پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 78928

 
زنگ خطر برای منابع انسانی همدان

جمعيت استان آب رفت
تاریخ خبر : 1396-03-31
     
 
 
     
متن خبر :

 128 هزار نفر از جمعيت استان همدان با توجه به مقايسه سرشماري سال 95 با ماقبل آن كاهش داشته است كه اين زنگ خطري براي نرخ جمعيت استان است.
در جلسه‌اي كه با عنوان «شوراي راهبردي جمعيت و شوراي هماهنگي ثبت وقايع حياتي»، روز گذشته در استانداری همدان، تشکیل شد معاون سياسي استاندار تأكيد كرد كه نرخ منفي رشد جمعيت ارتباطي با وضع اقتصادي مردم ندارد این در حالی است که به نظر مي‌رسد نبود امکانات و زیرساخت های شهری، افزايش نرخ مهاجرت براي كسب شغل، كاهش تمايل خانواده‌ها به فرزندآوري به دليل مشكلات مالي و نيز تنگناهاي درآمدي كه باعث بالا رفتن سن ازدواج و يا ترجيح مجردي به متأهلي شده است، عاملي در كاهش نرخ جمعيت استان باشد.
 همدان بیشترین نرخ کاهش جمعیت در کشور
ابراهيم الهي‌تبار با اشاره به اينكه همدان بيشترين نرخ كاهش جمعيت را در كل كشور دارد، افزود: 131 هزار و 528 نفر در مدت 5 سال گذشته از استان مهاجرت كردند كه اين به معناي آن است كه يك شهرستان از استان همدان حذف شده باشد.وي حفظ نكردن منابع خدادادي در روستاها در سال‌هاي گذشته كه روستاييان را دچار مشكل بيكاري و بعد مهاجرت كرد، پرداخت وام‌هاي زودبازدهي كه تبديل به ثروت نشد بلكه تورم را با خود همراه داشت و در كل سياست‌هاي غلط را باعث كاهش جمعيت دانست و تأكيد كرد: بايد يك كار پژوهشي قوي در خصوص جمعيت استان و شاخص‌هاي آن، اولويت پژوهشي استان باشد.
الهي‌تبار بيان كرد: بايد افزايش نرخ باروري در استان در دستور كار قرار بگيرد كه متأسفانه شاهد هستيم از نظر جنسيتي نرخ جمعيت مولد (زنان) هم رو به كاهش است. وي تأكيد كرد: در بحث اجراي سياست‌هاي كلي جمعيت بايد اين سياست‌ها به شكل بومي شده در استان اجرا شود كه در اين ارتباط دستگاه‌هاي متولي يك ماه فرصت دارند كه برنامه‌هاي لازم را ارائه دهند. الهي‌تبار افزايش نرخ ازدواج، كاهش نرخ طلاق و افزايش درمان ناباروران را مورد تأكيد قرار داد و گفت: در ارتباط با درمان ناباروري ما پيشنهاد داديم كه درمان اين مهم تحت پوشش بيمه باشد كه خوشبختانه اين پيشنهاد ما در سطح كشوري مطرح و مورد تأييد و اجرا قرار گرفت. الهي‌تبار در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود دلاورمردي‌هاي سپاه در انتقام‌گيري از داعش را مورد تقدير قرار داد. در ادامه مديركل ثبت احوال استان همدان با ارائه گزارشي از ثبت وقايع حياتي در استان و اينكه استان در اين ارتباط استان پيشرو در كشور است، افزود: بيشترين ولادت‌ها در سال‌هاي 88 مربوط به گروه سني مادران 20 تا 24 سال بود كه اين نرخ در سال 89 به 29 تا 25 سال سن رسيد. محمود علي‌پور سهم زنان بالاي 30 سال در فرزندآوري را نيز 31 درصد در سال 90، 39 درصد در سال 94 و 4/41 درصد در سال 95 اعلام كرد.وي گفت: سهم جمعيت مادران روستايي در فرزندآوري تا سن 24 سال بيشتر اما از آن سن به بعد سهم زنان شهري بيشتر است.
وي سهم تولد دختران نسبت به پسران را نيز كم دانست و گفت: در برخي شهرها چون ملاير نسبت تولد پسران 33+ درصد و جمعيت دختران 23- درصد بوده است.
علي‌پور گفت: ميزان رشد جمعيت تنها در شهر همدان و ملاير مثبت بوده اما در ساير شهرستان‌ها رشد منفي دارد.
وي ادامه داد: در حالي كه تعداد خانوارهاي استان قبل از سال 95 تعداد 506 خانوار بود در سال 95 اين رقم به 538 هزار نفر رسيدهاست و اين رقم در شهرستان كبودراهنگ با كمترين رقم به 47/0- درصد رسيده است.مديركل ثبت احوال استان اظهار كرد: علاوه بر اين جمعيت روستايي در همه شهرستان‌هاي استان با رشد منفي مواجه شده است كه اين خوشايند استان نيست.
وي ميزان وفات در استان را نيز با رشد 5/4 درصدي اعلام كرد و گفت: اين رقم در بين مردان 57 درصد و در زنان 43 درصد است و در مجموع مرگ‌ومير در شهرها 3 درصد و در روستاها 5/11 درصد رشد دانسته است.به گفته علي‌پور در هر ساعت يك نفر و روزانه 11 نفر فوت مي‌كنند در حالي كه ولادت در هر ساعت 4 نفر است.وي بيشترين علت فوت همداني‌ها را بيماري‌هاي قلبي عروقي اعلام كرد.مديركل ثبت احوال استان اظهار كرد: در سال 95 به ميزان 2/6 درصد (266 واقعه) كاهش طلاق را داشتيم كه اين رقم در 15 سال گذشته بي‌سابقه بوده است. همچنين سال 91 تعداد 24 هزار و 355 واقع ازدواج داشتيم كه از سال 91 به بعد با كاهش نرخ طلاق اين رقم به 17 هزار ازدواج رسيده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.