1403-02-011403-02-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 73775

 
نفس تنگی موزه منطقه‌ای غرب کشور از نبود اعتبار
تاریخ خبر : 1395-07-03
     
 
 
     
متن خبر :

 نبود اعتبار، پیشرفت فیزیکی موزه منطقه‌ای غرب کشور را با مانع رو به رو کرده است.
معاون میراث فرهنگی همدان در این مورد با بیان اینکه اعتبار موزه منطقه‌ای قابل قبول نیست، گفت: مخزن این موزه 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در بخش موزه پیشرفتی نداشتیم.
بهرام توتونچی در خصوص وضعیت موزه منطقه‌ای همدان، تکمیل آن را زمینه‎ساز حل بسیاری از مشکلات دانست و بیان کرد: در حال حاضر میزان اعتبار تخصیصی به موزه منطقه‌ای قابل قبول نیست.
 وی با بیان اینکه مخزن این موزه 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما در بخش موزه پیشرفتی نداشتیم، گفت: با تغییر رویکرد، امیدواریم که در سال 96ـ 95 اعتبار مورد نیاز اختصاص یابد.معاون میراث فرهنگی همدان بیان کرد: اگر این موزه انجام شود، سعی می‎کنیم تعدادی از اشیایی که خارج از استان است را به موطن اصلی برگردانیم تا به نمایش گذاشته شود.
توتونچی گفت: در حال حاضر اشیای تاریخی در مناسبت‌های مختلف در همدان به نمایش گذاشته می‌شود اما با راه‌اندازی موزه منطقه‌ای این مشکل حل شده و به صورت دائم در این موزه مستقر می‌شوند.
براساس اطلاعات موجود در منابع خبری مختلف، ‌از سال 1385 كه پيشنهاد احداث موزه منطقه‌اي غرب كشور قوت گرفت مكان‌سنجي اين پروژه در طرح مطالعاتي مسنجمي تعريف شد و ضلع غربي تپه هگمتانه پس از بررسي‌هاي كارشناسانه به دليل صخره‌اي بودن منطقه و اينكه فاقد آثار تاريخي بود براي ايجاد اين موزه انتخاب شد.
احداث موزه منطقه‌ای غرب کشور با 15 هزار و 700 متر مربع زیربنا و در 5 طبقه در همدان از مصوبات دور نخست سفر هیأت دولت احمدی‌نژاد بود که در عرصه تاریخی هگمتانه کلنگ احداث آن زده شد.
با این اقدام در بدترین نقطه ممکن یعنی در ضلع جنوب غربی عرصه هگمتانه خاکبرداری و صخره‌برداری برای ساخت موزه انجام شد که هزینه‌ای بالغ بر 2 میلیارد تومان در برداشت. افزون بر اینکه بخشی از عرصه تاریخی تپه هگمتانه تخریب شد، چند قنات زیر محوطه نیز از بین رفت. این اقدامات از دوره مدیریت بیات بر میراث فرهنگی همدان آغاز شد و در دوره‌های مدیریت بعدی با بتن‌ریزی و... ادامه یافت اما در نهایت در اواخر دولت دهم کار تعطیل شد. این در حالی بود که صخره‌برداری انجام شده بود و بخشی از فنداسیون هم ریخته شده بود تا اینکه در سفر نخست محمدعلی نجفی" رئیس پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دولت یازدهم- به همدان که استاندار نیز او را همراهی می‌کرد، وی در پاسخ به پرسش اصحاب رسانه مبنی بر تصمیم سازمان میراث در مورد وضعیت این موزه منتج به پیگیری وی از سروش مقدم " مدیرکل وقت میراث فرهنگی همدان- شد و در آن سفر نجفی دستور داد که 50 درصد هزینه ساخت این موزه را سازمان مرکزی متقبل شود و 50 درصد هزینه را نیز استانداری تقبل کند. استاندار نیز با این کار موافقت کرد. اما در حال حاضر شرایط بیانگر آن است که در روند اجرایی این پروژه از 4 سال پیش برای اتمام فازها با تعویض پیمانکار و جذب اعتبار دست به گریبان شد. ايجاد موزه منطقه‌ای غرب کشور که از مصوبات دور اول سفر رئيس‌جمهور و هیأت دولت به استان همدان است، چند سالی است روند كند اجرای آن بازیچه بهانه تلخ اختصاص نیافتن اعتبارات ملي و تغییر پیمانکار است.
گفتنی است، روند اجرايي اين پروژه در صورتي كه اعتبارات لازم براي اجرا شدن آن به استان اختصاص يابد همدان را در آينده می‌تواند صاحب موزه‌ای کند که پس از به نمایش گذاشتن داشته‌های تاریخی بر اعتبار و قدمت 3 هزار و 500 ساله هگمتانه بیفزاید. با بهره‌برداري از اين موزه، همدان مي‌تواند مركز فعاليت‌هاي منطقه‌ در حوزه باستان‌شناسي در كل كشور باشد. همچنين محل اصلي نگهداري كالاهاي فرهنگي و اشياي با ارزش تاريخي استان‌هاي غرب کشور مي‌تواند به همدان انتقال يابد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.