پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 71212

 
منتخبان استان در مجلس دور هم باشند
تاریخ خبر : 1395-03-06
     
 
 
     
متن خبر :

 از روز شنبه هفته آينده مجلس دهم شوراي اسلامي آغاز به كار مي‌كند. مجلسي كه با هزار اميد و انتظار در ميان مشكلات و مطالبات عديده مردم در سراسر كشور از جمله استان ما ظهور كرده و اكنون نوبت عمل به وعده‌هاست. در انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در استان، نوع انتخاب‌ها با وجود محدوديت‌ها، نشان از گرايش جامعه به سمت رفع مشكلات ناشي از عقب‌ماندگي‌ها و توسعه‌نيافتگي بوده است. نشان به آن نشان كه ميل به كارآزمودگان و عمل‌گراها بيشتر از دیگر كانديدها در انتخابات بود. اما آنچه كه در ابتداي راه مجلس به نظر مي‌رسد مورد مطالبه جامعه استان است، وحدت و همگرايي نمايندگان در تحقق وعده‌ها و اهداف بلندمدت استان است.
1- وحدت از ديرباز گمشده تحركات اجتماعي در همدان بوده و متأسفانه اين ضعف در سطح نخبگان و صاحب‌منصبان به عنوان طبقه پيشرو بيشتر از ديگران احساس شده است. علي‌رغم تأكيدات بزرگان ديني و دلسوزان، استان در سال‌هاي گذشته همچنان از اين نبود رنج برد. حتي در مجلس نهم كه نمايندگاني با يكدستي بالا برگزيده شده بودند نداها و نجواهاي تك‌روانه و مختلف در پيشبرد اهداف استان شنيده مي‌شد. اين واگرايي تا جايي ادامه يافت كه در اواخر كار، سخنان همداني و شهرستاني از نمايندگان به عنوان محورهاي وحدت در جامعه شنيده مي‌شد. مجمع نمايندگان استان اگرچه در ابتدا پرحرارت تشكيل شد اما در آخر صداهايي از منيت و تك‌روي در آن شنيده شد.
2- بُعد ديگر نبود اين وحدت، در عرصه تصميمات كلان و تأثيرگذار در سرنوشت استان ديده مي‌شد كه آسيب‌هايي را به جايگاه نمايندگان و شأن آنها و در مجموع همگرايي مسئولان استان وارد كرد.
اين در حالي است كه حفظ خطوط قانوني و رعايت حرمت استقلال قوا خود نوعي قائل شدن به اصل وحدت است كه در سال‌هاي گذشته روي تقويت آن تمركز نشده است. محور وحدت در استان حول قانون و منافع عمومي جامعه بر اساس چشم‌اندازها و اسناد بالادستي است كه سال‌ها براي تدوين آن زحمت كشيده شده است. اگر چنين شاخص اصيلي ملاك همگرايي نمايندگان مجلس دهم در استان باشد، ديگر اختلاف‌افكني بر سر مسائل خُرد و وقت‌گير موضوعيتي نخواهد داشت.
3- در سال‌هاي گذشته يكي از عوامل وحدت‌شكن در استان موضع‌گيري‌هاي نامناسب و گاه پرهزينه از سوي عده‌اي از نمايندگان در جرياناتي بوده است كه مي‌شد بهتر در آن ورود پيدا كرد. به عنوان نمونه اگر در جريان‌سازي‌هاي سياسي كه از درون مجلس يا فضاي سياسي سرچشمه مي‌گيرد، نمايندگان موضع‌گيري‌ مي‌كنند نبايد اين ملاك به ديگر مسائل نيز تسري پيدا كند.
آنچه ملاك نظر است صلاحيت نمايندگان در چارچوب قانون است و غير از اين نبايد به ملاك‌سازي براي رد موضع يك نماينده فكر كرد. از سوي ديگر اظهارنظر در مورد مسائل مختلف كشور از اختيارات هر نماينده‌اي به حساب مي‌آيد. اما اين تضارب آرا به معناي اختلاف ديدگاه داشتن و جبهه‌گيري در مسائل كلان استاني نيست. نمونه قديمي اين مسأله وحدتي است كه مابين نمايندگان اصفهاني وجود دارد كه اگرچه به طيف‌هاي مختلف سياسي گرايش دارند اما بر سر يك مسأله و آن هم مسائل استان دست در دست هم داشته‌اند.
4- منتخبان استان در مجلس دهم تاكنون نشستی دروني نداشته‌اند كه جاي خالي آن احساس مي‌شود. شايسته است براي همگرايي و نزديكي بيشتر افكار و آرا به خصوص در مسائل كلان استان نشست‌هايي برپا كنند كه زمينه‌ساز وحدت پايدار در استان شود.
5- وحدت تأكيد شده جز از راه همراهي با سياست‌ توسعه‌گرايانه دولت ميسر نيست. مديريت ارشد استان خوشبختانه ديدي باز و تعامل‌گرايانه نسبت به نمايندگان مردم داشته و در همراهي با آنها روي باز نشان داده است. از اين فرصت براي همگرايي و همدلي بيشتر بايد بهره گرفت و نبايد بر سر منافع شهرستاني مصالح استان و منفعت عمومي را هزينه كرد.
و آخر آنكه با انتخاب چهره‌هاي پخته و توانا در مجلس دهم جاي اميدواري است كه اهداف بلند استان از جمله وحدت و همگرايي فراموش شده مجدداً احيا شود و هوشمندانه و خردمندانه در اين مسير طي طريق شود. اميدواريم مجلس دهم مجلس دورهمي و وحدت همداني‌ها باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.