1403-02-031403-02-13bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 48528

 
نماينده رزن در مجلس در نشست با متوليان درمان:

طرح سلامت مديريت مي‌خواهد
تاریخ خبر : 1393-05-14
     
   
     
متن خبر :

■ مشكلات درمان شهرستان رزن مورد بررسي قرار گرفت

همدان‌پيام- فاطمه كوكبي‌جلال: موفقیت کامل طرح تحول نظام سلامت نیازمند مدیریت، اطلاع‌رسانی و رصد نقاط ضعف است.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی در نشست با رئیس دانشگاه و معاونان در سالن جلسات فرمانداری اين شهرستان با تأکید بر امیدبخشی و افزایش مقبولیت بخش بهداشت و درمان پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، موفقیت کامل طرح را نیازمند مدیریت، اطلاع‌رسانی و رصد نقاط ضعف دانست.
عطاءا... سلطانی‌صبور از مسئولان خواست امسال تشکیل درمانگاه‌های درمان‌بستر و بررسی تجهیز داروخانه را در دستور کار قرار دهند.
 رزن در كاهش آمار سزارين موفق‌تر بود
رئیس دانشگاه علوم پزشكي استان همدان نيز گفت: با آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت، آمار سزارین در کشور از 32 درصد پیش از اجرای طرح به 5/23 درصد رسید که باید با برنامه‌ریزی‌های مناسب به استانداردهای جهانی برسیم.
سید حبیب‌ا... موسوی‌بهار افزود: بیمارستان ولی‌عصر(عج) رزن از نظر کاهش آمار سزارین در بین تمام شهرستان‌های استان موفق‌تر عمل کرده است؛ به طوری که این آمار از 6/41 درصد در سال 92، در حال حاضر به 2/25 درصد رسیده است.
به گفته وي، آمار سزارین سال گذشته در کل استان 6/47 درصد بود که باید بر اساس برنامه تحول نظام سلامت و ترویج زایمان طبیعی در طول سال 93 به 10 درصد پایه کاهش یابد؛ یعنی با کاهش 7/4 درصدی به 9/42 برسد که این کاهش باید هر سه ماه یک‌بار 5/2 درصد معادل 2/1 پایه باشد.
موسوي‌‌بهار اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مانند دیگر وزارتخانه‌ها آسیب دیده است؛ چنانکه 400 هزار میلیارد تومان پروژه‌های عمرانی کشور در سال‌های گذشته کلنگ زده شده که بخشی مربوط به حوزه دانشگاه است. به طور مثال پروژه مرکز آموزشی درمانی اکباتان دو سال است كه متوقف مانده؛ این در حالی است که مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی با برخورداری از 270 تخت همچنان مستأجر سازمانی بهزیستی است.
وی با اشاره به تلاش شبانه‌روزی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پایان هر ماه، حق‌الزحمه مقیمی پزشکان پرداخت شده و با توجه به اینکه ماندگاری پزشکان مستلزم تعطیلی مطب و کار کردن در بیمارستان است، با حمایت از این بسته، خدمت بزرگی می‌شود.
موسوي‌بهار در پاسخ به سؤالی در خصوص مشکلات مربوط به حوزه دارو افزود: قیمت دارو در داروخانه‌های شبانه‌روزی مصوب است كه در اين‌باره شماره 1490 برای پیگیری مشکلات دارویی در نظر گرفته شده است و تخطی از این موضوع، پذیرفتنی نیست البته قیمت دارو وابسته به قیمت روز است.
 فرماندار از كمبودها گفت
سرپرست فرمانداري رزن در ادامه تلاش برای تجدید بنا و کلنگ‌زنی بیمارستان 150 تختخوابی ولی‌عصر(عج) شهرستان رزن را خواستار شد.
فتحعلی حسینی با اشاره به برخی شاخص‌های حوزه بهداشت و درمان، به مسائلی همچون فرسودگی بیمارستان‌ها، نیاز به خریداری دستگاه اکو و آندوسکوپ، کمبود پانسیون، استقرار پزشک و پایین بودن سقف اعتبارات عمرانی اشاره کرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان رزن نیز با بیان اینکه این شهرستان پس از ملایر دومین شهرستان در خصوص پرداخت هزینه‌های برنامه مقیمی پزشکان است، خواستار تقویت این بسته از طرح تحول نظام سلامت شد.
عليرضا معنوی با اشاره به فعالیت متخصصان شهرستان رزن در 11 رشته تخصصی به مواردی همچون کمبود متخصص در برخی رشته‌ها اشاره کرد و درباره اقدامات انجام شده به منظور ارتقای هتلینگ گفت: حدود 300 میلیون تومان برای این بسته در نظر گرفته شده است همچنین توسعه فضای فیزیکی بخش‌ها، پانسیون متخصصان و ارتقای فضای اتاق عمل در دستور کار است.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشكي استان نيز با بیان اینکه مبلغ یک میلیارد و 450 میلیون تومان در قالب طرح تحول نظام سلامت به شهرستان رزن اختصاص یافته است، گفت: 38 هزار بیمار در استان از این طرح بهره‌مند شده‌اند.
رشید حیدری‌مقدم افزود: دانشگاه 12 هزار پست سازمانی دارد که 560 پست آن خالی است؛ این در حالی است که تا پایان آذرماه و طبق دستورالعمل‌های اعلام شده، هرگونه جذب نیرو ممنوع است.
وی از خریداری هزار آمبولانس توسط وزارتخانه خبر داد و گفت: حدود 30 آمبولانس به استان همدان اختصاص داده شده است.
حیدری‌مقدم از رفع مشکل کمبود وسایل نقلیه به وسیله خرید خدمت خبر داد و افزود: از 48 پایگاه فوریت‌های پزشکی همدان، 28 پایگاه چارت سازمانی ندارند.
در ادامه معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه در پرداخت مبالغ برنامه ماندگاری و مقیمی، ابهامی وجود ندارد، اعلام کرد: به شرط ورود پزشکان به طرح ماندگاری در مناطق محروم استان به فاصله حداکثر یک ماه مطالبات آنان از محل طرح پرداخت و سایر مطالبات بیمه‌ای نیز پس از دریافت از سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.
حسن جلالوند گفت: در حوزه تخصصی، شهرستان رزن نسبت به سایر شهرستان‌ها وضع بهتری دارد و در ماه‌های مهر و آبان توزیع نیروی متخصص جدید انجام می‌شود.
وی افزود: منتظر اعلام اعتبارات بسته مربوط به بیماران خاص و صعب‌العلاج هستیم و پس از اعلام تاریخ اجرا، اقدامات لازم انجام می‌شود.
معاون درمان دانشگاه همچنین از پیگیری خریداری سه دستگاه اکوکاردیوگراف، CR و آندوسکوپ خبر داد.
معاون بهداشتی دانشگاه هم با اشاره به ظریف‌کاری‌های بهداشت به عنوان نیازی خفته، گفت: 70 خانه بهداشت در رزن، 5 مرکز بهداشتی درمانی شهری و 10 مرکز بهداشتی درمانی روستایی در شهرستان رزن وجود دارد که تأمین اعتبار مورد نیاز برای 54 مورد حصارکشی ضرورت دارد.
حسین عرفانی در خصوص رفع محدودیت آزمایش‌هایی که باید در مراکز بهداشتی درمانی درجه یک انجام شوند، قول مساعد داد.
گفتني است، در ادامه بخشداران مرکزی، دمق و قروه در جزين در خصوص مشکلاتی همچون بهبود سرویس‌دهی به پزشکان، تجهیز آزمایشگاه، کمبود آمبولانس در مراکز درمانی، بهبود تجهیزات پزشکی، تقویت کارکنان مورد نیاز برای درمانگاه خیرساز خورونده و تأمین برق و تجهیزات مورد نیاز آن، گازرسانی اصولی به برخی مراکز بهداشتی درمانی و کمبود بهیار در برخی مناطق، مطالبی بیان کردند.
همچنين رئیس دانشگاه و معاونانش در جمع پزشکان به سؤالات آنان که بیشتر در مورد طرح مقیمی و ماندگاری بود، پاسخ گفتند و در ادامه از بخش‌های مختلف بیمارستان ولی‌عصر(عج) رزن شامل ترخیص، درآمد، جراحی زنان و مردان و اتاق عمل بازدید کردند و از نزدیک در جریان روند اجرای امور قرار گرفتند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.