پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

کد خبر : 122607

 
مدیرکل بیمه سلامت استان:

90 درصد هزینه‌ ناباروری از سوی بیمه سلامت پرداخت می شود
تاریخ خبر : 1400-12-14
     
 
 
     
متن خبر :

 در حال‌حاضر تعدادی از داروها و خدمات درمان ناباروری در بخش‌های سرپایی و بستری تحت‌پوشش سازمان بیمه سلامت قرار داشته و سازمان بیمه سلامت بین 70الی 90 درصد از هزینه موارد تحت‌پوشش را پرداخت می‌کند .
مدیرکل بیمه سلامت استان با اشاره به اینکه ۹۰ درصد هزینه خدمات زوجین نابارور از سوی بیمه سلامت پرداخت می‌شود و در ۶ پکیج این خدمات در تعهد است خاطرنشان کرد: بیمه سلامت ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی را برای زوجین نابارور پرداخت می‌کند.
دکتر سعید فرجی در جمع خبرنگاران به حمایت بیمه سلامت از زوجین نابارور طبق تأکید و منویات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: سازمان بیمه سلامت برای زوج‌های نابارور خدماتی را در نظر گرفته است هرچند خدمات ناباروری که غالباً  پرهزینه هم هستند تاکنون زیرپوشش بیمه سلامت نبوده‌اند .
وی افزود: در حال‌حاضر استقبالی از سوی مراکز ارائه‌دهنده خدمات ناباروری استان جهت انعقاد قرارداد با بیمه سلامت نشده و در این زمینه جلساتی هم برگزار کردیم که ظاهراً بیمارستان فاطمیه پذیرفته است و باید بخش خصوصی هم اقدام کند. اما فعلاً  زوجین نابارور می‌توانند از طریق ارائه مدارک و فاکتور به بیمه سلامت و در قالب خسارت متفرقه و مطابق ضوابط سهم سازمان از هزینه‌های انجام شده برای باروری را از ما دریافت نمایند.
مدیرکل بیمه سلامت استان در ادامه بیان کرد: بیش از ٥٣ درصد جمعیت استان زیرپوشش بیمه سلامت است که در قدیمی‌ترین صندوق این سازمان بیش از ۱۲۰هزار نفر در قالب بیمه‌شدگان کارکنان دولت عضویت دارند و در حال‌حاضر بزرگترین صندوق بیمه سلامت مربوط به صندوق روستایی است که نزدیک به 600هزار نفر تحت‌پوشش این بیمه قرار دارند. این درحالی است که كمتر از ۴ درصد جمعیت استان همدان فاقد پوشش بیمه هستند.
 وی با بیان اینکه در سال اخیر برآوردهایی شده است که می‌گویند ۱۰درصد افراد بیمه نشده‌اند که البته بعید است در استان همدان بیش از ۳ یا ۴ درصد جمعیت فاقد پوشش بیمه باشند، گفت: البته یک مشکلی درباره بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی وجود دارد که ممکن است افراد مقطعی و فصلی در جایی مشغول کار شوند و بیمه تأمين اجتماعي شوند که در آن مقطع نمی‌توانند زیرپوشش ما باشند.
فرجی با اشاره به اینکه در مقطعی که پوشش بیمه‌ای این افراد برقرار نیست بلاتکلیف می‌مانند.
همچنین وی از عضویت ۲هزار و ۲۲۶ نفر از بیماران خاص استان زیرپوشش بیمه سلامت خبر داد و افزود: اغلب این بیماران مبتلا به ms هستند که هزار و ۲۰۷ نفر را شامل می‌شوند و نیز بیماران دیالیزی ۴۹۴، پیوند کلیه ۲۷۶ نفر، هموفیلی ۱۷۰نفر و تالاسمی ۷۹ نفر هستند.
 بیش از 126میلیارد تومان برای بیماران کرونایی پرداخت شده است
فرجی به مجموعه اقدامات این سازمان در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: به دنبال شیوع ویروس کرونا در اسفندماه سال 1398، سازمان بیمه سلامت اقداماتی را برای پشتیبانی از بیماران مبتلا انجام داد که در گام نخست همه مبتلایان از زمان بستری تا درمان زیر پوشش خدمات حمایتی بیمه قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه در ۱۱ماهه امسال هزینه درمان ۲۵هزار و ۳۱۵ بیمار مبتلا به کرونا یا پرداخت شده یا در تعهد برای پرداخت است، خاطرنشان کرد: بیش از ۱۲۶میلیارد تومان برای این بیماران پرداخت شده و یا در تعهد است.
مدیرکل بیمه سلامت استان با اشاره به اینکه نزدیک به بیش از ۳۲۰ میلیارد تومان در سایر خدمات هزینه شده است، گفت: درمجموع ۴۴۶ میلیارد تومان تعهد پرداخت 11ماهه امسال است که البته اسفندماه هم اضافه خواهد شد تا پرونده ۱۴۰۰ بسته شود.
 راه‌اندازی ۲۳ پایگاه ثبت‌نام بیمه سلامت رایگان در همدان
وی با اشاره به اینکه در این زمینه 2سازمان معاونت بهداشتی و بهزیستی همراهی بیشتری داشتند، افزود: با کمک این سازمان‌ها ۲۳ پایگاه ارائه خدمات بیمه سلامت موقت را در استان راه‌اندازی کردیم که ۱۱مرکز در شهر همدان است و بقیه در شهرستان‌های استان فعال شده‌اند.فرجی با بیان اینکه در این نوع بسته خدمات، افراد کم‌برخوردار در نزدیکترین محل خود می‌توانند اطلاعات بیمه‌ای خود را ثبت و بیمه‌ شوند، افزود: در مقطعی از سال 1398 آزمون وسع برگزار شد و بر اساس آن خدمات ارائه می‌شد در غیر آن صورت نیز خدمات به‌طور رایگان بود و با این طرح هم این امکان فراهم شده تا افراد کم‌برخوردار در نزدیکترین مکان به محل زندگی خود بیمه شوند و از خدمات بیمه سلامت به‌صورت رایگان برخوردار شوند.
این مدیرکل از انجام صددرصدی نسخه‌نویسی الکترونیکی در همدان خبر داد و گفت: در کل کشور بیش از ۹۸ درصد نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک انجام می‌شود و خوشبختانه در 2 ماه اخیر نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک در استان به صددرصد رسیده است.
فرجی با بیان اینکه به دنبال این هستیم تمام خدماتی که به بیمه‌شدگان در نقاط مختلف ارائه می‌شود قابل ثبت باشد تا رصد خدمات به نحو مطلوب امكانپذير باشد، افزود: ما به سازمان پیشنهاد دادیم و هم در درمانگاه‌ها و داروخانه‌های استان اعلام کردیم که اگر به هر دليلي امکان ثبت نسخه‌ الکترونیک نبود، همان لحظه کاغذی انجام دهند تا در نخستین فرصت تبدیل به نسخه‌ الکترونیک شود.
وی تأکید کرد: این مراکز حق ندارند وقتی سیستم قطع است نسخه را با بیماران آزاد حساب کنند و شماره تلفن ۱۶۶۶ نیز اعلام شده تا مردم تخلفات را گزارش دهند و رسیدگی در اسرع‌وقت صورت گیرد.
 مدیرکل بیمه سلامت استان از مزیت‌های سیستم ارجاع به پزشک خانواده سخن گفت و افزود: این طرح شناخته شده و بین‌المللی است و طبیعی است که مثل هر طرحی ابتدا محدودیت‌ها و مشکلاتی داشته باشد که باید به مرور رفع شود.
وی با بیان اینکه در نظام ارجاع، بیمار جهت معاینه و درمان ابتدا باید به پزشک خانواده خود مراجعه کند و درصورت نیاز توسط پزشک خانواده به متخصص مربوطه ارجاع می‌گردد، گفت: این طرح به‌صورت جدی مهرماه در استان آغاز شد و در حال‌حاضر بالغ بر ۱۴۴هزار نفر در استان به ۸۶ پزشک خانواده منتسب شده‌اند.
فرجی تصریح کرد: درست است محدودیتی ایجاد شده که این ۱۴۴هزار نفر برای درمان تنها باید به پزشک خانواده مراجعه کنند در حالی که قبلاً بدون محدوديت به مراکز دولتی و دانشگاهی مراجعه می‌کردند، اما این اطمینان را می‌دهیم که پزشک خانواده بهترین راهنمای آنها با کمترین هزینه خواهد بود تا درصورت نیاز، به خدمات تخصصی بخش خصوصی هم دسترسی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم که در اسرع‌وقت تمام بیمه‌شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی به پزشک خانواده منتسب شوند، گفت: افراد می‌توانند از طریق سامانه شهروندی بیمه سلامت، شماره تلفن ۱۶۶۶ و یا با شماره‌گیری # ۱۶۶۶ * نسبت به پزشک خانواده خود استعلام بگیرند و از این 3 طریق امکان مشخص شدن انتساب یا عدم انتساب به پزشک خانواده و نیز راهنمایی بیمه‌شدگان درباره مسیر صحیح درمان و معالجه وجود دارد. فرجی در پایان اظهار امیدواری کرد که با توسعه کمی و کیفی خدمات بیمه سلامت بتوانیم نقش مهمی در کاهش آلام بیمه‌شدگان و افزایش رضایتمندی مردم عزیزمان داشته باشیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.