پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 117356

 
رعایت پروتکل‌ها همچنان امید اول و آخر است

تزریق واکسن به همدانی‌ها کمتر از یک درصد!
تاریخ خبر : 1400-02-12
     
 
 
     
متن خبر :

 کرونا در همدان به قدری سخت شده است که دیگر از طغیان هم فراتر رفته تا جایی که تمام شهرستان‌های استان به غیر از تویسرکان که نارنجی است در وضعیت قرمز قرار دارند و آن‌طور که گفته می‌شود بالاترین درصد موارد شناسایی شده در پیک چهارم، مربوط به ویروس انگلیسی است.
متاسفانه در حال حاضر ۱۹۸ شهر قرمز، ۱۵۷ نارنجی، ۸۴ شهر زرد و ۹ شهر آبی در کشور وجود دارد که همدان نیز جزو استان‌های قرمز می‌باشدو با اینکه در ۱۵ استان روند بیماری نزولی شده و ۱۰ استان در اوج بیماری کرونا هستند به نظر می‌رسد با شرایط موجود همدان نیز جزو این 10 استان باشد.
روزانه بیش از 1000 نفر با علائم مشکوک بیماری به بیمارستان‌های همدان مراجعه می‌کنند و هنوز مسئولان علت اصلی آن را شرکت در اجتماعات و دورهمی‌های خانوادگی، می‌دانند.
این شرایط در حالی است که میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در استان همدان ۶۱ درصد گزارش شده است که با این عدد نمی‌توان به رفع محدودیت های کرونایی امیدوار بود بلکه باید این رقم را به بیش از ۹۰ درصد رساند.
استاندار همدان در ستاد استانی کرونا درباره خصوص گفت: به طور حتم رعایت ۹۰ درصدی پروتکل های بهداشتی موجب تغییر رنگ استان از قرمز به وضعیت زرد و آبی کرونایی شده که در این وضعیت بیشتر مشاغل گروه های ۲، سه و چهار می توانند دوباره فعالیت خود را آغاز کنند.
سعید شاهرخی افزود: در حال حاضر شهرستان تویسرکان در وضعیت زرد و ۹ شهرستان مابقی استان همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که امید می رود با افزایش توجه به دستورالعمل های بهداشتی، در هفته های آینده رنگ بندی دیگر مناطق استان نیز تغییر کند.
وی از فعالان در گروه شغلی ۲، سه و چهار که همراهی خوبی با ستاد کرونا داشتند قدردانی کرد و گفت: بار فشار به کادر بهداشت و درمان با وفاق و همدلی کاهش یافته و در صورت نبود همدلی و انسجام بین مجموعه های عضو ستاد کرونا به طور حتم حوزه بهداشت و درمان با مشکلات عدیده ای مواجه می شد.
استاندار همدان تاکید کرد: طبق گزارش دانشگاه علوم پزشکی همدان مهمترین عامل گسترش ویروس و گرفتاری افراد در دام این بیماری دورهمی خانوادگی و شرکت در اجتماعات است بنابراین همچنان برگزار نشدن مراسم ها و حضور نیافتن در تجمعات مورد تاکید است.
شاهرخی با بیان اینکه کار بازرسی از صنوف باید تشدید شود اظهار کرد: امروز شاهد آغاز مرحله سوم تزریق واکسن ایرانی کرونا به صورت آزمایشی در شهر همدان هستیم و سه هزار نفر از اهالی این شهر زیر پوشش این طرح قرار می گیرند که امید می رود با نتیجه بخش بودن این واکسن همه مردم بتوانند خود را علیه کرونا واکسینه کنند.
 ۱۶ هزار دوز واکسن کرونا
در استان همدان تزریق شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه مرحله سوم تزریق واکسن از روز گذشته در استان آغاز شده است و در این مرحله سه هزار نفر واکسینه می شوند گفت: تاکنون ۱۶ هزار دوز واکسن کرونا در این استان تزریق شده است.
رشید حیدری مقدم با بیان اینکه روز جمعه در همدان ۳۰ نفر واکسینه شدند اظهار کرد: استان همدان با تلاش شبانه روزی و ایثار کادر حوزه سلامت از پیک سهمگین چهارم در حال عبور است.
وی گفت: ۲۴ ساعت گذشته بیماران بستری مثبت۱۴۱، سرپایی مثبت ۳۶۱ نفر و فوتی ها، ۱۰ نفر بوده است و هم اینک یک هزار و ۳۰۰ بیمار در بیمارستان ها بستری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: رنگ بندی شهرستان ها در حال تغییر است و تویسرکان به حالت زرد بازگشته و شهرستان های رزن، کبودراهنگ و بهار تا پایان هفته به رنگ نارنجی یا زرد تغییر می کنند.
حیدری مقدم اظهار داشت: ویروس کرونا هوشمند شده و برای مواجه با آن نیاز به برنامه های هوشمند است و با ورود هر موج ساختار ویروس تغییر کرده که به موازات آن ساختار بهداشتی هم قوی شده است.
وی اقدامات صورت گرفته در مواجهه با ویروس کرونا در پیک چهارم را خرید و نصب سه دستگاه اکسیژن ساز، ۲۵ دستگاه ونتیلاتور و تشکیل کمیته ترخیص بیماران برای نخستین بار در کشور دانست.
 رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: همچنین ۲۵۰ دستگاه کپسول ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتری، ۲۵۰ تخت بیمارستانی در این مدت اضافه شده و تعداد مراکز ۱۶ ساعته و ساعت کاری ۲۰۰ مرکز سلامت افزایش یافته است.
حیدری مقدم ادامه داد: با تشدید بازرسی های میدانی از هفته گذشته تاکنون ۹۳۹ واحد صنفی اخطار دریافت کرده و  ۱۰۷ واحد پلمب شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه شهر همدان به عنوان محل اجرای مرحله سوم بالینی این کار آزمایی واکسن کنژوگه انتخاب شده، گفت: ثبت‌نام داوطلبان از هفته گذشته آغاز شده است و تا روز گذشته یک هزار و ۴۰۰ داوطلب ثبت نام خود را قطعی کردند.
منوچهر کرمی اضافه کرد: کارآزمایی بالینی واکسن کرونا با همکاری انستیتو فینلای کشور کوبا و انستیتو پاستور ایران مراحل آزمایش خود در ۲ مرحله با موفقیت سپری کرده و اکنون در مرحله سوم این کارآزمایی هستیم و در ۲ مرحله قبلی این واکسن هیچ گونه عارضه شدیدی مشاهده نشده است.
وی پیش بینی کرد روزهای آینده روزانه ۱۵۰ تا ۳۰۰ واکسیناسیون کارآزمایی انجام شود و  متقاضیان مشارکت در این طرح نیز می‌توانند از طریق سایت دانشگاه علوم پزشکی همدان یا شماره گویای ۳۱۳۶ ثبت‌نام خود را قطعی کنند.
 نوبت دوم واکسن کرونا
برای بیماران تالاسمی در همدان
در همین راستا نیز  مدیر انجمن تالاسمی استان همدان با اشاره به قرار داشتن بیماران تالاسمی در زمره گروه بیماری‌های خاص گفت: به دلیل قرار گرفتن بیماران تالاسمی و هموفیلی در گروه نخست اولویت تزریق واکسن کرونا، این رویداد در استان نیز به وقوع پیوسته و با گذشت مدت زمان مناسب از تزریق نوبت اول این واکسن، دوز دوم آن نیز از ۲ روز گذشته آغاز شده است.
محبوبه خضریان بابیان اینکه تقریبا تمام بیماران تالاسمی در استان واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، عنوان کرد: از مجموع ۵۵ بیمار تالاسمی در شهرستان همدان، ۴۵ تن واکسینه شده‌اند؛ سایر افراد نیز به دلیل ابتلا به کرونا، صلاح دید پزشک و عدم رضایت استفاده از واکسن، نتوانستند این دارو مهم را دریافت کنند.
وی با اشاره به بروز کمبود دارو این بیماران در بازده زمانی ۴۰ روزه در پاییز سال گذشته، اظهار کرد: خوشبختانه پنج ماه از ورود منظم و بدون مشکل دارو بیماران تالاسمی و هموفیلی به استان می‌گذرد و از پاییز تا کنون شاهد بروز مشکل در تامین دارو‌های حیاتی و مورد نیاز این بیماران نبوده‌ایم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.