پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 112254

 
ترامپ: تقلب شود نتیجه را نمی‌پذیرم!! بایدن: می‌شه خفه‌شی مرد؟

واکنش ترامپ به شکست مناظره نخست خود چه‌خواهد بود؟
تاریخ خبر : 1399-07-11
     
 
 
     
متن خبر :

■ آیا خاورمیانه پل اضطراری ترامپ برای فرار از شکست در انتخابات خواهد بود؟

 نخستین مناظره انتخاباتی ایالات متحده آمریکا بامداد چهارشنبه در «دانشگاه کیس وسترن رزرو»، در شهر کلیولند ایالت اوهایو درحالی که کمتر از 40 روز به انتخابات این کشور مانده است برگزار شد.
تقریباً می‌توان گفت که در این مناظره دو رقیب اصلی انتخابات ایالات متحده بیش از هر چیز دیگری به یکدیگر تهمت زده و یا توهین کردند.
هردو کاندیدای ریاست‌جمهوری ایالات متحده در انتخابات پیش رو، بر مواضع گذشته خود تاکید کردند. ترامپ باری بایدن و خانواده‌ او را به فساد و تبانی برای تقلب در انتخابات متهم کرد، و بایدن نیز رئیس‌جمهور آمریکا را دروغگو خواند و چندین مرتبه به وی توهین کرد.
در بخشی از مناظره در رابطه با طرح بیمه اوباماکر (Obamacare)، هنگامی که جو بایدن در خصوص موضع خود در قبال بیمه‌همگانی در آمریکا داشت توضیح می‌داد، ترامپ همزمان با وی صحبت می‌کرد و اجازه صحبت به بایدن را نمی‌داد که در این هنگام بایدن به وی گفت: می‌شه خفه شی؟
می‌توان گفت که مهم‌ترین بخش مناظره روزگذشته که به عنوان تبلیغ انتخاباتی و حتی تیتر روز‌نامه‌های 30‌سپتامبرنیز مورد توجه قرار گرفت، "می‌شه خفه‌ شی؟" بایدن به ترامپ بود.
از سوی دیگر بایدن قبل از آغاز این مناظره اسناد مربوط به پرداخت‌های مالیاتی خودش را منتشر کرد. چرا که یک روز قبل‌تر، روزنامه نیویورک‌تایمز افشا کرد دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ فقط ۷۵۰ دلار مالیات پرداخت کرده است. هنگامی که بایدن در این رابطه از ترامپ سوال پرسید، وی در پاسخ به سوال رقیب دموکرات خود گفت که پرداخت مالیاتی وی را همگان خواهند دید، بایدن نیز در میان صحبت‌های وی به تاکید گفت: کی انشاا...؟
در مناظره روز گذشته نخستین سوال مطرح شده از سوی مجری مناظره در رابطه با انتخاب قاضی دیوان عالی از سوی ترامپ بود. در این خصوص هردو کاندیدا‌ مواضع قبلی خود را تکرار کردند و بایدن باری دیگر خواستار انتخاب قاضی مربوطه در دولت بعد شد.
بایدن در بخش دوم مناظره که در رابطه با ویروس کرونا بود، عملکرد رئیس‌جمهور فعلی آمریکا را در این خصوص مورد انتقاد قرار داد. ترامپ در پاسخ به انتقاد‌های وی با تاکید بر عملکرد دولت وی در مقابله با ویروس کرونا گفت که در صورتی که کار دست جو(بایدن) بود میلیون‌ها نفر کشته می‌شدند. بایدن نیز در پایان این بخش در جواب ادعا‌های ترامپ خطاب به مردم گفت: او همان کسی است که گفت ماده ضدعفونی کننده تزریق کنید تا مریضی‌تان برطرف شود، که ترامپ در میان صحبت‌های وی این اظهار خود را خوشی معرفی کرد.
در ادامه اتهام‌زنی‌های این دو رقیب انتخاباتی ریاست‌جمهوری، بایدن ادعا کرد در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ آمریکا ضعیف‌تر، بیمارتر، فقیرتر و پراختلاف‌تر شده است. ترامپ نیز مدعی شد که دموکرات‌ها سال ۲۰۱۶ خواسته‌اند علیه او کودتا کنند.
هنگامی که مجری مناظره خطاب به ترامپ پرسید آیا در صورت باخت نتیجه انتخابات را خواهد پذیرفت؟ وی با ادعا بر وجود تقلب در برخی از ایالات آمریکا از جمله فیلادلفیا، اظهار کرد که اگر ببینم که ده‌ها هزار رأی دارند دستکاری می‌شوند نمی‌توانم این را بپذیرم.
طبق گزارش منتشر شده از فارس، با توجه به نظر‌سنجی تعدادی از رسانه‌های مطرح آمریکایی، می‌توان گفت که بایدن پیروز مناظره روزگذشته بوده است. سی‌اِن‌اِن: ترامپ 28درصد بایدن 60درصد ، سی‌بی‌اِس: ترامپ 41درصد بایدن 48درصد ، وبگاه روزنامه سیدنی مورنینگ‌هرالد: ترامپ 18درصد بایدن 56درصد ، ای‌بی‌سی نیوز: ترامپ 41درصد بایدن 59درصد.
 آیا باید منتظر تحرکات آمریکا در منطقه بود؟
درباره تحلیل‌های صورت‌گرفته نسبت به اینکه ترامپ در صورت احساس ترس از شکست دست به اقدام نظامی در منطقه خواهد زد (گزارش سه‌شنبه/شماره3864)، می‌توان گفت که آغاز درگیری‌ها در منطقه محتمل‌تر از ماه‌های گذشته شده است.
حال اینکه مقصد ترامپ برای رویا‌رویی در منطقه ایران خواهد بود و یا ترکیه، می‌توان انگیزه‌، بهانه‌ و اقدامات اخیر را مورد بررسی قرار داد:
■ ایران: اصلی‌ترین بهانه رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا برای تقابل با ایران، جلوگیری از لغو تحریم‌های تسلیحاتی و مانع شدن از خرید تسلیحاتی ایران از روسیه و چین است. چرا که ترامپ همواره لغو تحریم‌های تسلیحاتی کشورمان را تهدیدی برای امنیت اسرائیل و کشور‌های عربی در منطقه اعلام کرده است.
اخبار‌های ضد و نقیض در رابطه با تعطیلی سفارت آمریکا در بغداد و قصد این کشور برای انتقال سفارت متبوعش به اربیل را می‌توان بر این موضوع تفسیر کرد. خبرگزاری انتخاب در گزارشی این فرضیه را مطرح کرد که قصد واشنگتن از این اقدام، برنامه حمله گسترده به حشدالشعبی در عراق و حذف فیزیکی رهبران حشدالشعبی و نابودی کامل مقرهای این گروه است. این مسأله می‌تواند تقابل نیابتی ایران و آمریکا را در عراق سبب شده و این می‌تواند سورپرایز اکتبر ترامپ باشد.
■ ترکیه: روند ترکیه هراسی در منطقه توسط آمریکا و اسرائیل از چند سال گذشته آغاز شده است. اختلافات میان دولت اردوغان با برخی از کشور‌های عربی، باعث شده است که توافقات اخیر امارات و اسرائیل را در همین زمینه تحلیل کنند. البته تفکرات ناسیونالیستی رئیس‌جمهور ترکیه، باعث ایجاد درگیری‌های زیادی در منطقه شده است.
حال حمایت ترکیه از آذربایجان در جنگ این کشور با ارمنستان، تنش‌ شدید پیش آمده با یونان و تهدیدات این دو کشور به اقدام نظامی علیه یکدیگر و اقدامات دیگر نظامیان این کشور در عراق و سوریه، از جمله بهانه‌هایی است که ایالات متحده آمریکا می‌تواند از آن‌ها برای آغاز درگیری در منطقه استفاده کند.
البته تقابل نظامی چه با ایران و چه با ترکیه برای ایالات متحده عواقب و خسارات بسیاری را در برخواهد داشت، که این مسأله را می‌توان مثال نقضی بر تئوری بالا دانست.

* گردآوری: محمد ترابی

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.