پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

کد خبر : 96924

 
مخالفت ژاپن با پیوستن به ائتلاف آمریکا در تنگه هرمز
تاریخ خبر : 1398-05-07
     
 
 
     
متن خبر :


■ تسنیم: دولت ژاپن به نظر علاقه‌ای به پذیرش پیشنهاد آمریکا برای پیوستن به ائتلاف دریایی در تنگه هرمز ندارد.
دولت ژاپن اولویت خود را لابی کردن با تهران برای کاهش تنش در خلیج فارس و در عین حال بررسی گزینه  همکاری با واشنگتن بر سر پیوستن به ائتلاف پیشنهادی آمریکا برای تامین امنیت آبهای نزدیک به تنگه هرمز قرار داده است.دولت ژاپن محتاطانه  گزینه پیوستن به این ائتلاف بین المللی را مورد بررسی قرار خواهد داد زیرا توکیو هنوز از انگیزه‌های واقعی دولت ترامپ مطمئن نیست و در عین حال ژاپن همچنان به دنبال کمک به کاهش تنش بین دو کشور از کانال دیپلماتیک است. دولت ژاپن معتقد است که نیازی به اقدام فوری درخصوص طرح ائتلافی جدید ندارد. علاوه بر این جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در جریان سفر به ژاپن در دوشنبه هفته گذشته اصراری به پیوستن توکیو به این ائتلاف نداشته است. از این رو دولت قصد دارد در آرامش پیشنهاد وزیر خارجه آمریکا برای پیوستن به ائتلاف را مورد بررسی قرار داده و زمان بیشتری برای بررسی این پیشنهاد صرف کند.
 ریابکوف: اینستکس و رآکتور اراک در کمیسیون برجام مطرح خواهند شد
■ تسنیم :معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که در نشست کمیسیون مشترک برجام در وین مکانیزم پرداخت اینستکس و رآکتور آب سنگین اراک مطرح خواهند شد.به نقل از اسپوتنیک، «سرگئی ریابکوف» ،اعلام نمود که مکانیزم پرداخت «اینستکس» و موضوع رآکتور آب سنگین اراک در ایران موضوعات اصلی دیدار کمیسیون مشترک برجام در وین خواهند بود.
وی در ادامه افزود که موضوع اینستکس نیز مطرح خواهد شد، اما موضوعات بسیار دیگری نیز بررسی خواهند شد. تمام طرح‌ها و پروژه‌هایی که اجرای آن‌ها ادامه دارد و با مشکلاتی روبه‌رو هستند از جمله آنچه با تهدیدهای آمریکایی‌ها و کاربرد مستقیم تحریم‌ها مرتبط است ــ فردو و اراک ــ و باقی مسائل از این نوع موضوعات مطرح خواهند شد.
کمیسیون مشترک برجام قرار است در وین برگزار شود.وی که در آستانه نشست کمیسیون مشترک برجام در وین صحبت می‌کرد، گفت:«آنچه به تولید آب سنگین در ایران مربوط می‌شود، سطح آن آن‌قدر بالا نیست که بتواند به یک مشکل حاد و داغ مبدل شود و به تصمیم‌گیری فوری نیاز داشته باشد».
 ماکرون و پوتین 28 مرداد درباره ایران گفت‌وگو می‌کنند
■ فارس: رؤسای جمهور روسیه و فرانسه قرار است 28 مردادماه در اقامتگاه تابستانی «امانوئل ماکرون» در فرانسه با یکدیگر در خصوص طیف وسیعی از موضوعات از جمله ایران و اوکراین گفت‌وگو کنند. روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» در پیام توییتری خود به دیدار آتی «امانوئل ماکرون» و «ولادیمیر پوتین» رؤسای جمهور فرانسه و روسیه اشاره کرد و نوشت که ایران و اوکراین محور اصلی مذاکرات رهبران دو کشور است.
وی در این پیام توییتری نوشت: «پوتین و ماکرون برای دیدار 19 آگوست (28 مردادماه) در «فو دی بگنکان» آماده می‌شوند. رئیس‌جمهور روسیه با همتای روس خود در اقامتگاه تابستانی وی در «بوقمی لی میموزا» دیدار خواهند کرد تا در خصوص مسئله ایران و تحولات اوکراین با یکدیگر گفت‌وگو کنند. رئیس‌جمهور فرانسه این خبر را در شبکه تلویزیونی «بی اف ام» اعلام کرد و گفت: «من برای نشست با رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین آماده می‌شوم که قرار است در چند هفته آینده در فو دی بگنکان و در تاریخ 19 آگوست برگزار شود».
 خنثی شدن گسترده‌ترین عملیات تروریستی در عراق
یک مسئول نظامی عراقی از خنثی شدن بزرگترین عملیات تروریستی در این کشور خبر داد.
به نقل از روسیا الیوم، «ابوعلی البصری» رئیس یگان اطلاعاتی «الصقور» از خنثی شدن بزرگترین عملیات تروریستی علیه بغداد طی سال ۲۰۱۹ خبر داد.وی افزود: قرار بود در جریان این عملیات تروریستی بغداد و برخی از استان‌های جنوبی و اقلیم کردستان هدف قرار بگیرند.البصری تصریح کرد: نیروهای عراقی با همکاری نیروهای اطلاعاتی توانستند مواضع تروریست‌ها را مشخص کرده و آنها را هدف قرار دادند.وی افزود: در جریان این عملیات ۱۶۰ عنصر مسلح در نینوا و ۴۰ عنصر دیگر در بغداد بازداشت شدند. برخی از آنها خود را برای اجرای عملیات انتحاری آماده می‌کردند.
 تعلل انگلستان درپیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا، نگران‌کننده است
■ ایلنا: یک کارشناس امنیت بین‌المللی، تعلل انگلستان در پیوستن به ائتلاف دریایی را نگران‌کننده دانست. به نقل از هیل، «جان آلترمن» کارشناس امنیت بین‌المللی در اندیشکده «مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل» در مورد جدایی انگلستان از آمریکا گفت که تعلل انگلیس در پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا نشان‌دهنده فاصله روزافزون بین واشنگتن و متحدانش بر سر موضوع ایران است و این نگران‌کننده است.وی در این باره گفت: بخشی از این تصمیم به دلیل ترس از ورود به جنگ آمریکا علیه ایران و بخشی دیگر به دلیل نگرانی از انتقام گرفتن ایران به‌خاطر همراهی آنها با ایالات متحده و همچنین عدم حمایت واشنگتن است. در واقع این یک وضعیت باخت-باخت است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.