پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

کد خبر : 77178

 
كسب برترين عناوين توسط شركت آب‌وفاضلاب استان همدان در سال‌هاي اخير

100 درصد جمعيت شهري استان همدان زير پوشش آب
تاریخ خبر : 1396-02-27
     
 
 
     
متن خبر :

پیش از آنکه بتوان از مجموعه برنامه ریزی ها و امور اجرایی در  شرکت آب و فاضلاب  کلامی به نگارش در آورد باید گفت ؛ آنچه تلاشگران در این بخش برای ارایه خدمات مطلوب به مشترکین محیا میکنند تاسیساتی نهان در زیر بستر زمینی است که شاید قابل رویت نبودنش دلیلی بر سهل گذری جامعه محلی ازآن باشد . زحمات ؛ خدمات و اعتباراتی که برای اجرا و صرف شدن آن مدتها زمان تخصیص می یابد؛ خروجی مطلوبی در بر دارد که دربستری از زمین نهفته است . تامین  آب شرب مصرفی و مدیریت فاضلاب شهری و روستایی و در نهایت تامین بهداشت محیطی و روانی همه نتیجه مردان و زنانی است که در مجموعه ای با نام شرکت آب و فاضلاب در تکاپو هستند .
 اعمال مدیریت کارآمد و خروجی جهانی  
يادآوري خبر اهداي تندس طرح سبز مديريت سبز اروپا به شركت آب‌وفاضلاب همدان در ماه‌هاي آخر سال 95 از جمله مواردي بود كه در نشست صميمي مديرعامل و رئيس هيأت‌مديره قائم‌مقام شركت آب‌وفاضلاب و جمعي از معاونان همراه و كارشناسان اين مجموعه  با همدان پیام از جمله مواردی بود که در خاطر اعضای حاضر در این نشست ‌ماند.
اهتمام مدير و معاون كارشناسان شركت آب‌وفاضلاب استان همدان براي آنكه رتبه ها ی برتر‌ را در ميان ديگر استان‌ها کسب کنند ستودنی است .
 آنچه مسلم است نقش تأثيرگذار مدير رسانه‌اي و كارشناسان  وكاربلد امروز شرايطي را براي همدان رقم زده است تا در اين حوزه همدان برترباشد . هنوز يادآوري اين مهم كه در يازدهمين همايش مديريت سبز و دهمين كنفرانس توانمندسازي منابع انساني به تنديس طرح سبز از سوي بنياد جهاني انرژي و جامعه مديريت سبز اروپا به شركت آب‌وفاضلاب استان همدان تعلق گرفت موجب مي‌شود تا برترين خروجي‌ها را كه در پس تلاش‌هاي شبانه‌روز در اين مجموعه حاصل مي‌شود، مرور كنيم.
مديرعامل شركت آب‌وفاضلاب استان كه به بهانه گراميداشت روز روابط عمومي در همدان پیام حضور پیدا کرده بود  ، عنوان کرد :  تصفيه‌خانه فاضلاب همدان بين 11 هزار طرح جهاني در حوزه آب جزو 185 طرح برتر جهاني شناخته شده است.
وي با بيان اينكه طرح تصفيه‌خانه فاضلاب همدان 75 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، گفت: دريافت اين گواهي جهاني يك نقطه عطف براي استان بود.
مديرعامل آب‌وفاضلاب استان از رقم خوردن اتفاقات حايز اهميت اين حوزه در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر به منظور مديريت هوشمند فشار شبكه توزيع آب به تعداد 43 دستگاه كنترل‌گر فشارشكن بر روي دستگاه‌هاي فشارشكن شهر همدان نصب شده است.
 كنترل و تنظيم هوشمند توزيع آب
وي با بيان اينكه با نصب اين دستگاه‌ها با استفاده از سيستم نرم‌افزاري تحت وب فشار شبكه توزيع آب شهر همدان به صورت هوشمند كنترل و تنظيم مي‌شود، گفت: اجراي اين پروژه باعث كاهش هدررفت آب شبكه توزيع كاهش حوادث، اتفاقات شبكه توزيع، بالا رفت عمر تأسيسات شبكه و ذخيره شبانه آب در مخازن شده است.
حسينی بيدار به افزايش دبي 30 ليتر در ثانيه آب تصفيه شده كه توسط تكنولوژي فيلتر دسكي محقق شده است، اشاره كرد و گفت : ايجاد زير ساخت تامين آب مشتريان از آبهاي سطحي و يا از منابع آبهاي زير زميني به صورت مجزا در راستاي پدافند غير عامل ، دريافت گواهي آزمون کفايت تخصصي کشور در سال 93، اخذ گواهينامه معتمد از سازمان حفاظت محيط زيست ، پياده سازي الزامات اخذ گواهي ايزو 17025 و پياده سازي الزامات ايمني آب از ديگر اقدامات صورت گرفته در چهار سال گذشته توسط اين شرکت است.
هادي حسینی بيدار همچنين عنوان كرد: در حال حاضر سرانه مصرف آب در استان با اصلاح 140 كيلومتر از شبكه‌هاي فرسوده و توسعه آب كاهش يافته است.
وي گفت: سرانه توليد آب در سال 1392، 247 ليتر در هر شبانه‌روز بود كه اين ميزان در سال 1395 به 233 ليتر كاهش يافته است.
از نگاه اين مقام مسئول با اجراي برنامه‌هاي مصرف بهينه آب، فرهنگ‌سازي نصب فشارشكن و اصلاح شبكه و توسعه آب نيز سرانه مصرف از 183 ليتر در هر شبانه‌روز در سال 1392 به 173 ليتر در سال 1395 كاهش يافته است.
آنچه از نوع و نحوه عملكرد شركت آب‌وفاضلاب استان برمي‌آيد اين است كه در سال‌هاي اخير افزايش انشعاب فاضلاب و بالا رفتن توان ظرفيت تصفيه‌خانه به 5 هزار مترمكعب در روز رسيد. حسيني بيدار به کسب گواهينامه طرح سبز و تنديس جهاني 2016 تصفيه خانه فاضلاب شهر همدان اشاره کرد و افزود: اين طرح سال گذشته در بين 185 طرح برتر از ميان 11 هزار طرح جهاني ارائه شده در حوزه آب و فاضلاب قرار گرفت.
وي افزود: 120کيلومتر توسعه ، اصلاح و خط انتقال شبکه فاضلاب در استان همدان انجام شده است. از منابع دولتي اين شرکت از سال 92 تا 95 در بخش آبرساني 195 ميليارد و 578 ميليون ريال ، در بخش اصلاح شبکه 52 ميليارد و 553 ميليون ريال و در بخش فاضلاب نيز 484 ميليارد و 148 ميليون ريال اختصاص يافته است.
 فرهنگسازی برای مصرف بهینه آب
در بخش ديگري از گفت‌وگوهايي كه در اين نشست عنوان شد، مديرعامل شركت آب‌وفاضلاب استان به ايجاد ظرفيت تحويل 15 ميليون مترمكعب پساب با كيفيت مورد قبول نيروگاه شهيد مفتح و استفاده از فناوري‌هاي نوين از جمله راه‌اندازي سيستم‌هاي جي‌اي اس (سيستم الكترونيك براي كسب اطلاعات جغرافيايي) اقدام كرده است و هوشمندسازي تأسيسات و الكترونيكي شدن خدمات مشتركين از ديگر فعاليت‌هاي اين شركت در دولت است.
معاون مهندسي و توسعه شركت آب‌وفاضلاب استان نيز در اين نشست صميمي به بخش ديگري از ظرفيت‌هاي اين ارگان اشاره كرد و گفت: 94 درصد از مشتركين حالا از الگوي مصرف بهره مي‌برند، در استان همدان 76 هزار مشترك داريم كه بيش از 20 مترمكعب آب مصرف مي‌كنند و ما به دنبال آن هستيم كه بتوانيم با فرهنگ‌سازي و اطلاع‌رساني 10 درصد ديگر جامعه محلي را نيز پوشش دهيم.
سعيد عبدا...زاده عنوان كرد: از يك ميليون و 100 هزار نفر جمعيت شهر 740 هزار مشترك تحت پوشش خدمات بهداشتي آب‌وفاضلاب هستند و به واقع مي‌توان گفت وقتي در شهري تأسيسات ايجاد مي‌كنيم و فاضلاب را جمع مي‌كنيم، قطع يقين بهداشت به آن شهرها برمي‌گردد.
معاون ماليو پشتيباني شركت آب‌وفاضلاب استان نيز عنوان كرد: با آنكه فقط 5/13 درصد اعتبار در بخش آب داريم، اما با جديت تلاش كرديم در شركت آب‌وفاضلاب 100 درصد كار را با 10 درصد اعتبار به انجام برسانيم.
مهدي قربانپور گفت: در واقع در شركت آب‌وفاضلاب استان دنبال رهكارهايي بوديم كه بتوانيم هم پيمانكار را پاي كار نگاه داريم و هم بهره كافي را جامعه محلي ببرد ب هاين ترتيب كه به عنوان مثال از قراردادهاي خاص استفاده كرديم براي افزايش كيفي آب شهر و بالا بردن خروجي در تأمين آب شرب و حال در گ‌تپه و صالح‌آباد قرار است با بهره‌گيري از خودياري مردم و تأمين هزينه‌ها، اجراي فاضلاب به انجام برسد.
و در كل مي‌توان گفت كار شاخصي كه در سال 1395 رقم خورد، تغيير رويكرد شركت در استفاده از منابع جاري بود و قراردادهايي كه از محل اعتبارات جاري به انجام رسيده است.
حميد عزيزي متواضع، مدير روابط عمومي آب‌وفاضلاب استان نيز در اين نشست به بالا بودن حجم كار در اين شركت اشاره كرد و گفت: حضور در اين حوزه كاري يعني تعريف و اجراي يك فعاليت شبانه‌روزي و 24 ساعته.
 تعامل و تکاپو لازمه کار تیمی
وي گفت: كار در اين ارگان يك كار تيمي است و ما به دنبال آن هستيم به تعامل با رسانه‌ها پلي ارتباطي قوي بين خود و جامعه محلي ايجاد كنيم.
در حال حاضر استان همدان حدود يک ميليون و800 هزار نفر جمعيت دارد و از این تعداد 130 هزار و 888 خانوار استان همدان در مناطق شهري زير پوشش آب و 247 هزار و 57 خانوار زير پوشش فاضلاب قرار دارند به عبارتي 100 درصد جمعيت شهري استان همدان زير پوشش آب و 70.7 درصد زير پوشش فاضلاب قرار دارند. و این به آن معناست زیرساختها و ارایه خدمات در این حوزه برای هم استانی ها در سطحی بسیار مطلوب محیا و آماده است .

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.