1403-02-081403-02-18bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 18 ارديبهشت 1403

کد خبر : 73799

 
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در گفت‌وگو با همدان پیام:

می خواهیم صنعت فرش احیا شود
تاریخ خبر : 1395-07-05
نویسنده : اعظم اسلامی‌خواه
     
 
 
     
متن خبر :

■ سال 94 تنها 14 درصد اعتبارات این بخش تخصیص یافت

 براساس گفته‌های رئیس اداره فرش سازمان صنعت،معدن و تجارت همدان، پیش‌بینی شده که امسال 3 هزار و 680 نفر در زمینه قالی‌بافی آموزش ببینند. اما برگزاری کلاس‌های آموزشی برای این تعداد نیاز به اعتبار 920 میلیون تومانی دارد.
احمد علی‌‌بابایی گفت: باید ببینیم چه مقدار از این مبلغ به قالیبافی استان تخصیص داده می‌شود، زیرا سال گذشته هم همین مبلغ را درخواست کرده بودیم اما تنها 14 درصد آن محقق شد که 16 دوره آموزشی را توانستیم برگزار کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر بازار تقاضا برای فرش دستبافت وجود دارد و هنوز بافندگان نتوانسته‌اند سلیقه‌یابی کنند، باید به دنبال تخصیص درست اعتبارات باشیم تا هم دوره‌های آموزشی لازم برگزار شود و هم فعالان قالی استان بتوانند به همراه هیأت‌های اقتصادی دیگر به کشورهای خارجی برای بررسی بازارهای بین‌الملل اعزام شوند.
این کارشناس فرش ادامه داد: حوزه فرش در اقتصاد ملی، کاهش نرخ بیکاری افزایش درآمد خانوار تأثیر بسزایی دارد و یکی از بخش‌هایی است که شعار اقتصاد مقاومتی را به خوبی محقق می‌کند.
وی گفت: در بخش قالی از صنایع پایین‌دستی گرفته تا صنایع بالادستی هیچگونه وابستگی به خارج از کشور نداریم و به همین دلایل است که باید در توجه و تخصیص اعتبارات عملکرد مثبتی وجود داشته باشد.
علی‌بابایی افزود: متأسفانه اعتبارات صنایع دستی یکجا در اختیار سازمان صنایع دستی قرار می‌گیرد در صورتی که فرش زیرمجموعه سازمان صنعت، معدن و تجارت است و بودجه‌اش هم باید از طریق همین دستگاه تخصیص یابد. بنابراین باید به دنبال تخصیص درست اعتبارات باشیم تا بتوانیم برنامه‌ها و اهدافی که برای این صنعت پرسود و پر اشتغال داریم را به اجرا در بیاوریم.
وی بیان کرد: متأسفانه طبق روال سال‌های گذشته احتمال اینکه اعتبارات فرش استان به طور کامل محقق شود بسیار کم است. اما اگر این مهم عملی شود می‌توانیم فرش دستبافت همدان را به صادرات نزدیک کنیم.
به گفته این کارشناس فرش همدانی، بازار تقاضا برای فرش به اندازه کافی وجود دارد اما کالا وجود ندارد.
وی در ادامه سخنانش گفت: اینکه بازار فرش همدان راکد است ربطی به تقاضای بازار ندارد، زیرا هرچه تولید می‌شود نباید انتظار فروش آن وجود داشته باشد. بلکه باید سلیقه بازارهای مختلف شناسایی شود، سپس فرش تولید شود.
علی‌بابایی درباره اقدامات صورت گرفته برای توسعه فرش دستبافت در دوران پسابرجام و وجود زمینه‌های صادرات افزود: بسیاری از تاجران فرش در سال‌های گذشته شغل‌شان را عوض کرده‌اند که در جلسات مختلف آنها را در کنار تولیدکنندگان جمع کرده‌ایم و تلاشمان بر این است که این مشاغل را دوباره احیا کنیم تا بر اساس کارهای کارشناسی اقدامات لازم را آغاز کنند.
وی افزود: برای رسیدن به توسعه در حوزه فرش دستبافت بانک‌ها هم باید وارد شوند و از قالیبافان حمایت کنند.
علی‌بابایی سپس از تهیه آلبوم طرح و نقشه فرش استان همدان خبر داد و گفت: دارهای ارگونومیک و دیگر تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز کلاس‌های آموزشی تهیه و ساخته می‌شود تا بتوان برای توسعه قالی‌بافی گام برداشت.
رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بیان کرد: کنترل و بازرسی بیمه‌های قالیبافی با همکاری سازمان تأمین اجتماعی، پیگیری جذب تسهیلات خرید مواد اولیه برای تعاونی‌ها، پیگیری جذب اعتبارات آموزشی، پیگیری بهره‌مندی واحدهای پشتیبان از تسهیلات بانکی و ترغیب سرمایه‌گذاران برای دریافت مجوز پشتیبان در دستور کار این اداره قرار گرفته است.
وی بر تمرکز در مدیریت فرش تأکید کرد و گفت: تعدد در مراکز تصمیم‌گیری برای فرش از معضلات کشور و استان بوده که هماهنگی و حذف نهادهای موازی تصمیم‌گیری باید در دستور کار قرار گیرد.
رئیس اداره فرش استان همدان بیان کرد: 6 تعاونی فعال در سطح استان وجود دارد که به رؤسای صنعت، معدن و تجارت شهرستان‌های رزن و بهار هم تأکید کرده‌ایم که تعاونی‌های این شهرستان‌ها را بزودی احیا کنند و برای راه‌اندازی تعاونی فامنین هم بررسی‌های لازم را انجام دهند.
وی افزود: همچنین یک اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرش دستبافت، یک اتحادیه صنف فرش‌فروشان در مرکز استان، انجمن طراحان و نقاشان، یک واحد شورای فنی، 114 واحد پشتیبان غیر متمرکز در استان وجود دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.