1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 118599

 
دادستان همدان:

قطعی آب ممنوع شد
تاریخ خبر : 1400-04-17
     
 
 
     
متن خبر :

 ماجرای قطعی برق و بی‌برنامگی از سوی متولیان و نادیده گرفتن جدول طراحی شده توسط خود اداره برق در اعمال زمان‌بندی خاموشی‌ها، در دستور پیگیری دادستان استان همدان قرار گرفته است.
البته این روزها گلایه‌های متعدد و زمزمه‌های دیگری درباره قطع شدن آب هم به گوش می‌رسد، در حالی که حمیدرضا نیکداد معاون بهره‌برداری شرکت آب‌وفاضلاب استان همدان اواسط خردادماه گفته بود «برنامه‌ای برای قطع تابستانی آب شرب در استان همدان وجود ندارد». اما این روزها شاهد قطع شدن آب در مناطق مختلفی از استان هستیم.
به گزارش روابط‌عمومی دادسرای عمومی و انقلاب، قطعی آب آن هم در شرایط کرونایی که مردم نیازمند رعایت بهداشت فردی هستند، موجب شده تا آنان گلایه‌های خود را به گوش دادستان استان همدان برسانند و پس از تأیید صحت و سقم این مشکل، دادستان به عنوان مدعی‌العموم در حمایت از هم‌استانی‌ها وارد میدان شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان همدان در این‌باره گفت: به مدیرعامل شرکت آبفای استان همدان صریحاً تأکید شده هر نقطه استان که آب قطع شده، بی‌درنگ به روال عادی برگشته و آب وصل شود.
حسن خانجانی بیان‌کرد: بنابراین تا عادی شدن جریان برق و خاموشی‌ها، هرگونه قطع آب ممنوع بوده و در صورت تخلف با متخلف برخورد جدی می‌شود، زیرا این خواسته مردم است.

 نوسانات شبکه توزیع برق عامل اختلال در آبرسانی
 معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب‌وفاضلاب استان همدان هم بیان کرد: قطعی آب در دستور کار ما نیست و در چند روز گذشته به دلیل مشکلات و نوسانات شبکه توزیع برق، مشکلاتی در پمپاژ و آبرسانی صورت گرفته است.
حمیدرضا نیکداد در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: با توجه به دستورالعمل‎ها و سیاست‌هایی که در سطح کشور و در استان پیرامون مشکلات کمبود آب در نظر گرفته شده، قطعی آب در حال‌حاضر در دستور کار ما نیست.
وی بیان کرد: برنامه‌ریزی ما برای مدیریت مصرف آب، کاهش فشار آب در زمان‌هایی مانند ساعت ۱۲بامداد تا ۴ صبح است که مردم نیاز بسیار کمتری به آب دارند و در این ساعات نیز طبقات اول و دوم به طور قطع مشکلی درباره تأمین آب نداشته، اما ممکن است فشار پایین آب موجب مشکلاتی در طبقات سوم و بالاتر شود.
نیکداد درباره اختلالاتی که در شبکه آبرسانی استان صورت گرفته است، گفت: در چند روز گذشته به دلیل مشکلات و نوسانات شبکه توزیع برق، مشکلاتی در پمپاژ و آبرسانی صورت گرفته و موجب قطعی آب در برخی نقاط استان شده‌ است که براساس جلساتی که با شرکت توزیع برق استان داشتیم مقرر شد که قطعی برق در نقاط استراتژیک ما را مدیریت کنند تا مشکلاتی در شبکه آبرسانی ایجاد نشود.
وی با اشاره به کاهش ۴۴درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته، بیان‌کرد: با توجه به کاهش بارش‌ها پیش‌بینی ما این بود که ۱۶۰روستا نیاز به آبرسانی سیار دارند، اما تاکنون به این عدد نرسیده و تمام تلاش ما این است که خدمات موردنیاز را در اختیار هم استانی‌ها قرار دهیم.
معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب‌وفاضلاب استان همدان با بیان اینکه در سال‌جاری وضعیت مناسبی از نظر منابع آبی نداریم، گفت: پیش‌بینی ما این است که شهرستان‌های همدان، اسدآباد، کبودراهنگ، فامنین، بهار و قروه درگزین در تابستان امسال با تنش آبی مواجه شوند.
نیکداد در پایان بیان کرد: فرهنگ مصرف بهینه بهترین راهکار برای عبور از شرایط بحرانی است و تمامی مشترکین آب‌وفاضلاب در شهرها و روستاهای استان در هر ساعت از شبانه‌روز می‌توانند از طریق ارتباط با شماره ۱۲۲ اطلاعات و درخواست‌های موردنظر خود را پیگیری کنند.

 قطعی برق موجب اختلال در شبکه اینترنت استان همدان شد
 مدیرکل ارتباطات‌وفناوری اطلاعات استان همدان هم بیان کرد: زمان‌بندی اعمال خاموشی‌ها و قطعی برق ایستگاه‌های مخابراتی و آنتن‌های«بی.تی.اس» موجب ایجاد اختلال در شبکه اینترنت استان همدان شد.
مجتبی ساکی در گفت‌وگو با ایرنا، گفت: براساس زمان‌بندی اعلام شده روزانه ۲ یا 3بار برق مناطق مختلف استان قطع می‌شود که به دنبال آن برق ایستگاه‌های مخابراتی نیز قطع می‌شود.
وی با اشاره به اینکه همه ایستگاه‌های مخابراتی و آنتن‌های«بی.تی.اس» استان به باتری پشتیبان(یو.پی.اس) مجهز هستند، بیان کرد: باتری‌های پشتیبان در بیشترین زمان ممکن تا ۲ساعت می‌توانند برق«بی.تی.اس» را تأمین کنند و 8 تا ۱۲ ساعت نیاز است که دوباره به صورت کامل شارژ شود.
ساکی افزود: زمان استمرار جریان برق آنقدر کوتاه است که باتری‌های پشتیبان نمی‌توانند به صورت کامل شارژ شوند و همین موضوع موجب شده تا در زمان قطعی برق، برخی از ایستگاه‌های مخابراتی و تلفن همراه از شبکه خارج شوند.
وی بیان کرد: استان همدان بیش از هزار و ۳۰۰ ایستگاه شبکه تلفن‌همراه دارد که در روزهای اخیر با قطع برق هر گروه، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ ایستگاه از شبکه خارج می‌شود.
مدیرکل ارتباطات‌وفناوری اطلاعات استان همدان بیان‌کرد: در مناطق خارج از شهر نیز، باتری برخی از ایستگاه‌های آنتن تلفن‌همراه سرقت شده است که در زمان قطعی برق موجب آنتن‌دهی ندادن تلفن همراه در جاده‌ها می‌شود.
وی گفت: برخی از ایستگاه‌های مخابراتی نزدیک به 8 باتری پشتیبان دارند که با خالی شدن آنها، ۷۲ساعت زمان لازم است تا دوباره شارژ شوند.
ساکی بیان کرد: قطع جریان برق به صورت متناوب، موجب ایجاد خسارت به شبکه‌های مخابراتی و همچنین کاهش عمر باتری‌های پشتیبان شده است.
وی گفت: با دیسپاچینگ شرکت برق استان مکاتبه کردیم تا جریان برق ایستگاه‌های مهم مخابراتی و تلفن‌همراه، قطع نشود و یا مدت زمان قطعی آن کاهش یابد. ۱۰۰درصد مناطق شهری و روستایی همدان به شبکه اینترنت تلفن‌همراه متصل است.

  اعمال خاموشی بدون برنامه پذیرفتنی نیست
وزیر نیرو هم در ستاد فرماندهی بیان کرد: از این پس، به جز موارد اضطراری، اعمال خاموشی به مردم، بدون برنامه پذیرفتنی نیست و مدیران‌عامل شرکت‌های توزیع باید به صورت دقیق و منظم برای اجرای آن نظارت کامل داشته باشند.
به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان، پیک بار ۱۴۰۰، نحوه اجرای برنامه‌های مدیریت بار و تأمین برق مشترکان را مورد نظارت و تأکید قرار داد و در گفت‌وگو با مدیران‌عامل شرکت‌های برق سراسر کشور، جزئیات تصمیمات روز سه‌شنبه در هیأت‌دولت و بازدید معاون اول رئیس‌جمهوی از مرکز دیسپاچینگ را تشریح کرد.
وی با تأکید براینکه نهایت تلاش باید برای جلوگیری از بروز خاموشی در بخش خانگی به کار بسته شود، بیان کرد:  در این روزهای کرونایی اهمیت استمرار تأمین برق بیمارستان‌ها و مراکز حساس و حتی خانه‌های مردم بسیار مهم و خط قرمز ماست.
اردکانیان افزود: شرکت‌های توزیع برق در سراسر کشور موظف هستند با دقت کافی جدول‌های احتمالی خاموشی را منتشر و به صورت گسترده در رسانه ملی و کانال‌های ارتباطی با مردم منتشر کنند.
وی بیان کرد: مدیران هم با حضور در رسانه‌ها و گفت‌وگو با مردم، با تشریح وضعیت برای آنان، صدای مردم را نیز بشنوند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.