1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 121228

 
«عصر کتاب» در کتابخانه علامه دهخدا برگزار شد
تاریخ خبر : 1400-09-27
     
 
 
     
متن خبر :

 درگزین- یوسف امینی- خبرنگار همدان‌پیام: به مناسبت هفته پژوهش به همت اداره فرهنگ‌وارشاد اسلامی و با همکاری اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان درگزین مراسم عصر کتاب با حضور مسئولان استانی و شهرستان درگزین، فرهنگیان، هنرمندان و علاقه‌مندان به پژوهش در کتابخانه علامه دهخدا برگزار شد.
این مراسم با هدف معرفی پژوهشگر فعال اجتماعی و مؤلف چندین کتاب و استاد دانشگاه عبدا...نصرتی برگزار شد.
در حاشیه این مراسم از علی ایرانی با بیش از نیم قرن فعالیت فرهنگی که نخستین کتاب فروش منطقه سردرود، رزن و قروه درگزین بود و موجب ارتقای فرهنگ کتابخوانی در منطقه شد، تجلیل شد.
عبدا... نصرتی در سال 1326 هجری شمسی در یک خانواده متدین، در شهر «کرفس»  شهرستان درگزین، دیده به جهان گشود.
مرحوم پدر استاد در آن زمان از باسوادان روستا محسوب می‌شده است و با این که در ایام نوجوانی‌اش معلمی در روستا و مدرسه دولتی وجود نداشت تحصیلات خود را با راهنمایی پدر از سن 5 سالگی با مکتب‌خانه، مکتب و با قرآن آغاز کرد.
نصرتی در سال 1345 موفق به اخذ مدرک دیپلم شد و دوران سربازی خود را در سپاه‌دانش سپری کرد. دوره لیسانس زبان‌ و ادبیّات فارسی را در دانشسرای عالی(دانشگاه تربیت‌معلّم) و لیسانس جامعه‌شناسی را در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با نگارش رساله «سازمان‌های اجتماعی قرن پنجم» گذراند و دانشنامه فوق لیسانس زبان و ادبیّات فارسی را از پژوهشکده فرهنگ ایران با نوشتن رساله «بررسی اشعار مسعودسعدسلمان» و همچنین دوره دکترای زبان و ادبیّات فارسی را از دانشکده ادبیّات دانشگاه تهران با نگارش پایان‌نامه‌ای با عنوان «بررسی اشعار اجتماعی و انقلابی دوره  مشروطیّت» سپری کرد.
بیش از 50 سال از عمر 70 ساله وی در مقام استادی دانشگاه و معلمی در خدمت تعلیم‌ و تربیت کشور بوده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت‌های متعددی چون ریاست شورای آموزش‌وپرورش، معاونت و ریاست آموزش‌وپرورش را بر عهده داشته است.
وی ابتدا در آموزش‌‌وپرورش به استخدام درآمد و با انتقال از وزارت آموزش‌وپرورش به وزارت علوم، عضو هیأت‌علمی دانشکده ادبیّات دانشگاه بوعلی‌سینا شد و مدت 6 سال مدیریت گروه را عهده‌دار بود و موفّق به تأسیس رشته زبان و ادبیّات فارسی و راه‌اندازی دوره کارشناسی ارشد شد و زمینه را برای ایجاد دوره دکتری در این دانشگاه فراهم ساخت.
نصرتی با بازنشستگی از دانشگاه بوعلی‌سینا به همکاری و تدریس در دوره‌های کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دوره دکترای دانشگاه آزاد اسلامی همدان ادامه داد و  اخیراً از آنجا هم بازنشسته شد.
از کتاب‌های وی می‌توان به ثلاثه غساله، ناله زندانیان خاک، یاد آر ز شمع مرده یاد آر، تکاپو، ادب و نگارش فارسی نام برد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.