1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 69203

 
در نشست خبری رؤسای جمهور دو کشور مطرح شد؛

سوئیس برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی تلاش می‌کند
تاریخ خبر : 1394-12-09
     
 
 
     
متن خبر :

 رئیس‌‌جمهوری در نشست خبری مشترک با همتای سوئیسی خود تصریح کرد: ایران و سوئیس در زمینه مسایل دوجانبه و منطقه‌ای، اختلاف نظری ندارند و با اشتراک نظر، مصمم به توسعه و تعمیق روابط و همکاری‌های خود در عرصه‌های مختلف هستند.
به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در این نشست خبری، اعتماد به اصولی از قبیل استقلال، حاکمیت ملی، دمکراسی و انتخابات را پایه‌های اصلی ارتباط نزدیک دو کشور دانست و گفت: تهران و برن علاقمند هستند روابط و همکاری‌های خود را در عرصه‌های مختلف اقتصادی، علمی، فرهنگی، صنعتی و گردشگری، بیش از پیش گسترش دهند و این سفر آغازی برای توسعه روابط دو کشور، خواهد بود.
رئیس‌جمهور با اشاره به مذاکرات خود با رئیس‌جمهوری سوئیس اظهار داشت: در این مذاکرات مسایل مورد علاقه دو کشور به‌ویژه در زمینه افزایش سطح همکاری‌های اقتصادی و تجاری مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. روحانی اضافه کرد: فعال شدن بانک‌های سوئیسی در ارتباط با بانک مرکزی و سایر بانک‌های کشورمان و بیمه صادراتی، از پایه‌های اصلی توسعه روابط اقتصادی تهران- برن است که در مذاکرات خود آن را مورد بررسی قرار دادیم.
رئیس‌جمهور افزایش همکاری‌های صنعتی، کشاورزی، حمل‌ونقل، فعال شدن خطوط هوایی و همکاری‌های فرهنگی، علمی و تحقیقاتی و فناوری‌های نو و نیز گردشگری را از دیگر موضوعاتی دانست که درباره آنها بحث و گفت‌وگو شد.
روحانی همچنین از ادامه همکاری‌ دو کشور برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی و تلاش سوئیس در این زمینه خبر داد و گفت: دو کشور همچنین مصمم هستیم که توافقنامه تجاری ایران و سوئیس را که نیمه تمام مانده هر چه زودتر تکمیل و نهایی کنند.
روحانی خاطر نشان کرد: ایران و سوئیس می‌توانند از لحاظ مسایل نوع‌دوستانه به آوارگان کشورهایی که با تروریسم مواجه هستند، بویژه سوریه و یمن، همکاری‌های سازنده‌ای داشته باشند و شرایط را برای همکاری بیشتر سایر کشورها در این زمینه فراهم کنند.
یوهان اشنایدر آمان رئیس‌جمهور کنفدراسیون سوئیس نیز در این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به اینکه این اولین سفر یک رئیس‌جمهوری سوئیس به ایران است، گفت: این سفر نشانه این است که روابط دوستانه 140 ساله دو کشور باید تداوم یافته و سطح آن در عرصه‌های مختلف ارتقا یابد.
رئیس‌جمهور سوئیس افزود: در ملاقات با روحانی نقشه راهی درباره راهکارهای گسترش همکاری‌ها و فعالیت‌های مشترک در حوزه‌های مختلف تدوین کردیم که با اجرای توافقنامه‌ها و پروژه‌های مشترک گام به گام به پیش خواهد رفت.
رئیس‌جمهوری سوئیس با ابراز خوشحالی و تبریک به مناسبت آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک «برجام» خاطرنشان ساخت: سوئیس نقش خود را در روند اجرای موفق برجام به خوبی ایفا خواهد کرد و از جمله ما قول دادیم که برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی فعالانه کمک کنیم.
رئیس‌جمهور اسلامی ایران در ادامه این نشست مطبوعاتی در پاسخ به این پرسش خبرنگار سوئیسی که «چه نقشی را برای همکاری با سوئیس قائل هستید»، گفت: روابط ایران با سوئیس به عنوان یک کشور دوست، به روابط دوجانبه منحصر نمی‌شود. سوئیس حافظ منافع ایران در آمریکا و عربستان است و روابط سیاسی دو کشور در عین حال بسیار گسترده است.
رئیس‌جمهور سوئیس نیز در پاسخ به پرسشی درباره آینده همکاری‌های بانکی و تسهیلات مالی میان دو کشور گفت: ما به یک زمانی احتیاج داریم که این روند طی شود. بانک‌ها و مؤسسات بانکی هم باید فعال شوند و با شرکای ایرانی خود همکاری کنند.
رئیس‌جمهور سوئیس در ادامه این نشست در جواب سؤال خبرنگاری درباره روابط دو کشور گفت: تهران و برن دروازه اقتصاد و علم هستند و علاقه مندیم با ترسیم نقشه راهی که طیف‌های مختلف همکاری را دربر می‌گیرد، سطح روابط خود را توسعه دهیم.
بیانیه مشترک ایران و سوئیس؛
جمهوری اسلامی ایران و کنفدراسیون سوئیس در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که دو کشور برای توسعه و نهادینه کردن یک چارچوب همکاری مشترک و دراز مدت در حوزه‌های دوجانبه، ‌منطقه‌ای و چندجانبه، یک نقشه راه تدوین کرده‌اند. بیانیه مشترکی بین جمهوری اسلامی ایران و سوئیس به منظور توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و مالی، حمل‌ونقل، کشاورزی، گردشگری، علوم، پژوهش و فناوری، محیط زیست، آرشیو‌ها، ایمنی هسته‌ای غیر نظامی، حقوق بشر، کنسولی و مهاجرت و حقوقی تنظیم شد. این بیانیه مشترک که روز شنبه همزمان در پایتخت‌های دو کشور منتشر شد، در 13 بند، جزئیات نقشه راه همکاری‌های مشترک تهران- برن را مشخص می‌سازد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.