1403-01-251403-02-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

کد خبر : 112934

 
روغن سهميه‌اي شد

هر فاکتور یک روغن
تاریخ خبر : 1399-08-08
     
 
 
     
متن خبر :

 تجربه بازار نشان داده هر زماني که کالايي در کشور ناياب مي‌شود پس از مدتي سهميه‌اي مي‌شود و سپس قيمت آن به ‌مقدار چشمگيري بالا مي‌رود. اکنون اين موج براي روغن اتفاق افتاده و زمزمه‌ها گران شدن آن را خبرمي‌دهد.
از 2 هفته گذشته زمزمه کمبود روغن وجود داشت، اما در فروشگاه‌ها موجود بود. همان زمان مدير يکي از فروشگاه‌ها به خبرنگار همدان‌پيام گفت که «روغن هست اما کم». حالا پس از 2 هفته، 3 روز است که فروشگاه‌ها به هر خريداري فقط يک بطري روغن مي‌فروشند؛ يعني اگر خانواده‌اي 3 بطري روغن بخواهد بايد 3 نفر از اعضاي خانواده بروند و با 3 قبض جداگانه خريد کنند.
البته شاخص تورم در مهرماه هم نشان داد که قیمت در گروه روغن و چربی‌ها نسبت به شهریورماه 2/16 و در مقایسه با مهر سال گذشته 8/34 درصد افزایش داشته است؛ اما ظواهر امر نشان مي‌دهد که افزايش قيمت يکباره در کنار ايجاد شايعات براي انبار کردن روغن توسط مردم پيش‌رو است.
سرپرست دفتر برنامه‌ریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار هم خبر از سهميه‌اي شدن روغن داده و به ايسنا گفته است: به‌دلیل جوی که در بازار روغن ایجاد شده، مصرف‌کنندگان می‌خواهند روغن بخرند و در خانه انبار کنند که این مسأله سبب شده تقاضا مضاعف شود؛ بنابراين با توجه به این شرایط تمهیداتی درنظر گرفته شده و حدود ۷۰ هزار تن سهمیه درنظر گرفته‌ایم.
به گفته کامران کارگر، ۳۰ هزار تن از این سهمیه در بخش خانوار، ۲۰ هزار تن برای فروشگاه‌هاي زنجیره‌ای و ۲۰ هزار تن برای صنف و صنعت درنظر گرفته شده است. حواله این سهمیه‌ها صادر شده و درحال حمل است تا به‌سرعت وارد بازار عرضه شود.
این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه ذخایر روغن به اندازه کافی است، گفت: هماهنگی‌های لازم با گمرک نیز انجام شده تا ترخیص روغن سرعت بگیرد و هرچه زودتر این محموله‌ها به کارخانه‌ها حواله شود و تولید افزایش پیدا کند.
دو روز پيش، سخنگوی گمرک هم اعلام کرد که نبود مبادله اسناد مالکیت بین شرکت خریدار ایرانی و فروشنده خارجی به‌دلیل تأمین نشدن ارز، گره اصلی ترخیص نشدن روغن خام وارداتی است که تبعات ناشی از آن در بازار داخلی خود را نشان می‌دهد.
به گفته لطیفی، حتی روغن‌های وارد شده هنوز به گمرک اظهار نشده و فرایند آن طی نشده است.
با اين‌حال معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز گفت: درحال‌حاضر وضعیت تأمین و موجودی کالای روغن برای مصارف خانوار و صنف و صنعت در شرایط مطلوب‌تر قرار دارد و بهتر از هر زمان دیگری درحال تأمین است.
حسن حنان افزود: شرایط خاص است و فضاهایی برای تحت‌تأثیر قراردادن اذهان و مأیوس کردن مردم ایجاد شده است. شرکت بازرگانی دولتی ایران به‌عنوان تأمین‌کننده کالاهای اساسی(برنج، روغن، شکر و گندم) است که درحال‌حاضر باید اذعان کنم که سطح ذخایر در حد مطمئن و بالاتر از سطح اطمینان است و هیچ مشکلی نداریم. بازار هم مستمر رصد می‌شود و تعامل با بخش خصوصی فراهم شده است.
وی افزود: به‌عنوان یک مسئول دوباره تأکید می‌کنم درحال‌حاضر شرایط روغن خانوار و صنف و صنعت در تعادل قرار دارد و ۷۰ هزار تن از ذخایر برای خانوار در زنجیره تأمین درحال توزیع است.
قائم مقام معاون وزیر گفت: مردم هم این فضاها را می‌دانند و خود می‌دانند چگونه با این ترفندهایی که کمبود کالا را در بازار القا می‌کنند، مقابله کنند.
حنان عنوان کرد: در بحث کالاهای اساسی در هفته گذشته توقف قانونی در بنادر برای ترخیص کالا داشتیم که این موضوع با برداشت‌های نادرست، منشأ انتشار اخباری در بخش روغن شد و اثرات روانی در جامعه ایجاد کرد و هم‌اکنون روغن‌های ترخیص‌شده از بنادر درحال حمل هستند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.