1403-02-031403-02-13bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 81822

 
شوراي شهر، «شهردار محبوب و مقبول افكار عمومي» را با «اجماع» انتخاب كند
تاریخ خبر : 1396-06-06
     
   
     
متن خبر :
پنجمين دوره شوراهاي شهر و روستا فعالیت خود را آغاز کرده است  و روند انتخاب شهرداران شكلي رسمي به خود گرفته است . اين موضوع در مركز استان با حساسيت بيشتري دنبال مي‌شود و تاكنون نام 8 گزينه جهت بررسي نهايي به منظور انتخاب شهردار آينده همدان اعلام شده كه البته از نظر برخي صاحبنظران قانع‌كننده نبوده‌اند.
پيش از اين در جريان انتخابات پنجمين دوره شوراها، اكثريت رأ‌ي‌دهندگان همداني به تغييراتي اساسي و چشمگير در شوراي اسلامي مركز استان رأي دادند كه نه‌تنها شامل بيشتر اعضاي قبلي، بلكه شامل گرايش‌هاي سياسي آنها نيز شد. بدين ترتيب برخلاف ادوار پيشين، اين‌بار «اصلاح‌طلبان و اعتدالگرايان» در بين منتخبان شوراي شهر همدان به «اكثريت نسبي» رسيدند و نگاهي به تركيب ليست اوليه 9 نامزد تصدي شهرداري همدان كه توانسته‌اند از مراكز ابتدايي انتخاب شهردار عبور كنند نيز نشانگر اين موضوع است.
با اين وصف، پرواضح است كه ذائقه اكثريت رأي‌دهندگان بايد در جريان انتخاب شهردار آينده همدان لحاظ گردد. اين موضوع نه‌تنها براي رأي‌دهندگان، بلكه براي منتخبان جديد شورا - كه اكثريت از ليست «ائتلاف اميد» هستند - اهميت بسزايي دارد و به نوعي تضمين‌كننده يا متزلزل‌كننده روند جديدي است كه با ورود آنها به شوراي شهر همدان در كنار برتري نسبي «روحاني» در مقابل «رئيسي» در انتخابات اخير رياست‌جمهوري، آغاز شده و از هم‌اينك كرسي‌هاي مجلس يازدهم را نيز نشانه گرفته است.
از طرفي شهردار و شوراي شهر در همدان از ديرباز و همچون اغلب ديگر شهرهاي بزرگ با چالش‌هاي‌ اساسي مواجه بوده است و از طرف ديگر نوع مأموريت‌ها، وظايف و اختيارات شهرداري‌ها، پيگيري روندي تخصصي و كاملاً كارشناسي در گزينش شهردار آينده را مي‌طلبد كه در اين ميان، گرايش‌هاي سياسي منتخبان شوراي شهر پنجم و مردمي كه آنها را برگزيده‌اند، گرچه مهم است اما نبايد بر جنبه كارشناسي و تخصصي اين امر غلبه كرد.
در همين راستا 2 نكته مهم قابل توجه است: نخست اينكه شهردار منتخب بتواند با «اجماع»، انتخاب شده يا اكثريت قاطع آراي اعضاي شوراي شهر را كسب نمايد و دوم اينكه اكثريت افكار عمومي نيز با شهردار منتخب همراه باشد. در مورد اول، موضوع به اعضاي شوراي شهر بستگي دارد تا با تعامل و منطق، ديدگاه‌هاي تخصصي و كارشناسي را بر ساير مؤلفه‌ها ترجيح دهند و بتوانند زمينه «اجماع» در زمينه انتخاب شهردار آينده يا كسب حداكثري آراي اعضاي شورا توسط وي را فراهم آورند. در مورد كسب نظر افكار عمومي در موقعيت و محبوبيت نامزدهاي مطرح جهت تصدي سكان شهرداري مركز استان در 4 سال آينده نيز اقدامات مختلفي قابل انجام است.
بهره گرفته از «رسانه‌هاي بي‌طرف» جمعي و «سايت‌ها و كانال‌هاي معتبر» در اينترنت و فضاي مجازي، از جمله راه‌هاي كسب اطلاع از نظرات افكار عمومي در مورد گزينه‌هاي مورد نظر شوراي شهر جهت انتخاب شهردار آينده است. همچنين از طريق انتخاب «نظرسنجي‌هاي علمي و تخصصي» توسط افراد زبده و ماهر در اين زمينه نيز مي‌توان ميزان اقبال مردم شهر همدان نسبت به گزينه‌هاي مطرح را سنجيد.
آگاهي از اين امر مي‌تواند نظرات اكثريت اعضاي شوراي اسلامي شهر و مردم را در يك جهت قرار داده و به عنوان پشتوانه‌اي قابل اعتنا و سرمايه اجتماعيِ گرانسنگي براي شهردار منتخب، او را در انجام وظايف بسيار مهم و سختي كه در پيش دارد، ياري رساند. بديهي است شهردار آينده اگر با «اجماع» و كسب رأي موافق همه اعضاي شوراي شهر يا كسب رأي اكثريت اين اعضا انتخاب شود و در بين افكار عمومي نيز از مقبوليت و محبوبيت قابل توجهي برخوردار باشد، مي‌تواند موفقيت‌هاي بيشتر و گسترده‌تري را در زمينه فعاليت شهرداري در ابعاد مختلف كسب نمايد كه اين موضوع بخش زيادي از موانع موجود در راه فعاليت شورا و شهردار منتخب آن را هموار خواهد كرد. 
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.