پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 114480

 
مدارس خوانا،بستری برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان
تاریخ خبر : 1399-09-29
     
 
 
     
متن خبر :

 نخستین جلسه تبیین طرح تحولی مدرسه خوانا با حضور معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش و مدیرکل آموزش و پرورش استان به‌صورت مجازی در بستر شبکه شاد برگزار شد.
 به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان، در این جلسه، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، گفت: بسته تحولی مدرسه خوانا که براساس سند تحول بنیادین تدوین شده است، به‌دنبال پاسخگویی به یکی از چالش‌های اساسی دوره ابتدایی در بخش مهارت‌های زبانی پایه شامل گوش کردن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن و مهارت‌های اساسی زندگی است.
رضوان حکیم‌زاده افزود: این طرح فرصتی را فراهم می‌کند تا ما از طریق تمرین مهارت‌های پایه در تلفیق با مهارت‌های پایه زندگی شامل ادب، جرأت‌ورزی و مسئولیت‌پذیری دانش‌آموزان را برای ایفای نقش مهمتر و بهتر در جامعه آماده کنیم.
وی تصریح کرد: ما باید در زمینه کسب مهارت‌های پایه زبانی بتوانیم دانش‌آموزان را توانمند کنیم تا علاوه‌بر روان‌خوانی که سبب درک عمیقی از مطالب است، از مهارت نوشتن به‌عنوان ابزاری برای بیان خواسته‌ها و نظرات استفاده کنند.
 معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: رویکرد ما در ارتقای این مهارت‌ها رویکرد تلفیقی است و در این راستا مهارت‌های زبانی را بستری مناسب برای تمرین مهارت‌های اساسی زندگی می‌دانیم.
حکیم‌زاده خاطرنشان کرد: کسب این مهارت‌ها موجب می‌شود که انسان‌هایی مسئول تربیت کنیم که در قبال خداوند، خود، خلق و طبیعت مسئولیت‌های خودشان را بشناسند و آنها را به‌خوبی انجام دهند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز در این جلسه گفت: طرح تحولی مدرسه خوانا در راستای رویکرد مهارت محوری دستگاه تعلیم و تربیت است و نقش مهمی در شکل‌گیری صحیح شخصیت دانش‌آموزان دارد.
محمد پورداود اظهار کرد: بسته تحولی مدرسه خوانا یکی از این بسته‌ها است که با تدابیر عالمانه حوزه معاونت آموزش ابتدایی وزارت متبوع تبیین، تشریح و عملیاتی شده است.
وی افزود: این بسته ترکیبی از مهارت‌های خواندن، نوشتن و آداب زندگی است و با توجه به اینکه رویکرد مهارت محوری یکی از اولویت‌های اساسی دستگاه تعلیم و تربیت کشور به‌شمار می‌آید، معاونت آموزش ابتدایی به‌درستی این هدف را قصد کرده و به‌دنبال شکل‌گیری صحیح شخصیت دانش‌آموزان از این طریق است.
وی با اشاره به تأکید معاون آموزش ابتدایی وزارت متبوع بر رویکرد تکالیف مهارت‌محور که موجب می‌شود دانش‌آموز بتواند با بهره‌گیری از کلمات مناسب احساس خود را به بهترین شکل ارائه دهد، گفت: در بسته تحولی مدرسه خوانا آموزش مهارت‌های اساسی گوش دادن، صحبت کردن، نوشتن و خواندن مدنظر است تا آداب زندگی براساس مهارت ادب، مسئولیت‌پذیری و جرأت‌ورزی در دوران کودکی که دوران یادگیری عمیق است، ساری و جاری شود.
حسینی مدیرکل آموزش پیش‌دبستانی و دبستان وزارت متبوع با تبیین و تشریح اهداف، راهبردها و چشم‌اندازهای طرح تحولی خوانا، گفت: زبان نقش بنیادین و کلیدی در تعاملات فردی- اجتماعی انسان‌ها دارد.
وی با بیان اینکه آموزش مهارت گوش دادن و صحبت کردن از مهم‌ترین اولویت‌های مهارت‌های زبانی 4گانه در این طرح است، افزود: در گام‌های بعدی، مهارت صحیح خواندن و درست نوشتن که به درک درست و منطقی از مفاهیم و برقراری تفاهم‌آمیز در ارتباطات انسانی منجر می‌گردد، از مؤلفه‌های دیگر طرح مذکور به حساب می‌آید.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.