1403-02-071403-02-17bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 17 ارديبهشت 1403

کد خبر : 60743

 
در گام‌های نخست از طرح ساماندهی میدان مرکزی همدان

90 زائده بصری و 380 قطعه اضافی از میدان حذف شد
تاریخ خبر : 1394-04-23
     
 
 
     
متن خبر :

سیمای آشفته میدان مرکزی شهر که حالا قدمت آن  در چند قدمی 100سالگی است چند سالی است که خاطر دوستداران میراث تاریخی، کارشناسان و حتی مردمان عادی را می‌آزارد. میدانی در مرکزیت حجم بالایی از تردد وسایل نقلیه و آمد و رفت همشهریان، میدانی که روزهایش در اسارت ماشین است شب‌هایش در احاطه دست‌فروشی‌ها.
اما اگر این روزها مسیرتان به این میدان بیفتد و نگاهتان به داربست‌های فلزی که دیوارهای تاریخی را در دست گرفته‌اند گره بخورد در خواهید یافت که قرار است اتفاق‌هایی تازه رخ نمایان کند. اتفاق‌هایی که یا شاید تصاویر زشت و نازیبای به جا مانده از کج سلیقگی‌های روزگار بر در و دیوار‌های احاطه‌کننده میدان را بزداید و یا شاید اوضاع را از این که هست نابسامان‌تر کند.
این اتفاق آنقدر برای همدانی‌ها مهم است که از مردم عادی شهر گرفته تا کارشناسان هر یک سعی می‌کنند حتی در یک نگاه و کلام هم که شده است در مورد بهتر شدن وضعیت میدانی که دیوارهایش امروز قرار است ظاهری متمایز به خود بگیرد اظهارنظر کنند، این را می‌شود از پیام‌های ارسالی،  ایمیل‌ها و تلفن‌های‌شان به دفاتر رسانه و حتی ارگان‌های درگیر به راحتی دریافت.
اما به واقع در پس داربست‌های فلزی که روی دیوارهای بناهای تاریخی میدان را پوشانده است این روزها چه می‌گذرد آیا تغییرات و تعمیرات کارشناسی است و آیا خروجی  طرح ساماندهی میدان امام همدان آنچه که دلخواه عموم مردم و خواسته کارشناسان است خواهد بود؟
 در پاسخ به این سؤال  مدیر‌عامل سازمان زیباسازی شهرداری به همدان پیام گفت: طرح ساماندهی که بر اساس چارچوب نظری و مطالعات پایه‌ای انجام شده است شامل مواردی از جمله مرور سیاست‌های بالادستی، تدوین چشم‌انداز آغازین، شناخت وضع موجود و تدوین راهنمای طراحی می‌شود.
وحید علی‌ضمیر افزود: این طرح 7 گام را در بر می‌گیرد که شامل حذف زوائد بصری، حذف و ساماندهی الحاقات ساماندهی مبلمان شهری نورپردازی، طراحی المان و آب‌نما و مجسمه، کف‌سازی و در آخر نیز ساماندهی قرارگاه‌های رفتاری را شامل می‌شود.
وی با  تأکید بر اینکه میدان امام خمینی(ره) یک میدان تشریفاتی و یادمانی برای شهر همدان است و باید زیبا و باشکوه باشد و به هویت اصلی خود برگردد اظهار کرد: به منظور اجرای موفق تمام مراحل این طرح که توسط مشاور و یک تیم تخصصی به مطالعه و مراحل اجرا رسید لازم بود تا دستگاه‌های خدمات‌رسان از جمله مخابرات، آب، برق و میراث فرهنگی و راهنمایی رانندگی همکاری لازم را داشته باشد که تا به امروز این مهم به درستی محقق شود.
علی‌ضمیر افزود: پس از آنکه طرح مطالعاتی ساماندهی توسط کارشناسان در زیباسازی ارائه و بررسی شد، در گام نخست حذف زواید بصری در میدان امام همدان به انجام رسید  و در این مرحله 15 کیوسک تلفن، 16 صندوق صدقات و 6 تابلو اعلانات و تعدادی تابلوهای مربوط به راهنمایی و رانندگی که در مسیر وضعیت نامطلوبی داشتند جمع‌آوری شدند. وی گفت: در این محوطه بر اساس طرح بالغ بر 90 قطعه به عنوان زوائد بصری از سطح میدان مرکزی شهر جمع آوری شد که این اتفاق خواهد توانست سیمای بصری را به زیبایی به نمایش بگذارد.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری همدان در ادامه به اهمیت ساماندهی میدان تاریخی همدان اشاره کرد و افزود: بر اساس چشم‌انداز ذکر شده انتظار می‌رود که این میدان در افق طرح ویژه‌ای در بر داشته باشد.
علی‌ضمیر گفت: در این افق انتظار می‌رود با میدانی با کارکرد شهری، ملی و فراملی، و فرصتی برای بیان تجلی هویت تاریخی شهر همدان روبه‌رو شویم چه بسا این میدان باید ارتقا دهنده منزلت شهر همدان به عنوان قطب گردشگری در منطقه باشد.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری همدان در حالی که میدان مرکزی همدان را تجلی‌گر ایده‌آل‌ها،  امیال و آرزوهای معنوی و مادی شهر و شهروندان همدانی عنوان کرد افزود : در طرح ساماندهی سیما و منظر میدان امام(ره) اهداف کلان و اهداف عملیاتی ترسیم شده است از جمله حفظ محوریت دید به نشانه‌های شهری همدان همچون مسجد جامع کوه الوند و آرامگاه بوعلی‌سینا و همچنین ارتقای کیفی سیما و منظر شهری در جداره‌ها که از مباحث مهم شهر است.
علی‌ضمیر عنوان کرد در این قسمت سازمان زیباسازی شهرداری همدان موفق شده است از ابتدای سالجاری تا امروز 380 قطعه که شامل تابلوهایی با وضعیت نامناسب بوده‌اند را از سطح جداره‌های اطراف میدان جمع‌آوری کند.
وی در زمینه مرمت جداره‌ها عنوان کرد: در حال حاضر از آنجا که مرمت این جداره‌ها از حساسیت بالایی برخوردار است و از آنجا که  میراث فرهنگی همدان با محدودیت‌های مالی روبه‌رو بود و از نظر بودجه مشکل داشت  سازمان زیباسازی با هزینه کرد خود وارد عمل شد اما نظارت چگونگی انجام مرمت و حتی انتخاب پیمانکار برای این بخش را با نظارت میراث فرهنگی و کارشناسان ذی‌ربط به انجام رساند. به هر ترتیب این روزها با توجه به اسارت دیوار بناهای احاطه کننده میدان با داربست‌های فلزی و با توجه به موارد مطرح شده از سوی زیباسازی شهرداری مبنی بر مطالعه برای اجرای طرح ساماندهی میدان انتظار می‌رود در آینده‌ای نه چندان دور به  حساسیت مردم، کارشناسان و رسانه‌ها مبنی بر اینکه مرکز تاریخی شهر هویت همدان را به نمایش بگذارد پاسخی دقیق داده شود زیرا همگان بر این باورند میدان همدان در صورت تبدیل شدن به یک منطقه خاص می‌تواند در زمینه جذب گردشگر همدان را به جایگاه مطلوبی از ایده آل‌ها برساند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.