پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120497

 
پیش‌بینی برداشت ۳۰۰ هزار تنی چغندر قند در نهاوند

کلنگ وعده کارخانه قند نهاوند ۳ساله شد
تاریخ خبر : 1400-08-18
     
 
 
     
متن خبر :

 نهاوند-معصومه کمالوند-خبرنگار همدان‌پیام: فصل برداشت چغندر نهاوند هم رسید و کشاورزان مشغول برداشت این محصول استراتژیک از مزارع خود هستند. امسال از هر هکتار حدود۶۵ تا۷۵ تن برداشت محصول خواهند داشت.
پیش‌بینی شده است امسال ۳۰۰ هزار تن محصول چغندرقند از اراضی شهرستان نهاوند برداشت شود.
کشاورزان نهاوندی با اختصاص بخش قابل‌توجهی از اراضی کشاورزی خود به کشت این محصول، میزان قابل‌توجهی از نیاز کشور را به فرآورده‌های چغندرقند تأمین می‌کنند.
چغندر یک محصول پر سود و استراتژیک است که با روش‌های نوین آبیاری مقدار قابل‌توجهی در مصرف آب برای این محصول کاهش می‌یابد.
شهرستان نهاوند به سبب موقعیت آب‌وهوایی و خاک مناسب اغلب بیشترین سطح زیرکشت و میزان بالای برداشت این محصول را به خود اختصاص می‌دهد.
کارخانه‌های طرف قرارداد مدیریت جهادکشاورزی نهاوند ۵ کارخانه قند لرستان، بنیاد اصفهان، قند قزوین، قند همدان و نقش‌جهان اصفهان هستند، اما سال‌هاست وعده احداث کارخانه قند نهاوند در حد یک کلنگ بر زمین مانده است و آنچنان که پیداست عملاً حرکتی اجرایی در این‌باره نشده است.
کارخانه قند ۵ هزار تنی سمبل مهرگان نهاوند یکم آذرماه  1397با حضور محمود حجتی، وزیر کشاورزی دولت سابق کلنگ‌زنی شد.
 کارخانه قند ۵ هزار تنی سمبل مهرگان با مساحت ۶۲هزار و ۵۰۰ هزار مترمربع با سرمایه‌گذاری ۲۰۰میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲۵۰ نفر و ظرفیت تولید سالیانه ۷۲ هزار تن تولید شکر و قند کلنگ‌زنی شد.
حجتی در این سفر ابراز خرسندی کرده و به کشاورزان هم امیدواری داده بود که با کلنگ‌زنی این واحد تولیدی با ظرفیت تولید سالیانه ۷۲ هزار تن بخش عمده‌ای از مشکلات کشاورزان چغندرکار این شهرستان و استان مرتفع می‌شود.
 دیدار سرمایه‌گذاران کارخانه قند با شهبازی
اوایل فروردین‌ماه ۱۴۰۰ سرمایه‌گذاران کارخانه قند مهرگان نهاوند با نماینده این شهرستان در مجلس دیدار و گفت‌وگو داشتند.
 در این دیدار با تأکید بر سطح بالای زیرکشت چغندرقند در شهرستان، احداث این کارخانه و تعیین‌تکلیف آن به عنوان یکی از مطالبات مهم کشاورزان مطرح شد و با توجه به اینکه مشکلات فراوانی از همان ابتدا گریبانگیر این پروژه شد، عملاً عملیات اجرایی این واحد تولیدی متوقف و تعطیل شد که با حضور سرمایه‌گذاران جدید و اعضای هیأت‌مدیره، بحث اعطای وام و آغاز جدی پروژه در این دیدار مورد بررسی قرار گرفت.
 علیرضا شهبازی، نماینده نهاوند هم ابراز امیدواری کرد تا سریع‌تر عملیات ساخت این مجموعه تولیدی آغاز شود و یک هفته پس از این دیدار علیرضا شهبازی از طریق بانک‌ها و شخص وزیر کشاورزی پیگیر رفع موانع موجود در اجرای پروژه باشد.
 یک هفته بعد!
پس از دیدار و مطالبه سرمایه‌گذاران و هیأت‌مدیره جدید کارخانه قند نهاوند برای تأمین اعتبار و تخصیص تسهیلات برای آغاز و راه‌اندازی این پروژه در جلسه‌ اردیبهشت‌ماه که با حضور شهبازی، نماینده نهاوند و خدارحمی، مدیرعامل سابق بانک کشاورزی و نماینده هیأت‌مدیره شرکت قند مهرگان نهاوند تشکیل شد، نماینده هیأت‌مدیره ابراز امیدواری کرد که با مساعدت‌های وعده شده شهبازی درخصوص حلّ مشکلات این طرح، آرزوی دیرینه مردم و کشاورزان شهرستان درخصوص کــــارخانه چغندرقند هرچه سریع‌تر محقق شود.
 دیدار سوم با معاون سابق جهادکشاورزی
پس از آن شهبازی به دیدار با معاونان و مدیران وزارت جهادکشاورزی رفت تا وفامنش، معاون سابق وزارت جهادکشاورزی درباره رفع مشکل چغندرکاران از مرحله کاشت تا تحویل و دریافت پول و پیگیری ساخت و راه‌اندازی هرچه سریع‌تر کارخانه چغندرقند نهاوند که از اولویت‌های ویژه شهرستان است قول مساعد دهد!
 کارخانه قند نهاوند۷۶۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
دولت دوازدهم به پایان رسيد و معاونت‌ها و وزرا و به دنبال آن نمایندگان آنها در استان هم وعده‌هایشان درباره بخش عمده‌ای از وعده‌های کلنگ خورده در نهاوند، به‌ویژه کارخانه قند عملی نشد.
حال با توجه به تعیین هیأت‌مدیره و سرمایه‌گذاران جدید احداث این کارخانه تسهیلات موردنیاز برای ساخت این واحد تولیدی از ۲۰۰ میلیارد زمان کلنگ‌زنی به۷۶۰ میلیارد تومان افزایش یافته است و چغندرکاران نهاوندی امسال هم با تحمیل هزینه حمل، در حال برداشت محصول امسال هستند تا آن را به ۵واحد تولیدی طرف قرارداد جهاد کشاورزی در شهرستان ارسال کنند و به انتظار دریافت مزد دسترنج خود بنشینند.
 کلنگ وعده کارخانه ۳ ساله شد
به 3 سالگی کلنگ کارخانه قند نهاوند کمتر از 2 هفته باقی مانده است و کشاورزان نهاوندی هنوز با مشکلاتی از جمله بالابودن هزینه حمل‌ونقل این محصول و دریافت دیرهنگام پول آن با مشکلات قابل‌توجهی روبه‌رو هستند.
اگرچه 3 سال گذشته زمان کلنگ‌زنی این کارخانه میزان سرمایه  ۲۰۰میلیارد تومان اعلام شد، اما اکنون هزینه موردنیاز بیش از ۷۶۰میلیارد تومان است و به نظر می‌رسد مشکل این کارخانه که به‌صورت شرکایی قرار است احداث شود و در حد یک دیوارچینی همچنان راکد مانده است به این زودی مرتفع نشود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.