پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 98653

 
منطقه بندی نامفهوم!
تاریخ خبر : 1398-06-16
     
   
     
متن خبر :


 ۱- رحمانی فضلی، وزیر کشور از وزرایی است که چندان محبوبیتی در بین حامیان دولت و اصلاح طلبان ندارد اما راه حفظ وزارت و تعامل با نمایندگان را بلد است و توانسته ازابتدای دولت اول دکتر روحانی تا کنون وزیر کشور باشد و به نظر نمی رسد در مجلس آینده نیز برای وی اتفاق خاصی رخ دهد و وی همچنان حداقل تا ۱۴۰۰ وزیر کشور باشد.
۲- از جمله اقدامات پر سر و صدای رحمانی فضلی در وزارت کشور تقسیم بندی کشور به پنج منطقه است.
این اقدام از سوی وزارت کشور که مسئول تقسیمات کشوری نیز هست در ابتدا با نگاه بدبینانه همراه شد و منتقدان این اقدام را گامی بسوی حکومت فدرالی قلمداد کردند حکومتی که در آن ایران با ۵ حکومت فدرال  اداره می شد.
البته وزارت کشور این نقد را رد کرد و تقسیم بندی را برای برنامه ریزی بهتر عنوان کرد اما این نقد همچنان بر سر این تقسیم بندی باقی است و اقدامات بعدی در راه اندازی دبیرخانه های این مناطق هم بر این نقد افزوده است.
۳- هر نوع حرکتی برای تغییر نوع اداره حکومت در ایران بر خلاف قانون اساسی است و به نظر می رسد در این منطقه بندی این موضوع نادیده گرفته شده و مجلس نیز به وظیفه نظارتی خود برای پایه نگذاشتن نگاه فدرالی به ایران بی توجه بوده و خوب عمل نکرده است.
۴- وزارت کشور در این تقسیم  بندی همدان را در کنار کرمانشاه،لرستان و ایلام در منطقه ۳ قرار داده و در اقدامی عجیب دبیری این منطقه را به استان کرمانشاه داده است.
این اقدام یعنی کم کردن از نقش محوری همدان در غرب کشور از همان ابتدا نوع نگاه وزارت کشور به این منطقه را نشان می دهد و حاکی از این است که با این نوع نگاه این منطقه بندی سودی برای همدان در برنامه ریزی های آینده نخواهد داشت.
۵- میزبانی از نشست ها و همایش ها زمانی برای مردم قابل پذیرش است که سودی برای استان داشته باشد و به نفع توسعه استان باشد.
مشخص نیست جمع شدن مسئولان اقتصادی و برنامه ریزی منطقه ۳ در همدان با عنوان نشست تخصصی آمایشی منطقه سه کشور چه سودی برای استان دارد که میزبانی آن پذیرفته شده است!
۶- سندهای آمایش در ایران چندان ثابت نیستند و عمر آنها با هر دولتی به پایان می رسد.
در استان تا کنون یکبار در دولت مهرورز سند آمایش تدوین و در دولت اعتدال هم سند آمایش مجدد تدوین شده است.
با این اوصاف آینده و چشم انداز سند آمایش منطقه ای روشن و مشخص است و به نظر نمی رسد حتی در این دولت هم به آن توجه جدی شود!
۷-  منطقه بندی وزارت کشور هنوز نامفهوم است و حداقل در مورد منطقه ۳ ، همدان در جایگاه واقعی خود دیده نشده و به نظر می رسد تلاش شده همدان به عنوان پایلوت، قطب  و محوریت غرب کشور در این منطقه بندی کمرنگ شود.
با این شرایط میزبانی همدان از نشستهای منطقه ۳ چندان مفهوم نیست و بهتر است مسئولان بر خلاف جغرافیای منطقه که به همدان جایگاه و شرایط ویژه داده است، حرکت نکنند.
 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.