پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 57186

 
آمار قابل تأمل معاون دادگستری
تاریخ خبر : 1393-12-25
     
   
     
متن خبر :
 روز گذشته شورای فرهنگ عمومی استان به ریاست نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، در استانداری تشکیل جلسه داد تا درباره مهمترین موضوعات فرهنگ عمومی مصوباتی را پس از بحث و گفت‌وگو داشته باشد.
ازدواج و صیانت از بنیاد خانواده که تبدیل به موضوع ادامه‌دار شورا شده در نشست دیروز هم، موضوع اصلی بود و درباره آن بحث‌های مختلفی شد. از آموزش گرفته تا ضرورت اینکه چرایی طلاق و افزایش درخواست آن از سوی زنان باید بررسی شود و امتحان از موارد آموزشی از زوجین قبل از عقد از بحث‌های خوب نشست دیروز بود.
مستندات ارائه شده در این نشست نیز از موارد قابل تأمل به‌ویژه در حوزه اجتماعی است و نشان می‌دهد که برخی تحولات منفی اجتماعی چگونه در حال شکل‌گیری است. 
نگرانی‌های بسیاری از تأثیر کم‌کاری در حوزه فرهنگ بر اجتماع تاکنون بروز کرده است و بسیاری نگران نتایج این تحولات منفی در جامعه هستند.
تحولاتی که برخی از آنها در رانندگی ایرانی‌ها خود را نشان می‌دهد، تعداد زیاد مرگ و میر ناشی از تصادفات و معلولان حاصل تصادفات جاده‌ای و شهری اگرچه تأثیر منفی خود را بر جامعه می‌گذارند اما محصول کم‌کاری فرهنگی هستند و تا این کم‌کاری رفع نشود، بحران‌های اجتماعی حاصل از مرگ و میر و معلولیت تصادفات رفع نخواهد شد.
دیروز معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان بسیار مستند تحولات منفی استان در حوزه طلاق را یادآور شد تا نتیجه آن حساسیت همه اعضا درباره معضلات اجتماعی ناشی از این تحولات در استان باشد و با ریاست جلسه همراه شوند که این تحولات باید بررسی و پژوهش دقیق شود و از ادامه این روند با فرهنگ‌سازی مبتنی بر پژوهش پیشگیری شود.
سعید گلستانی از واقعیتی در استان پرده برداشت که نیاز به مطالعه پژوهشی بسیار از سوی مراکز آموزشی استان دارد؛ وی اعلام کرد که "بیش از ۸۵ درصد طلاق‌ها در استان به درخواست زوجه است"
گلستانی در اعلام دلایل اینکه چرا 25 درصد ازدواج‌های استان به طلاق منجر می‌شود و خانم‌ها در 85 درصد این طلاق‌ها ارائه درخواست داده‌اند، عامل اصلی را فرهنگ غلط مهریه‌های نامتعارف و مطالبه آن از سوی زوجه اعلام کرده است که به همین دلیل شورای فرهنگ عمومی لازم است به موضوع مهریه‌های نامتعارف در استان ورود پیدا کند و در اصلاح این فرهنگ غلط بکوشد.
در کنار این تجمل‌گرایی قبل از ازدواج و پس از آن عامل ۲۰ درصد طلاق‌ها در همدان ثبت شده است که تقریباً با درصد عامل اعتیاد بر طلاق  که 19 درصد عنوان شد، برابر است.
عوامل دیگر افزایش دهنده طلاق در جامعه نیز مهاجرت و اختلاف فرهنگی و به تعبیر دیگر هم‌کفو نبودن زوجین است و 15 درصد طلاق‌ها نیز به دلیل دخالت خانواده‌های زوجین اتفاق می‌افتد.
به هر حال اینکه قبلاً 90 درصد درخواست طلاق توسط مردان ارائه می‌شده و اکنون این وضعیت برعکس شده است، موضوع خوبی برای پژوهش اجتماعی و فرهنگی و همچنین شورای فرهنگ عمومی استان برای صیانت از بنیاد خانواده است.
نکته قابل تأمل دیگری که گلستانی در این نشست مطرح کرد، موضوع رابطه بچه‌های طلاق و رشد جرم در جامعه و ایجاد ناامنی بود.
به گفته وی "با توجه به رشد آمار طلاق در جامعه و فروپاشی نهاد خانواده طبق بررسی‌های صورت گرفته حدود 70 درصد مجرمان حرفه‌ای بچه‌های طلاق هستند که مورد آزار روحی قرار گرفته‌اند و اعتقادی به ‌ترحم به انسان و ارزش‌های انسانی قائل نیستند."
در اینجاست که اهمیت بنیاد خانواده و ضرورت توجه بیشتر به صیانت از این بنیاد مقدس، احساس می‌شود و امید است شورای فرهنگ عمومی استان در قدم‌هایی که در این زمینه برداشته است، مصمم  و موفق باشد تا با پیشگیری از تربیت ناخواسته مجرمان حاصل از طلاق، اجتماع از امنیت بیشتری برخوردار شود.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.