پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 112640

 
دردسر‌های شبکه شاد دانش‌آموزان را سردرگم کرد
تاریخ خبر : 1399-07-27
     
 
 
     
متن خبر :

■ تنها 40 درصد معلمان اسدآبادی به شبکه شاد دسترسی دارند

 نبود زیرساخت‌ کافی در برنامه شاد، همچنان مشکل اصلی است؛ این نرم‌افزار که برای نخستین بار در این وسعت درحال اجراست و اشکالات در بخش‌های مختلف از جمله زیرساخت‌های فنی، پاسخگویی اینترنت و نبود آشنایی با تدریس مجازی، بسیار زیاد است. دانش‌آموزان احساس می‌کنند بلاتکلیف هستند و از زمانی که زنگ آغاز مدارس به‌صدا درآمده دچار سردرگمی شده و درگیر دوگانگی‌ها شده‌اند.
اولیای دانش‌آموزان از طرفی با چالش نبود اینترنت مواجه بوده و از طرفی نگران یادگیری فرزندان خود هستند.
به گزارش همدان‌پیام، طبق تحقیقات میدانی از چند دانش آموز و اولیای آنان، متوجه شدیم که درصد بالایی از دانش‌آموزان از تحصیل محروم هستند.
زهرا دانش‌آموزی است که می‌گوید: من با نرم‌افزار شاد مشکل دارم، یا کیفیت ندارد یا باید مدت زیادی منتظر باشیم تا به این برنامه وصل شویم.
سمیرا هم می‌گوید: برای ما دانش‌آموزان دبستانی دشوار است که هم در خانه معلم خصوصی بگیریم هم شهریه بدهیم و هم به مدرسه برویم تا کرونا بگیریم.
رضا یکی از اولیای دانش‌آموزان است که می‌گوید: فرزندم گوشی ندارد و از طرفی هم می‌ترسم او را به مدرسه بفرستم. نمی‌دانیم چگونه باید با فرزندمان کنار بیاییم. او درک نمی‌کند ما مشکل مالی داریم و نمی‌توانیم گوشی برایش تهیه کنیم.
لیلا هم یکی دیگر از اولیای دانش‌آموزان است که می‌گوید: من فرزندم را با شهریه گزافی ثبت‌نام کرده‌ام تا در مدارس غیردولتی آموزش ببیند اما باز هم فرزندم در خانه است و نمی‌داند چگونه درس یاد بگیرد.
وی ادامه می‌دهد: از طرفی نرم‌افزار شاد دچار مشکل است و نمی‌دانیم چگونه باید فرزندمان درس یاد بگیرد.
رئیس آموزش‌وپرورش شهرستان اسدآباد در این‌باره گفت: در چند هفته‌ای که از آموزش می‌گذرد وضعیت متفاوت شده است. در هفته نخست مهرماه شاید بیشتر دانش‌آموزان در مدارس بودند که 95 درصد آنها در مدارس حضور داشته‌اند؛ اما از هفته دوم به بعد بیشتر دانش‌آموزان خانه‌نشین شده‌اند؛ اما با اظهارات وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر اینکه اجباری در حضور دانش‌آموزان در مدارس نیست ما هم اختیار را به‌دست اولیا سپرده‌ایم؛ به همین دلیل آمار حضور دانش‌آموزان در مدارس پایین آمد.
حسین عسگری ادامه داد: البته در مدارس کمتر از 50 نفر دانش‌آموز تغییری صورت نگرفت و آنها به‌طور کامل حضور داشتند ولی با قرمز شدن دوباره وضعیت استان این آمار 20 درصد کاهش یافت. با جلسه‌ای که با مدیران برگزار کردیم قرار بر این شد که حضور دانش‌آموزان در بیشتر مدارس شهری کمتر از ده نفر بلامانع باشد؛ یعنی اگر تعداد دانش‌آموزان بیش از 15 نفر شد گروه‌بندی شوند که تا 27 مهرماه طبق تشخیص ستاد کرونا مدارس حضوری تعطیل شدند.
وی درباره مشکلات نرم‌افزار شاد افزود: متأسفانه 6 درصد نرم‌افزار شاد دچار مشکل شده و برای دانش‌آموزان به‌راحتی قابل استفاده نیست و فقط 40 درصد معلمان به شاد وصل هستند و طبق پیش‌بینی‌هایی که داشتیم نرم‌افزار شاد قرار بود برنامه‌هایی اجرا کند، اجرا هم شد اما هنوز هم مشکل نرم‌افزاری داریم. طبق گفته وزیر آموزش‌وپرورش این مشکل تا پایان مهرماه حل خواهد شد.
مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان اسدآباد درباره دانش‌آموزانی که بدون گوشی هستند، گفت: با آماری که از مدارس جمع کرده‌ایم حدود 20 درصد دانش‌آموزان گوشی ندارند و اولویت حضور در کلاس را برای این‌گونه دانش‌آموزان گذاشته‌ایم تا به کلاس بیایند و مشکلی نداشته باشند.
عسگری افزود: برای دانش‌آموزانی که در مدرسه حضور ندارند برنامه داریم، به‌طوری‌که ما روزانه 4 زنگ کلاس داریم و هر زنگ کمتر از یک ساعت برای پایه اول 25 دقیقه، برای دانش‌آموزان ابتدایی 35 دقیقه و برای دانش‌آموزان متوسط 45 دقیقه است که معلم وقت دارد در این 4 ساعت، آموزش را به‌صورت حضوری برگزار کند و اگر دانش‌آموزی به مدرسه نیاید باقی وقتش را برای غیرحضوری‌ها می‌گذارد.
وی ضمن تأکید بر اینکه 38 مورد مودم اینترنت از طریق فناوری اطلاعات استان به‌صورت رایگان به مدارس روستایی استان اهدا شده است، ادامه داد: ما اولویت را به آموزش حضوری می‌دهیم و پس از عادی شدن شرایط و اعلام ستاد مبارزه با کرونا مبنی بر بازگشایی دوباره مدارس، از خانواده‌ها خواهش می‌کنیم که بگذارند بچه‌ها به مدارس بیایند و هراسی به خود راه ندهند.
عسگری ادامه داد: پروتکل‌های بهداشتی به‌طور کامل در مدارس شهرستان اسدآباد اجرا می‌شوند، به‌طوریکه ماسک، دستکش، مواد ضدعفونی‌کننده و تب‌سنج در مدارس موجود است؛ همچنین حوضچه‌های ضدعفونی برای ورود و خروج دانش‌آموزان درنظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: از معلم‌های ورزش به‌عنوان مراقب بهداشت کمک‌کار هستند و سعی می‌کنیم فاصله‌های اجتماعی را رعایت کنیم و نگذاریم دانش‌آموزانی که مشکل زمینه‌ای دارند در بین آنها حضور یابند و زنگ تفریح‌ها را مدیریت می‌کنیم.
عسگری ادامه داد:  هزار و 800 دانش‌آموز پیش‌دبستانی در شهرستان اسدآباد وجود دارد که کمتر از 300 نفر در مدارس آنها ثبت‌نام کرده‌اند و تا وضعیت قرمز باشد، کلاس‌ها برگزار نخواهد شد.
وی تأکید کرد: از ستاد کرونا تبعیت می‌کنیم و تابع دستورات ستاد مبارزه با کرونا هستیم و از کانال‌های خبری و فضاهای مجازی که در سطح شهر فعالیت می‌کنند خواهش می‌کنیم خبری مبنی‌بر تعطیلی و یا احتمال تعطیلی نگذارند و شایعه‌پراکنی نکنند؛ چون اگر شایعه‌پراکنی شود که این ضربه مهلکی به پیکره آموزشی وارد می‌کند.
عسگری افزود: خبرهای آموزش‌وپرورش را از طریق کانال اخبار فرهنگیان به اطلاع خواهیم رساند و به هر حال اگر وضعیت سفید شد کلاس‌ها حضوری و کامل برگزار می‌شود و اگرهمچنان قرمز باشد هر هفته تصمیم جدید خواهیم گرفت.
به گزارش مشرق، برخی کارشناسان بر این باورند در کنار تمام مشکلات شاد که باید با برنامه‌ریزی دقیق هرچه سریع‌تر رفع شود، شرایط فعلی بهترین فرصت برای شکل‌گیری جریان آموزش مجازی است و اگر این سامانه همه‌گیر نشود به‌قطع هیچ زمان دیگری نمی‌توان به آموزش مجازی، فکر کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.