهوری عراق در ایران هم با اشاره به آمادگی کامل این سفارت برای همراهی با اتاق همدان در راستای حل مشکلات و موانع موجود بر سر راه همکاریهای اقتصادی و بازرگانی تجار استان همدان، افزود: با توجه به توافق دولتهای 2کشور برای افزایش حجم مناسبات بازرگانی 2طرف از ۱۲میلیارد دلار در سال به ۲۰میلیارد دلار، بخشخصوصی 2کشور میتوانند زمینهساز این جهش باشند.
نصیر عبدالمحسن عبدا... با اشاره به مودت و برادری بین 2کشور روابط دیپلماسی ایران و عراق را بسیار خوب تلقی کرد و افزود: بخش بزرگ فعالیتهای اقتصادی در عراق توسط فعالان اقتصادی و بخش خصوصی اداره میشود.
وی تأکید کرد: تجار ایرانی با توجه به وجود رقبایی چون ترکیه، مصر و عربستان میبایست با چشم باز و دقتنظر فعالیت کنند و بدانند حفظ بازارعراق در گرو افزایش سرمایهگذاری مشترک خواهدبود.
وی افزود: بیش از 90درصد تجاری که در عراق سرمایهگذاری داشتهاند ابراز رضایت کردهاند.
سفیر عراق در ایران افزود: نقشه توسعه سرمایه گذاری و ظرفیتهای موجود را به وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ارائه نمودیم که امیدواریم فعالان اقتصادی نهایت بهرهبرداری را از این موضوع داشته باشند.
نصیر عبدالمحسن عبدا... فاصله کوتاه استان همدان با کشور عراق را نقطه عطفی دانست که میتواند موجب افزایش سطح مبادلات تجاری و همکاریهای 2جانبه باشد.
وی با اشاره به فعالیت دلالان حوزه گردشگری سلامت افزود: با تقویت همکاریهای مشترک حوزه پزشکی میبایست دست دلالان گردشگری سلامت را قطع کرد.
دانشگاه بوعلی برای عراق اعتبار دارد
سفیر عراق در ایران افزود: دانشگاه بوعلیسینا همدان ازدانشگاههای مطرح کشور است و در عراق هم از درجه اعتبار بالا برخوردار است.
وی گفت: شهر زیارتی کربلا از پربازدیدترین شهرهای عراق است که با توجه حضور خیل عظیم مردم از کشورهای مختلف و ظرفیتهای موجود میتوان نمایشگاههایی را از توانمندیهای استان همدان در این نقطه برگزار کرد.
سفیر کشور عراق در ایران در پایان از هیات تجاری اتاق بازرگانی همدان جهت حضور در عراق دعوت بعمل آورد و خواستار افزایش سطح مراودات با استان همدان شد.
|