1403-01-271403-02-06bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 82182

 
تعامـل هنرمندان در رویداد ملـی
تاریخ خبر : 1396-06-14
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :

سيزدهمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي همدان از امروز 14 شهریور لغایت 18 شهریور درمحل دائمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي همدان برگزار خواهد شد .  این رویداد در سه سالن ابن‌سينا، الوند و هگمتانه  نمایشگاه بین المللی همدان به متراژ 2500 مترمربع با  168 غرفه با مشارکت و  حضور30 استان  برپا خواهد شد .
معاون صنایع دستی استان با اعلام این خبردر گفتگو با همدان پیام، گفت : امیدوارم با برگزاری نمایشگاه‌های این چنینی در بخش‌های صنایع‌دستی، بتوانیم نقش جدی در اشتغالزایی، تولید ثروت و درآمد برای شهروندان و فعالان این حوزه داشته باشیم چرا که این رویدادها شرایط را برای تعامل هنرمندان سراسر کشور در یک مکان را فراهم میکند
علیرضا قاسمی  عنوان کرد : 111 غرفه در این نمایشگاه  به استان همدان متعلق است  که شامل ،  همدان 69 غرفه، ملاير 10 غرفه، تويسرکان 16 غرفه، نهاوند 4 غرفه، اسدآباد 2 غرفه، بهار و لالجين 4 غرفه، شهر جهاني سفال يک غرفه، کبودراهنگ 2 غرفه، رزن 1 غرفه و فامنين  2 غرفه می باشد همچنین تعداد رشته‌هاي شرکت‌کننده در نمايشگاه عبارت است از  69 رشته صنايع دستي در بخش فروش و اجراي توليد زنده در نمايشگاه و تعداد 16 رشته در بخش توليد زنده ، می باشد .
وی گفت : تشکل‌هاي شرکت کننده در این نمايشگاه نیز شامل ،  5 غرفه  مرکز علمي کاربردي هگمتانه، زنان بازرگان اتاق بازرگاني، صندوق زنان خرد کارآفرين اداره جهاد کشاورزي، آموزشگاه صنايع دستي تيراژه، انجمن حاميان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تهران و غرفه شهر جهاني سفال لالجين خواهد بود.
وی  با بیان اینکه هویت ایرانی ما در صنایع‌دستی نهفته است، افزود: صنایع‌دستی ظرفیت مناسبی است که امیدواریم به کمک آن ایجاد اشتغال را به ویژه در شهرهای کوچک پیگیری و درآمد بالایی از این طریق کسب کنیم.
معاون صنایع دستی استان همدان  با اشاره به رونق موجود در بازار صنایع‌دستی اظهار کرد: صنایع‌دستی ما نیاز به حمایت در زمینه بسته‌بندی‌، طراحی و بازاریابی دارد، در صنایع‌دستی باید بتوانیم طرح‌های به‌روز‌تر و متنوع‌تری فراهم کنیم و اقداماتی ویژه در حوزه برندینگ انجام دهیم‌.
قاسمی  به اهمیت بازاریابی در رونق بازار صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: فراهم کردن بازار فروش داخلی برای صنایع‌دستی مهم است اما بازار خارجی اهمیت بیشتری دارد چراکه علاوه بر ارتقای درآمد هنرمندان، به ارزآوری هم کمک خواهد کرد. باید بتوانیم برای انتقال فرهنگ کشور با جذب گردشگران خارجی و داخلی و با کمک صنایع‌دستی بخش گردشگری را رونق دهیم‌.
به‌طور خلاصه عوامل مؤثر در گسترش بازار داخلی صنایع دستی ایران عبارتند از: افزایش سطح درآمد سرانه، افزایش جمعیت، ازدیاد مسکن و افزایش سطح زیربنایی آن، ترویج تبلیغات در مورد استفاده از صنایع دستی به‌عنوان یک کالای هنر ملی و توسعه صادرات صنایع دستی ایران.
در زمینه اصول بازاریابی نوین و راهبردی که صادرکنندگان نادیده می گیرند می توان این موارد را نام برد: نبود افراد متخصص، فقدان نوآوری، مواد اولیه نامرغوب، نبود مراکز اطلاعاتی، عدم انجام تحقیقات بازاریابی، نبود راهبرد صادرات، بسته‌بندی و استفاده نکردن از راهبرد قیمت گذاری.
همچنین از عمده ترین تنگناها و محدودیت ها می‌توان به شناخت نداشتن کافی و مناسب از بازارهای داخلی و جهانی (بازار هدف) و سلایق مشتریان، توجه نکردن به سطح کیفی تولید و نوآوری در محصولات تولیدی، نداشتن تبلیغات و بازاریابی داخلی و خارجی اشاره کرد.
ازجمله راهکارهای صنایع دستی می توان به معرفی، تبلیغ و ترویج صنایع دستی استان به منظور بازاریابی در داخل و خارج کشور با شیوه های نوین تبلیغاتی، استفاده از فن آوری روز در تولیدات صنایع دستی با حفظ اصالت های هنر ملی، حمایت و تشویق بخش خصوصی به‌منظور سرمایه گذاری در این بخش به‌ویژه برای ایجاد بازارچه های صنایع دستی، سیاست گزاری در راستای فروش و صادرات کالاها و شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی اشاره کرد.
صنایع دستی برای حضور بین المللی نیاز به حمایت دولت دارد و سالیان سال بودن حمایت حکومت ها و فقط با تکیه بر تمدن کهن ایران رشد و ادامه مسیر داده است اما تحول در این رشته زمانی صورت می گیرد که بتوانیم بازاری مناسب برای فروش آنها ایجاد کنیم و چه بسا برگزاری چنین نمایشگاه هایی از راهکارهای بسیار تاثیر گذار در این زمینه خواهد بود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.