پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 81669

 
مروری بر سوابق کاندیداهای شهـرداری

بومی و غیر‌بومی برای همدان برنامه دارند
تاریخ خبر : 1396-06-02
     
 
 
     
متن خبر :

بررسی‌ها و مذاکرات شورای پنجم شهر همدان درباره شناسایی توانمندی‌ها، تخصص‌ها و تجربیات اجرایی نامزدهای معرفی شده هنوز ادامه دارد و نامزدها فرصت دارند تا 5 شهریورماه برنامه‌های پیشنهادی خود را به شورا ارائه دهند تا آنها به نمایندگی از مردم شهردار را انتخاب کنند.
در همین راستا گزارشی از معرفی 9 کاندیدای معرفی شده و برنامه‌های پیشنهادی آنها، تهیه شده تا علاوه بر اطلاع‌رسانی و انعکاس ویژگی کاندیداهای حاضر، برخی از برنامه‌ها و نگرش‌هایشان در مقام مقایسه‌ای مطرح و مورد ارزیابی عمومی قرار گیرد.
عضو منتخب شورای پنجم شهر همدان ، از زمان ارائه برنامه نامزدهای شهرداری همدان تا 5 شهریورماه خبر داد و اظهار کرد: در صورت اضافه شدن گزینه‌های احتمالی این زمان یکی دو روز افزایش خواهد یافت.
حمید بادامی‌نجات درباره روند انتخاب شهردار توسط شورای اسلامی شهر همدان گفت: تا کنون کاندیداهای بسیاری برای تصدی پست شهرداری همدان اعلام آمادگی کرده‌اند که از آن میان تا کنون 4 کاندیدای بومی همدان و 5 نامزد غیربومی مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: تنها اطلاعاتی که شورای شهر همدان از نامزدهای معرفی شده برای سمت شهردار همدان در اختیار دارد همان رزومه‌هایی است که برای معرفی خود و سوابق اجرایی‌شان ارائه داده‌اند که شورای پنجم در حال بررسی این موضوع است.
این عضو شورای پنجم شهر همدان میزان تحصیلات کاندیداها را اعلام کرد و گفت: اغلب نامزدها دارای تحصیلات مرتبط با مدیریت شهری در سطح دکتری هستند.
بادامی‌نجات از احتمال افزوده شدن گزینه‌های احتمالی برای نامزدی شهردار همدان خبر داد و گفت: در صورتی‌که گزینه‌های جدیدی برای این سمت معرفی شوند، زمان ارائه برنامه نامزدها افزایش خواهد یافت.

یوسف مشهدیاری شهردار قم و مناطق تهران
یوسف مشهدی‌یاری کاندیداهای سمت شهرداری همدان که سمت شهرداری منطقه 17 و 18 تهران، شهرداری شهرهای قم، ساوه و دامغان را در کارنامه سوابق اجرایی خود دارد،در گفتگو با ايسنا اظهار داشت: همدان شهری تاریخی و دارای قدمت است و خدمت کردن در این شهر افتخار بزرگی برای بنده خواهد بود.
وی برنامه‌های خود را برای تصدی پست شهرداری شهر همدان اعلام کرد و گفت: اهتمام به برنامه‌محوری در شهرداری، تهیه و تدوین برنامه راهبرد 4 ساله آینده با افق1400 با برنامه‌های اجرایی آن از طریق بودجه‌های سنواتی براساس مفاد برنامه مذکور نخستین برنامه است.
این کاندیدای سمت شهرداری همدان، بهبود نظام درآمد و هزینه‌های شهرداری و اصلاح نظام بودجه را به عنوان دومین برنامه خود بیان کرد و افزود: شناسایی منابع درآمدی پایدار برای شهرداری، شفاف‌سازی و ساده‌سازی محاسبات و تعرفه درآمد، ایجاد اتاق VIP سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی در شهرداری، از طریق مشارکت های مردمی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دومین برنامه است.
وی ارتقای بهره‌وری سازمانی از طریق شایسته‌سالاری و عدالت‌محوری در جذب و ارتقای منابع انسانی، نظام پرداخت مناسب و هماهنگ را به عنوان سومین محور برنامه‌های خود مطرح کرد.
به گزارش ایسنا: مشهدی‌یاری، توسعه نظام الکترونیک به منظور ارتقای اثربخشی سرعت و کیفیت و خدمات تکریم ارباب‌رجوع را به عنوان دیگر برنامه خود بیان و تصریح کرد: احترام و تکریم به ارباب رجوع با در دسترس قرار دادن ضوابط و مقررات شهرسازی در فضای مجازی و در پرتابل‌های شهرداری مناطق ششمین برنامه و ارزیابی تأثیرات اجتماعی در پروژه‌های عمرانی، خدماتی و فرهنگی هفتمین برنامه‌ام است.
وی بر مناسب‌سازی فضاهای شهری برای افراد دارای محدودیت حرکتی و سالمندان تاکید کرد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: ساماندهی و گسترش پارکینگ‌های عمومی با مشارکت بخش خصوصی و ساخت پارکینگ‌های طبقاتی و مکانیزه با مشارکت بخش خصوصی در مناطق پرازدحام، ساماندهی و حفظ حریم شهر، تهیه و تدوین برنامه جامع گردشگری و اطلس گردشگری شهر و ایجاد و احداث مراکز خدمات گردشگری در شهر‌ برنامه‌هایی در حوزه گردشگری همدان است.
وی با اشاره به توسعه و ساماندهی مبلمان شهری و بهبود و ارتقای سیما و منظر شهری به عنوان برنامه‌های مرتبط با زیبایی شهر گفت: ارتقای کیفیت و بهبود روند اجرای پروژه‌های عمرانی با کمک دانشگاه‌های فنی و ساماندهی مسائل حقوقی مرتبط به حوزه عملکرد شهرداری با کمک اساتید دانشگاه‌ها و اعضای شورای شهر از دیگر برنامه‌هایم برای شهر همدان است.

 حمید گلی‌پور ، کارشناس حقوقی، رئیس کانون کارشناسان قوه قضائیه
دیگر کاندیدای سمت شهرداری همدان اهم برنامه‌های خود را تشریح کرد و گفت: موانع و مشکلات موجود در شهرداری همدان زیرساختی است و ضعف مدیریت و نظارت بر اجرای پروژه‌هایی چون پارکینگ سینا که 15 سال از عملیات اجرایی آن می‌گذرد و هنوز تکمیل نشده و سالانه یک میلیارد تومان خسارت دیرکرد را به شهرداری همدان تحمیل می‌کند.
حمید گلی‌پور، آغاز پروژه‌های جدید عمرانی را در حالی‌که پروژه‌های نیمه‌تمام در شهر وجود دارد را نتیجه ضعف نظارت و مدیریت شهری معرفی کرد و افزود: پروژه‌هایی مانند سیمان هگمتان که مشکلات مالکیتی برای شهرداری به وجود آورده و پارکینگ کبابیان با 4 هزار و 263 متر زمین به علت عدم هماهنگی مدیران شهری و هزینه 7.5 میلیارد تومانی که شهرداری در آن محدوده انجام داده، هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی با تأکید بر لزوم شیشه‌ای بودن شهرداری اظهار کرد: شهروندان حق دارند بدانند در شهرداری چه می‌گذرد و از مسئولان و مدیران شهری چه اقداماتی انجام می‌دهند.
گلی‌پور افزود: شهرداری باید همسو با دولت وقت باشد چرا که فعالیت زاویه‌دار و در تضاد بودن مانع جذب اعتبارات استانی خواهد شد.
وی اصلاح نظام اداری شهرداری و تغییر برخی ادارات به سازمان و معاونت را لازم دانست و گفت: تبدیل واحد املاک شهرداری به معاونت املاک می‌تواند کارآیی شهرداری مناطق را ارتقاء بخشد و در مدت زمان کوتاه‌تری پروژه‌های عمرانی را به نتیجه برساند.
گلی‌پور درباره ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرداری 20 تا 25 درصد عوارض نوسازی را از مردم اخذ می‌کند و عدم توانایی دریافت عوارض نیز به علت ضعف سیستم شهرداری است در حالیکه با جذب سرمایه‌های بخش خصوصی می‌توانیم در شرایط رکود مسکن نیز به ایجاد درآمدهای پایدار در حوزه شهرداری دست یابیم.
وی با تأکید بر لزوم حذف بروکراسی اداری موجود در شهرداری همدان اعلام کرد: این مشکل را با اجرای تمهیدات شهرداری الکترونیک و استفاده از امکانات موجود در این زمینه که در اختیار داریم اما نیاز به مدیریت دارد و توجه به اولویت انسان‌محوری در شهر همدان باید حل کرد.
وی افزایش مشارکت مردمی و کمک گرفتن از نظرات آنان، تقویت ناوگان عمومی شهر و استفاده از خطوط ویژه و BRT را به عنوان محورهای برنامه‌های خود اعلام کرد و گفت: در مناطق 1 و 2 شهر هنوز نیاز به پارکینگ عمومی وجود دارد و در راستای توسعه ناوگان عمومی باید هزینه پارکینگ‌های عمومی افزایش یابد تا استفاده از خودروی شخصی برای مسیرهای کوتاه برای شهروندان به صرفه نباشد و بیشتر از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
گلی‌پور درباره ورزش همگانی و لزوم پرداختن به زیرساخت‌های آن عنوان کرد: به عنوان یک فعال حوزه ورزشی با تیم‌داری شهرداری همدان مخالف هستم چراکه این موضوع تنها باعث تحمیل هزینه‌های سنگین به شهرداری می‌شود و بازدهی مثبتی برای شهر ندارد.

سعید غفرانی شهردار سابق منطقه 6 تهران و رئیس نظام مهندس تهران
یکی دیگر از کاندیداهای سمت شهرداری همدان ، مهمترین موضوع در شهرداری همدان را افزایش منابع مالی در حوزه مدیریت شهری بیان و اظهار کرد: رکود مسکن عامل اصلی کاهش درآمدهای شهرداری است و ایجاد درآمد پایدار اثرگذار، تابع سیر مسیر قانونی بوده و در حوزه اختیار شورای شهر است.
سعید غفرانی لزوم وصول مطالبات قانونی و معوقات را مطرح کرد و افزود: به‌کارگیری پتانسیل‌های موجود در شهر که می‌تواند منجر به درآمد شود، اولویت‌بندی امکانات روزمره مورد نیاز مردم و تأمین ابزارهای توسعه شهر در تمام بخش‌های عمرانی، حمل و نقل و ترافیک و فضای سبز شهری و نهادینه کردن مسائل فرهنگی اجتماعی شهر که می‌تواند در توسعه شهر بسیار در کاهش هزینه‌های شهر تأثیرگذار است.وی که از مدیران بومی همدان است و تحصیلات دکترا در رشته شهرسازی را دارد، گفت: پست‌هایی را در جهادسازندگی خراسان، معاون برنامه‌ریزی هماهنگی آب منطقه‌ای تهران و شهرداری منطقه 4 تهران و قائم مقامی شهرسازی شهرداری تهران را بر عهده داشته‌ام.

مسعود نصرتی شهردار قزوین
یکی دیگر از کاندیداهای سمت شهرداری همدان در حوزه مدیریت شهری و شرح فعالیت فرهنگی اظهار کرد: این‌گونه اقدامات باید براساس ظرفیت‌ها و پیشینه شهر همدان صورت گیرد و از حداکثر داشته‌های شهر استفاده شود.مسعود نصرتی، کمک به مقصد گردشگری بودن و تثبیت جایگاه و عنوان بین‌المللی برای همدان می‌تواند موجب ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای شهرداری همدان شود و افزود: برند زیست‌محیطی یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر همدان محسوب می‌شود که اگر در برنامه چشم‌انداز صورت گیرد می‌توان گفت به حوزه اشتغالزایی و درآمد پرداخته شده است.
نصرتی هم‌اکنون سمت شهرداری شهر قزوین و ریاست مجمع شهرهای جاده ابریشم را بر عهده دارد.

ابراهیم خلیلی، شهردار رشت
دیگر کاندیدای سمت شهرداری همدان درباره ویژگی‌هایی که شهرداری همدان باید داشته باشد، گفت: با توجه به اینکه روند زندگی مردم رو به شهرنشینی است، مرکز ثقل توجهات مردم به زندگی شهری و شهرنشینی است.
ابراهیم خلیلی با بیان این مطلب افزود: تعبیر مردم به گونه‌ای است که مسئولان شهر باید سازوکاری تدوین کنند که به بهتر شدن زندگی شهری مردم کمک کند.وی تأمین رفاه، آرامش، آسایش خدمات و مدیریت شهری را از جمله وظایف مدیران شهری برشمرد و اظهار کرد: برنامه‌های بنده هم در همین چارچوب‌ها خواهد بود.

مجید درویشی ، معاون خدمات شهری شهرداری همدان
مجید درویشی که دیگر کاندیدای سمت شهرداری همدان بوده و تا کنون سمت معاونت خدمات شهری شهرداری همدان را بر عهده‌ داشته است نیز درباره محور برنامه‌های پیشنهادی خود برای مدیریت شهری همدان اظهار کرد: باید خدمات درخورشأن مردم شهر تاریخی همدان ارائه شود و برای این منظور شهرداری باید به سمت کسب درآمدهای پایدار برای شهرداری گام بردارد.
وی با اشاره به توریست‌پذیر بودن شهر همدان خاطرنشان کرد: گردشگری باید اولویت اول این شهر باشد و شهرداری در همین راستا باید بتواند با کسب درآمد برای شهرداری خدمات خوبی به شهروندان و گردشگران ارائه کند.
محمد رحمانی، مدرس دانشگاه، کاندیدای سمت شهرداری همدان
یکی دیگر از کاندیداهای معرفی شده به شورای شهر برای تصدی پست شهرداری همدان درباره برنامه‌های خود برای شهر همدان به ایسنا گفت: توسعه منابع انسانی، توسعه شهر با رویکرد توجه به نقش گردشگری در شهر تاریخی و توریستی همدان به عنوان محور برنامه‌ها برای توسعه شهر همدان است.
محمد رحمانی در ادامه اظهار کرد: توسعه مناطق کم‌برخوردار و حاشیه‌نشین شهر با نگاه فرهنگی و توجه به بافت‌های ارزشمند و تاریخی و میراثی شهر همدان از دیگر برنامه‌های مورد تأکید بنده است.
این مدرس دانشگاه بوعلی‌سینا در گروه شهرسازی عنوان کرد: همدان شهری تاریخی و فرهنگی است و باید برنامه‌هایی در خور شأن مردم آن ارائه شود و اجرا کرد.
دو نامزد دیگر نیز که برای تصدی پست شهرداری همدان معرفی شده‌اند مهدی مجیدی، معاون کنونی شهردار همدان و عباس صوفی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری هستند که متأسفانه موفق نشدیم با آنها مصاحبه انجام دهیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.