پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 125114

 
سومین جشنواره آلبالو در زنگنه قطب تولید غرب کشور برگزار شد
تاریخ خبر : 1401-05-02
     
 
 
     
متن خبر :


 ملایر- سحر یوسفی - خبرنگار همدان‌پیام‌: به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر زنگنه، و شرکت  صنایع غذایی سحر همدان سومین جشنواره آلبالو با حضور گسترده مردم و در فضایی آکنده از شادی و نشاط در پارک کریم خان شهر زنگنه همراه با برنامه های متنوع برگزار شد و لحظات شیرین و به یادماندنی برای مردم رقم زد.
در حاشیه این جشنواره، جشنواره غذا به همت مجمع خیرین سلامت ملایر و با هدف کمک به درمان بیماران صعب العلاج نیز برگزار شد و ۲۱ غرفه متنوع از عرضه مستقیم سوغات و محصولات کشاورزی، مشتقات آلبالو، منبت، مروار بافی، گلیم فرش و... برپا بود. اجرای موسیقی استاد فرج علیپور لحظات خاطرانگیزی برای میهمانان رقم زد و اجرای برنامه طنز و کمدی محمد زهره وند خنده را بر لبان مردم نشاند.
 این جشنواره که از شبکه رادیو جوان و سیمای همدان نیز پخش می شد با برنامه های دیگری از جمله برگزاری مسابقه و اهدای جوایز توسط شرکت صنایع غذایی سحر ، پذیرایی با آلبالو و شربت آلبالو، تقدیر از کشاورزان نمونه بخش زند و نورافشانی همراه داشت.

  با ورود شرکت سحر در خرید آلبالو دست واسطه ها کوتاه شد
شهردار زنگنه اظهار کرد: پس از دو سال شیوع کرونا و برگزار نشدن جشنواره آلبالو،  به این نتیجه رسیدیم که سومین جشنواره آلبالو را با رویکردی متفاوت برگزار کنیم .  
محمدحسین روستایی افزود: برای برگزاری جشنواره‌ای به یادماندنی، شهرداری و شورای شهر زنگنه با همکاری شرکت سحر، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و سایر ارگان‌ها بیش از دو ماه تلاش کردیم.
وی هدف و انگیزه اصلی از برگزاری جشنواره را، معرفی برند آلبالوی بخش زند و شهر زنگنه، قیمت گذاری مصوب و تضمینی برای باغداران، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی ظرفیت های بی نظیر گردشگری بخش زند عنوان کرد.
روستایی با بیان اینکه ملایر رتبه نخست تولید آلبالو در استان همدان را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: ۷۳۷ هکتار باغ آلبالو در شهرستان ملایر وجود دارد که ۶۰۰ هکتار آن در بخش زند قرار داد و بزرگترین تولید کننده آلبالو در ملایر محسوب می شود .
 وی با اشاره به برداشت حدود ۴ هزار تن آلبالو در بخش زند، افزود: متأسفانه با ورود واسطه ها در خرید آلبالو، سود اصلی را واسطه ها می بردند و فقط رنج و زحمت آن برای باغداران است.
روستایی افزود: در راستای حذف واسطه‌ها و با هدف افزایش سوددهی به باغداران، شرکت صنایع غذایی سحر را دعوت کردیم تا مستقیما محصولات را خریداری کند و درصددیم با مساعدت نمایندگان با ایجاد صنایع تبدیلی در این بخش این مشکل را مرتفع کنیم.

  برای توسعه هرچه بیشتر در کنار کشاورزان هستیم
مشاور اجرایی شرکت صنایع غذایی سحر در این آیین اظهار کرد: شرکت صنایع غذایی سحر با شرکت‌های گروهش که ۸ شرکت را تشکیل می‌دهد بیش از ۳۱ سال است که در صحنه غذایی کشور فعال است و با بکارگیری بیش از ۱۷۰۰ نفر از فرزندان این استان و کشور نقش فعالی در شکوفایی اقتصادی منطقه بازی می کند. مسعود خیری افزود: شرکت صنایع غذایی سحر و شرکت های تابع، محصولاتی که به دست شما عزیزان تولید می شود را در سراسر کشور و به بیش از ۱۵ کشور دنیا توزیع می کند.
به گفته وی، بیش از ۱۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی در مجموعه کارخانجات سحر فرآوری و به سراسر نقاط دنیا ارسال می شود.
خیری گفت: آب، خاک و هوای مناسب و مردمان مهربان، پرتلاش و هنرمند منطقه سبب شده که این منطقه نقش اساسی در گردش اقتصادی استان و کشور بازی کند.
وی ادامه داد: درختان آلبالویی که شما پرورش و برداشت می‌کنید امروز بعد از فرآوری مناسب و کیفی در سراسر ایران و دنیا توزیع می‌شود و بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده بهترین کیفیت را دارد.
خیری با بیان اینکه، محصولات شما با بهترین کیفیت در قوطی های کمپوت و مربا از شمال سیبری در روسیه تا شمال کانادا و کشورهای اروپایی از جمله سوئیس و انگلستان، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای حوزه cis عرضه می شود‌، افزود: خداوند را شاکریم که نقشمان را به عنوان یک صنعت تبدیلی در کشور به درستی انجام دادیم.
وی با اشاره به سیاست کشور بر تقویت ارتباط مستقیم با کشاورزان، خرید قراردادی و تضمینی، افزود: در این راستا بیش از یک هزار هکتار از زمین‌های زراعی کشور تحت مدیریت زراعی شرکت صنایع غذایی سحر با انجام کارهای ترویجی و آموزشی با حضور کارشناسان مجموعه شرکت شبنم سحر الوند از زیر مجموعه های شرکت اداره می‌شود و با عقد قرارداد تضمینی، نگرانی های کشاورزان را برای زیان‌های دوره‌ایی که در فصل های مختلف پیش می آمد را مرتفع کرد.
خیری با تأکید بر اینکه شرکت سحر در کنار شما خواهد بود، افزود: فرصت مناسبی برای جذب جوانان شما ایجاد کردیم به نحوی که در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد از کارکنان، کارشناسان و مدیران شرکت را  از منطقه ملایر و شهرهای اطراف تشکیل می‌دهد. وی اضافه کرد: با طرح های توسعه ای شرکت این روند ادامه دارد و ظرفیت اشتغال ۱۶۰۰ نفری به دو برابر افزایش پیدا می کند همچنین جذب محصولات کشاورزی به دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد. مدیر اجرایی شرکت سحر خاطرنشان کرد : برای توسعه هرچه بیشتر کنار شما هستیم و نقشمان را برای رنگین کردن سفره های کشاورزان عزیز که ثمره های اصلی و ستونهای اصلی توسعه اقتصاد کشور هستند را به خوبی ایفا می کنیم.

 داشته های شهرستان را
باید تقویت کنیم

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین با بیان اینکه روستاها در مسیر توسعه واقعی قرار گرفته اند، آسفالت ریزی، اصلاح آب شرب، آبیاری نوین، اصلاح شبکه برق، بازنگری طرح هادی و اصلاح قنوات از جمله اقدامات چشمگیری است در روستاها در حال انجام است.
حجت الاسلام احد آزادی‌خواه با بیان اینکه یک چهارم قنوات استان در شهرستان ملایر قرار دارد، بیان کرد: با اصلاح و مرمت قنوات کمک بسیار زیادی به کشاورزان شده است.  وی با اشاره به تولید بیش از ۴۰۰۰ تن آلبالو در بخش زند بر لزوم تقویت داشته های شهرستان خصوصا باغداری تأکید کرد.
آزادی‌خواه به برند‌های ملی و جهانی ملایر اشاره کرد و گفت: در راستای اعتلای این ظرفیتها، رشته های تحصیلی مرتبط با صنعت منبت و انگور در دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه ملایر فعال بوده و دانشجو می پذیرد.
بخشدار بخش زند نیز با اشاره به رتبه برتر بخش زند در تولید آلبالو در استان، افزود: با دعوت شرکت سحر موفق به کوتاه کردن دستان واسطه گران و بهتر شدن قیمت آلبالو شدیم.
محمد فارسی گفت: انتظار داریم با قیمت خرید آلبالو بیش از ۲۰ هزار تومان علاوه بر رونق اقتصادی منطقه به کشاورزان نیز توان مضاعفی تزریق شود.
امسال با خریداری آلبالوی باغداران بخش زند توسط شرکت سحر، باغداران نفع بیشتری بردند اما همچنان نبود صنایع تبدیلی یکی از نیازهای این منطقه است که در صورت تحقق می تواند رونق اقتصادی بیشتری را به همراه داشته باشد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.