پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 132194

 
نشست 4 ساعته استاندار با اهالی رسانه

جهانی شدن؛ اولویت امسال
تاریخ خبر : 1402-03-03
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


قاسمی‌فرزاد:
هگمتانه و علیصدر 2 بال گردشگری استان هستند
امسال در تامین آب استان مشـــکلی نداریم
عملکرد بانک‌ها را 3 ماهه بررسی می‌کنیم



 پس از گذشت یک سال و ۸ ماه از انتصاب علیرضاقاسمی فرزاد به عنوان استاندار همدان، در نخستین روز ازخرداد ۱۴۰۲ دومین نشست وی با رسانه‌ها در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد. نشست 4 ساعتی استاندار همدان با مدیران رسانه اگر چه قرار بود یک گفتگوی مشورتی باشد اما بیشتر به سمت و سوی یک نشست پرسش و پاسخی پیش‌رفت.

در این نشست کنار مدیران و معاونان ارشد استان، اهالی رسانه که در قامت مدیران رسانه‌های مکتوب خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی در استان ایفای نقش می‌کنند حضور داشتند. موضوع مسکن، تسهیلات بانکی، جایگاه رسانه ها، نحوه ارتباط مدیران با رسانه‌ها موضوعات مرتبط به صنعت و گردشگری و پروژه‌های تامین آب استان از مهمترین عناوین نشست عصر دوشنبه استاندار بود.



عملکرد مدیران در حمایت از رسانه‌های محلی ارزیابی می‌شود

نخستین موضوعی که مورد بحث قرار گرفت مواردی در زمینه نقش رسانه‌ها در استان و نوع تعامل آنها با مدیران استانی بود .
 
علیرضا قاسمی‌فرزاد در جمع مدیران رسانه با بیان اینکه امیدآفرینی به همراه نقد سازنده برای رفع اشکالات جزو وظایف اصلی رسانه‌هاست اظهار کرد: مدیران دستگاه ها باید برای حمایت از مواضع و نقش رسانه‌های محلی آگهی‌ها و تعاملات خود را به سمت رسانه استانی معطوف کنند .

وی تاکید کرد: این مهم مورد ارزیابی بازرسی قرار  گرفته و ارزیابی می‌شوند. رسانه‌ها پژواک عملکرد دولت باشند. آنچه که از طریق مدیران و رسانه‌ها مطرح می‌شود باید با واقعیات منطبق باشد، امیدآفرینی و نشاط اجتماعی یکی از موضوعات مورد توجه رهبر انقلاب اسلامی است و این موضوع از جنبه اخلاقی و شرعی برای ما و رسانه‌ها تکلیف محسوب می‌شود.

استاندار همدان گفت: خدمتگزاری صادقانه سرلوحه همه کارهای مدیران استان بوده، هست و خواهد بود، پژواک عملکرد مرتبط با دولت و انعکاس موضوعات اجتماعی یکی از مهمترین موضوعاتی است که رسانه‌ها باید به آن توجه داشته باشند.

وی خطاب به مدیران رسانه اظهارداشت: شما اهالی رسانه باید با قلم خود امنیت، سلامت و مشارکت بالا در انتخابات را تأمین کنید. مدیران باید در مقابله با ناملایمات صبر و حوصله داشته باشند، و با گشاده رویی پاسخ رسانه‌ها و مردم را بدهند.

استاندار همدان تأکید کرد: حمایت مادی و معنوی از رسانه‌ها و خبرنگاران در چارچوب قانون در دستور کار قرار دارد و مدیران استانی نیز باید به این موضوع توجه داشته باشند. نقدهای رسانه‌ها باید منصفانه و در راستای برطرف کردن مشکلات اجتماعی باشد و از درج مطالبی همسو با تفکرات دشمن و تشوش اذهان عمومی پرهیز شود.

استاندار همدان در ادامه گفت: مدیران دستگاه‌های دولتی استان باید از مسئولان روابط عمومی‌ها بخواهند با استفاده از توان و علم رسانه و خبرنگاران در مجموعه‌های خود از آن‌ها حمایت کنند.

قاسمی‌فرزاد افزود: انتظار داریم خانه مطبوعات استان پیگیری‌های لازم برای تهیه بسته‌های معیشتی خبرنگاران را انجام دهد، اما اقدامات لازم برای شغل پایدار خبرنگاران اهمیت بیشتری دارد. هر آنچه که بتوانیم در حوزه کمک به رسانه، خبرنگاران به کار خواهیم گرفت.

 دعوت مدیران به سعه صدر بیشتر

وی از مدیران خواست ضمن سعه صدر، بیشترین همکاری را با رسانه‌ها داشته باشند و در ادامه تأکید کرد: مجموعه مدیریتی دولت نیز فارغ از نگاه سلیقه‌ای و جناحی تعامل با رسانه‌ها و تکریم آنها را مد نظر قرار داده است.


استاندار همدان در ارتباط با جابجایی برخی مدیران بیان کرد: ما هم معتقد به پایداری و ثبات مدیریتی هستیم تا کارها در خدمت به مردم بهتر پیش رود اما برخی از مدیران به واسطه عملکرد مطلوب و با هدف ارتقا و بعضی دیگر با دخالت برخی به ناچار جابجا می‌شوند.

وی ثبات را لازمه کار مدیریتی عنوان کرد و افزود: متأسفانه برخی نیز با تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی و بیان مطالب بی‌پایه و اساس پایه‌های مدیریتی را متزلزل می‌کنند که باید با آنها برخورد شود.

استاندار همدان با اشاره به اینکه برای پایداری مدیر باید از همه توان استفاده کنیم، اظهار کرد: ساختار اداری ما به گونه‌ای است که مداخلات برخی افراد در فرآیند انتصاب مدیران بی تاثیر نیست و در برخی از موارد به مقامات ملی فشار می‌آورند.

قاسمی‌فرزاد با اشاره به اینکه مداخلات برخی مجموعه‌ها ثبات و پایداری مدیریت را متزلزل می‌کند، افزود: لازمه مدیریت ثبات است و برخی افراد غیر مسئول در فضای مجازی به این موضوعات دامن می‌زنند و با مطالب بی‌پایه و اساس تشویش اذهان عمومی می‌کنند که در نهایت، آسیب آن به مردم می‌رسد و امنیت روانی مدیران، مردم و جامعه را خدشه‌دار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه به کارگیری نیروهای کارآمد در روابط عمومی‌ها به مدیران توصیه می‌شود، گفت: داشتن سواد رسانه‌ای، خلاقیت، نبوغ و تعامل با جریان رسانه‌ای از ویژگی‌های مسئولان روابط‌عمومی‌ها است.

 عملکرد بانک‌های همدان هر سه ماه رصد می‌شود

استاندار همدان با اشاره به رصد عملکرد بانک‌ها با هدف انجام تعهدات گفت: در همین راستا سهمیه بانک‌ها را احصاء کرده‌ایم هر سه ماهه کارنامه عملکرد آنها را به بانک مرکزی ارائه می‌دهیم. در زمینه تسهیلات و چگونگی اعطای آن به درخواستها نیز نظارتهای لازم انجام می‌شود .

وی با بیان اینکه با این اقدام طی سه ماه آخر سال گذشته عملکرد بانک‌ها در استان بهتر شد گفت: امسال با جدیت این روند را دنبال می‌کنیم چراکه معتقدیم بانک‌‌ها باید پاسخگو شوند، ضمن اینکه پیشنهاد دادیم این شیوه در کشور به صورت یکپارچه اجرایی شود.

استاندار همدان با بیان اینکه رتبه اول را در اقتصاد دانش‌بنیان‌ کسب کردیم گفت: سال گذشته بیش از ۱۵۰ واحد را به چرخه تولید برگردانیم.

 انتخابات و کنگره شهدا از رویدادهای مهم سال

قاسمی‌فرزاد گریزی به برگزاری کنگره ملی شهدا و لزوم توجه رسانه‌ها به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه زد و گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را نیز در پیش داریم که نقش رسانه‌ها در این زمینه بسیار حایز اهمیت است.

استاندار همدان افزود: برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری یکی از مهمترین رویدادهای سال جاری است و رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در افزایش مشارکت مردمی و ارتقاء کیفی در این انتخابات دارند.

استاندار همدان در این نشست در زمینه تحقق شعار سال ۱۴۰۱ گفت: استان همدان توانسته است  از ۱۰۰ امتیاز ۸۶ امتیاز در این زمینه را در سطح برترین های کشور کسب کند چرا که در زمینه اشتغال زایی از ۲۳ هزار اشتغال ۲۵ هزار اشتغال در استان ایجاد شده است که با احتساب این میزان میتوان گفت ۱۰۹ درصد از تعهد اشتغال استان همدان محقق شده است.

 تامین آب شرب مردم برای ما اولویت است

استاندار همدان با اشاره به تکمیل خطوط آبرسانی، ایستگاه پمپاژ و بخش اصلی تصفیه‌خانه تصریح کرد: تأمین آب شرب مردم برای ما اولویت است. یک‌هزار میلیارد تومان برای انتقال آب از تالوار به همدان اختصاص یافته که کار بزرگی است و به حق باید از آن به عنوان ابرپروژه یاد کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سد اکباتان ۱۴ میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد که حدود ۵۰ درصد آن را شامل می‌شود گفت: با ورود رواناب‌ها از سرشاخه‌ها ذخیره سد تا ۱۶ میلیون متر مکعب هم می‌رسد.

قاسمی‌فرزاد با اشاره به رعایت حق و حقوق باغداران در استفاده از رواناب‌ها و تامین ذخیره آبی بیان کرد: آب مورد نیاز شهر همدان ۱۷۰۰ تا ۱۷۵۰ لیتر در ثانیه است و کسری آب به میزان ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر از تالوار وارد مدار می‌شود.

وی ادامه داد: توان تصفیه ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه آب از‌ سد تالوار را داریم اما چون هزینه انتفال بسیار بالاست و ذخیره آبی نیز فعلا به اندازه موجود است سراغ تامین آب پرهزینه نخواهیم رفت مگر در موقع ضرور.

استاندار همدان با بیان اینکه از لحاظ تأمین آب سالم، باکیفیت و بهداشتی کوچکترین نگرانی نداریم گفت: با وجودی که مشکلی در تامین آب نداریم اما چون تصفیه آب هزینه‌بر است و منابع آبی نیز باید حفظ شود مردم الگوی مصرف را رعایت کنند.

استاندار همدان افزود: طول خط انتقال این طرح ۱۴۵ کیلومتر است که با توجه به طولانی بودن مسیر، انتقال آب در شرایط کنونی برای ما هزینه بالایی دارد و هم‌اینک با توجه به نیاز، حدود ۲۵۰ لیتر در ثانیه آب از آن برداشت می‌شود.

هم‌اینک سد اکباتان نزدیک به ۱۴ میلیون متر مکعب آب دارد و با توجه به جاری بودن رودخانه‌های بالادست، امکان افزایش حجم آب آن وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان نیز از سد اکباتان سهم دارند، تأکید کرد: شورای صیانت از آب استان، سهم روستاهای آبشینه، سنگستان و سایر روستاهای اطراف را در نظر گرفته است و با این وجود اولویت اصلی ما تأمین آب آشامیدنی مردم در ماه‌های گرم سال است.

استاندار همدان ادامه داد: هم‌اینک نزدیک به یک هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه آب در شهر همدان مصرف می‌شود که ۳۰۰ لیتر در ثانیه از طریق سد اکباتان، ۲۵۰ لیتر در ثانیه از خط انتقال سد تالوار و بخشی از آن از طریق چاه‌های دشت همدان و بهار تامین می‌شود. وی افزود: کار آزمایشی تصفیه‌خانه پروژه آبرسانی از سد تالوار به همدان آغاز شده است و با توجه به نیاز، از این آب برداشت می‌شود.

وی گفت: پروژه آبرسانی بلندمدت به همدان ۹۵ درصد پیشرفت دارد و در فصل گرما تا ۶۵۰ لیتر آب برای مشترکان از طریق آن برداشت شود.وی بیان کرد: روزانه حدود چهار متر مکعب آب وارد سد اکباتان و ۳۰۰ لیتر در ثانیه از آن برداشت می‌شود.

استاندار همدان تصریح کرد: صرفه جویی و رعایت الگوی مصرف باید مورد توجه مردم شهر همدان قرار گیرد و نگرانی برای تأمین آب شهروندان در فصل تابستان نداریم.

وی ادامه داد: با دستور وزیر نیرو حفر ۳۰ حلقه چاه پدافندی برای شهر همدان در دستور کار قرار گرفت که ۲۶ حلقه از آن حفاری شده است و در شرایط بحرانی و ایجاد مشکل در خط انتقال تالوار از این چاه‌ها استفاده می‌شود.

 افتتاح شهرک بنکداران معطل تعیین تکلیف دادستان

قاسمی‌فرزاد در پاسخ به اینکه چرا شهرک بنکداران افتتاح نمی‌شود؟ تصریح کرد: آمادگی افتتاح این مجموعه را داریم و تقاضا داریم دادستان هرچه سریع تر این موضوع را تعیین تکلیف کند.

با افتتاح این شهرک، بنکداران به این مجموعه منتقل می‌شوند و تردد کامیون‌ها در عین‌القضات ممنوع خواهد شد.

مقام ارشد استان در زمینه شهرک بنکداران و انتقال صنف خواربار فروشان به شهرک صنعتی ۲ گفت : این شهرک در حال حاضر آماده است اما بنا به دلایلی انتقال بنکداران به آن مکان به تأخیر افتاده است قاسمی فرزاد به پیگیری موارد توسط دادستان همدان در شهرک بنکداران اشاره کرد و گفت: پس از حل مسائل هرچه سریعتر رسیدگی برای جابجایی بنکداران انجام خواهد شد قرار بر این بود سوم خرداد ماه این شهرک افتتاح شود اما ما منتظر اعلام اتمام رسیدگی های دادستان به موضوعات شهرک بنکداران برای اعلام جابجایی و افتتاح آن هستیم بر این باوریم که پس از حل و فصل موارد مرتبط به این شهروند برای بهبود عملکرد و کنترل ترافیک بنکداران پس از بهره‌برداری این شهرک باید آنها به اینجا منتقل شوند.

 فرودگاه همدان در نبود ایرلاین‌

استاندار همدان در مورد موضوع گردشگری در استان گفت: توسعه گردشگری و جذب سرمایه گذار برای استان مهم است و همه ما برای این مهم آماده هستیم.

وی در زمینه چرایی فعال نبودن فرودگاه همدان اظهار کرد: فرودگاه بارها دارای برنامه بوده است اما حتی ایرلاین‌هایی که به همدان معرفی شده است موفق در فروش پروازها نبودند . بارها رایزنی‌هایی اتفاق افتاد که  به نتیجه نرسید و متأسفانه خرید بلیط پرواز هم مورد استقبال مردم همدان قرار نگرفت و به همین دلیل پروازها کنسل و ایرلاین‌ها فعال نشد.

 در حال حاضر یک پروژه گردشگری سلامت و هتل‌سازی در همدان از سوی سرمایه گذار مطرح شده است که با تمام توان دستور پیگیری موارد برای تسریع در به ثمر رسیدن درخواست ها را به معاونان داده‌ایم .

وی پیشنهاد ایجاد دبیرخانه برای پرونده ثبت جهانی و تشکیل کمیته اطلاع رسانی و تخصیص اعتبار در این زمینه را نیز مورد توجه قرار داد .

استاندار همدان در پایان سخنانش با بیان اینکه طرح جامع شهری همدان دو دهه بازنگری نشده بود گفت: شهرهایی که طرح جامع ندارند، باید بازنگری جدی شوند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.