1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 76837

 
آرتینا ، چهارمین خانه بوم‌گردی استان

ملحمدره صاحب خانه بوم‌گردی شد
تاریخ خبر : 1396-02-18
     
 
 
     
متن خبر :

 ملحمدره صاحب خانه بوم گردی  شد. " آرتینا" یک خانه  قدیمی در روستای ملحمدره اسدآباد است که پس از مرمت روز گذشته 17 اردیبهشت ، به عنوان  پنجمین خانه بوم‌گردی استان نمایان شد.  افتتاح 4اقامتگاه بومگردی ماه های اخیر دراستان  همدان  بیانگر آن است که حال گردشگری روستایی رو به بهبود است.   پس از سومین اقامتگاه بومگردی استان که در  نوروز 96 در روستای آقبلاغ نزدیکی لالجین راه‌اندازی شد، حالا ملحمدره در اسدآباد صاحب خانه بومگردی می شود.  روز گذشته  پس از حضور بهمن نامور مطلق ، معاون صنایع دستی کشور در این شهرستان، اسدآباد نخستین خانه بومگردی را برای میزبانی از گردشگران صاحب شد  .
اسدآباد  دارای 150 اثر تاریخی فرهنگی است که 58 اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که البته  قدمت برخی از این آثار تاریخی به هزاره پنجم و ششم قبل از میلاد می‌رسد و این آمار بیانگر آن است که اسدآباد ظرفیت گردشگر پذیری را در صورت تکمیل زیرساخت ها دارد .
 ملحمدره  در هفت کیلومتری شمال شهرستان اسدآباد واقع شده و جزء بخش مرکزی این شهر است و بیش از 90 خانوار در این روستا ساکن هستند و به لحاظ بافت کوهپایه‌ای روستا شغل اکثریت مردم باغداری و دامداری است. روستای ملحمدره در دره‌های شمال غربی الوند و دامنه کوه آلمابلاغ قرار دارد و فاصله آن با اسدآباد حدود سه کیلومتر است که به سبب برخورداری از ظرفیت‌های گردشگری فراوان جزو روستای هدف گردشگری استان همدان قرار گرفته است و حال با تامین زیر ساخت های اقامتی روزهای خوشی را پیش رو دارد.
این روستا دارای رودخانه‌ای بسیار زیبا و دیدنی است که از چهل چشمه سرچشمه می‌گیرد و دارای باغ‌های میوه و تاکستان‌های انگور است و محصولات این روستا از جمله آلو و گردو در سطح استان شهرت خاصی دارد.خانه‌های این روستا که ییلاق‌های بسیار با صفایی دارد به روی هم ساخته شده، طوری که پشت بام یک خانه حیاط خانه دیگر است و این زیبایی روستا را دو چندان کرده است و به سبب همین ساختار پلکانی این روستا به عنوان "ماسوله غرب کشور" مشهور شده است و چهار طرف این روستا توسط کوه‌ها و دره‌ها احاطه شده و در هر فصلی زیبایی دل‌انگیز خود را دارد.
از جاذبه‌های دیگر این روستا علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، وجود معادن و سنگ‌های متنوع ساختمانی است و سنگ‌های زینتی و مرمر دره‌های روستای ملحمدره در نماسازی ساختمان کاربرد زیادی دارد.
کارشناسان گردشگری بر این باورند ، زندگی پیچیده شهری، به شدت سازمان یافته، بی نام (تصنعی، فشرده(متراکم )، استرس‌زا و.. همه وهمه چیزهایی که، آدمی را از اصل زندگی دور کرده، زمینه ساز توجه بیشتر افراد به نواحی روستایی شده است، هرچند در کشور ما هم عبارت، گردشگری روستایی، چندان ناآشنا نیست، اما می توان گفت، کمتر قابل لمس بوده است. یکی از انواع گردشگری که روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کند، گردشگری روستایی است و به نظر می‌رسد روستاها در آینده به یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگران تبدیل شوند.
گردشگری روستایی را شامل انواع گردشگری با برخورداری از تسهیلات و خدمات رفاهی در نواحی روستایی می‌دانند، که امکان بهره‌مندی از منابع طبیعی و جاذبه‌های طبیعت را همراه با شرکت در زندگی روستایی و کار در مزرعه و کشاورزی، فراهم می‌آورد.
از آنجا که ماهیت صنعت گردشگری ایجاد اشتغال و درامد، متنوع سازی اقتصاد، مشارکت جمعی و استفاده از منابع محلی است، در انتخاب مناطق نمونه، محصولاتی از قبیل صنایع دستی، محصولات محلی، غذاهای سنتی و... باید جزء شاخص‌های گردشگری در نظر گرفته شود و برای آن برنامه ریزی کرد، چرا که رونق مداوم گردشگری یک منطقه به صرف داشتن جاذبه‌های طبیعی و یا تاریخی نتیجه مطلوب را نخواهد داد، هم چنین باید اضافه کرد که فروش صنایع دستی و سایر محصولات محلی است که افزایش درآمد منطقه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ساکنین منطقه را در جذب و حفظ گردشگر متعهد‌تر می‌سازد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.