پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 126120

 
استاندار در همایش بزرگداشت بوعلی سینا

عدالت در حوزه سلامت اجرا شود
تاریخ خبر : 1401-06-05
     
 
 
     
متن خبر :


■ همه مردم زیر پوشش بیمه

  در راستای اجرای عدالت به عنوان شعار محوری دولت سیزدهم، زیر پوشش بیمه قرار گرفتن همه مردم را بزرگترین خدمت دولت سیزدهم در حوزه سلامت است.

استاندار در همایش ملی روز پزشک و گرامیداشت مقام ابوعلی سینا با بیان اینکه یکسان سازی خدمات شرکت های بیمه گر مورد توجه بوده است، گفت: با رفع مشکلات پیش رو هم اینک شرکت های بیمه گر درخواست انعقاد قرارداد و ارائه خدمات به شهروندان را دارند.
علیرضا قاسمی فرزاد با عنوان اینکه دولت سیزدهم در بخش سلامت کارهای بزرگی انجام داده است تصریح کرد: رئیس جمهوری شخصاً مسائل مربوط به بهداشت و درمان را با رایزنی و دیپلماسی بر عهده گرفت که نتیجه آن توفیق در زمینه واکسیناسیون علیه کرونا بود.
 قاسمی فرزاد اظهار کرد: دولت سیزدهم همچنین بر ضرورت جلوگیری از افزایش قیمت دارو، توجه به بیماران، تامین داروهای مورد نیاز آنها و فراوانی دارو تاکید کردند که این مطالبات یک به یک در حال تحقق است.
 وی با بیان اینکه راه اندازی صندوقی برای حمایت از بیماران صعب العلاج نتیجه توجه دولت و مجلس شورای اسلامی به بیماران خاص  است افزود: کادر درمان از آغاز اپیدمی ویروس کرونا در اسفند سال ۱۳۹۸ تاکنون جهاد بزرگی انجام دادند.
استاندر در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: ۴۰ هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام در این استان وجود دارد که از دولت گذشته به این دولت ارث رسیده است.
قاسمی فرزاد اضافه کرد: طرح انتقال آب تا سال گذشته و آغاز به کار دولت سیزدهم حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و به منظور مدیریت منابع آبی موضوع سهمیه بندی آب در شورای تأمین همدان یک روز پیش از معارفه اینجانب به عنوان استاندار همدان تصویب شده بود.
قاسمی فرزاد افزود: در نخستین روز کاری به عنوان استاندار همدان این مصوبه به منظور جلوگیری از بروز مشکل و مضیقه برای مردم لغو و در مقابل پیگیری ها برای شتاب دادن به طرح آبرسانی آغاز شد.
این مقام اجرایی استان گفت: طرح آب‌رسانی آب به همدان با سرعت بالا در حال انجام است تا جایی که کاری که به گفته کارشناسان ۲۴ ماه زمان برای اجرای آن نیاز است دولتمردان ظرف چهار ماه قصد نهایی و عملیاتی کردن آن را دارند.

  آموزش و بهداشت 2مسأله اولویت‌دار کشور
همچنین در این مراسم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید آموزش و بهداشت را برای مردم حل کنیم‌، کسی حق ندارد یک کودک را در6سالگی به دلیل محدودیت اجتماعی از داشتن معلم، مدرسه خوب و بهداشت، منع کند.
حمیدرضا حاجی بابایی خاطرنشان کرد: با وجود تمام فشارهای سنگین و کسری بودجه، در بودجه ۱۴۰۱ اقداماتی برای مردم در حیطه پزشکی و سلامت انجام دادیم که کم‌نظیر یا بی‌نظیر است.
حاجی‌بابایی ادامه داد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب شد که در برنامه هفتم وزارت بهداشت، درمان و آموزش با هم بمانند و مجلس باید در چارچوب آن برنامه‌ریزی کند.
وی با بیان اینکه ۱۹ هزار میلیارد تومان بودجه برای وزارت بهداشت داشتیم، اظهار کرد: چیزی دست وزارتخانه را نمی‌گرفت بنابراین  مصوب کردیم ماهانه از درآمد دولت در همان ماه، یک درصد مالیات را به وزارتخانه بدهند.
حاجی بابایی با اشاره به ایجاد صندوق قرض‌الحسنه برای بیماران صعب‌العلاج، تصریح کرد: صندوق بیماری صعب العلاج برای این است تا کسی نباشد که برای درمان خود پول نداشته باشد. 5پنج هزار میلیارد تومان در صندوق گذاشتیم، ۲۰ هزار میلیارد تومان قرض‌الحسنه 4درصد و هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در ردیف بودجه برای آن قرار دادیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه افزود:6هزار میلیارد برای هفت میلیون نفر که بیمه ندارند در نظر گرفته شده و رایگان بیمه شدند.

  متقاضی رشته جراحی قلب در کشور نداریم
همچنین رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور از وضعیت نامناسب برخی رشته‌های پزشکی در کشور خبر داد و گفت:  در سال جاری هیچ کس متقاضی رشته جراحی قلب در کشور نشده و با شرایط موجود مجبور می‌شویم با عقب‌گرد ۴۰ ساله پزشک وارد کنیم.
محمد رئیس‌زاده اظهار کرد: گذشته‌ پزشکی ما پر از افتخار است و این را باید به همه گوشزد کنیم که ابن سینا در نام خلاصه نشود چراکه یک نابغه و فیلسوف شهیر است. کتاب قانون ۷۰۰ سال مرجع بلامنازع در اروپا بوده است.
رئیس‌زاده مطرح کرد: در حوزه دانش و فناوری سلامت وضعیت بسیار مطلوبی با توجه به اسناد داریم اما درراستای ارائه خدمات بهداشت و اقتصاد سلامت دچار نقصان هستیم.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس در رابطه با نقصان‌های ارائه خدمات که ناشی از سیاست نادرست یا عدم اجرای سیاست درست است، خلط مبحث می‌کنند و آن‌ها را به پای جامعه پزشکان می‌نویسند. افرادی‌که باید سند را اجرا کنند و نمی‌کنند، مطالبه گر شدند اما ما مدعی هستیم که در دولت، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی، قوانین درست اجرا نشده و باعث شده گرفتاری پیش بیاید.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور خاطرنشان کرد: درصدی از مشکلات با ماست اما درصد عمده مربوط به ما نیست. آیا باید تمام مشکلات را به پای ما بنویسید؟ زیرساخت نادرست باعث شده همکاران ما را به سمت مسیرهای بعضا خلاف بکشاند. بیش از ۹۶ درصد در کنار مشکلاتی که وجود دارد به سلامت ارائه خدمت می‌کنند.
رئیس زاده با اشاره به تبعات این مسأله توضیح داد: نتیجه این کار این است که در چند سال آینده پزشکی نخواهیم داشت در رشته‌های بسیار ضروری جراح نداریم و مجبور می‌شویم برای برخی درمان‌ها با چند برابر هزینه، عزیزان را به خارج از کشور بفرستیم یا با یک عقب گرد ۴۰ ساله واردات پزشک از هند، پاکستان و فیلیپین داشته باشیم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در پایان یادآور شد: تخصص جراحی قلب در سال جاری ۱۸ نفر ظرفیت داشته اما هیچ کس متقاضی نشده و در کل کشور فقط 2فارغ‌التحصیل جراحی اطفال داریم.

  راه نجات کشور با اصل مشارکت‌گیری
رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور نیز با تأکید براینکه تنها راه حل مشکلات نظام سلامت بهره‌گیری از نظرات کارشناسان است، گفت: راه نجات کشور بازگشت به اصل مشارکت‌گیری است.
منصور جعفری نمین اظهار کرد: حضور دانشمندان مختلف در همدان نشان دهنده خاص بودن اسم شهر است.
وی با بیان اینکه  این همایش فرصت مغتنمی است که چالش‌ها و فرصت‌های حوزه سلامت بررسی شود،افزود: آنچه امروز از وضعیت موجود نظام سلامت استنباط می‌شود نوعی واگرایی است و اگر با مشکلات متعددی مواجه هستیم به دلیل عدم مشورت پذیری در کشور است.
جعفری با اشاره به اینکه شورای نظام پزشکی کشور مشی خود را در بحث شفافیت و نظارت بر سازمان، اخذ نظر کارشناسی همکاران قرار داده است، بیان کرد: در دوران کرونا مجاهدت جامعه پزشکی این فرصت را ایجاد کرد تا سختی‌هایی که همکاران با آن مواجه هستند لمس شود و این امیدواری وجود داشت که مسئله سلامت به صورت زیربنایی مورد توجه باشد.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور در خصوص مشکلات جامعه پزشکی، توضیح داد: شورای عالی چه در رابطه با وضعیت موجود و چه در رابطه با طرح‌های مجلس و دولت مانند طرح جوانی جمعیت و طرحی که در رابطه با غربالگری جنین است، نظر کارشناسی و راهکارها را به صورت منسجم و مدون اعلام رسمی کرده و شورای نظام پزشکی مصر است که تنها راه حل مشکلات نظام سلامت بهره‌گیری از نظران کارشناسان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز گفت: بوعلی سینا یک دانشمند بین المللی است که مقبره آن در همدان قرار دارد و خدمات و آثارش در طول قرن ها جاری بوده است.
محمد مهدی مجذوبی افزود: بسیاری از پزشکان در جریان کرونا آسیب دیدند، با این وجود هم اینک وضعیت پایدار و با شدت کمتری با آن مواجه هستیم.
مجذوبی با ابراز امیدواری افزایش واکسیناسیون یادآوری کرد: ۳۰۰ هزار نفر از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون بستری و بیش از سه میلیون ویزیت سرپایی صورت گرفت که بیانگر  اهمیت کار جامعه پزشکی است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.