1403-02-011403-02-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 109912

 
افزایش مرگ های ناشی از اعتیاد در سطح استان
تاریخ خبر : 1399-04-15
     
 
 
     
متن خبر :

 مرگ های ناشی از سوءمصرف موادمخدر در سطح استان در دوماهه نخست امسال ۶۱.۹ افزایش داشته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با بیان اینکه سال ۹۷، ۱۶ زن، ۱۰۶ مرد و در مجموع ۱۲۲ معتاد بر اثر سوءمصرف موادمخدر جان باختند، افزود: سال گذشته ۱۰ زن، ۹۸ مرد و در مجموع ۱۰۸ نفر بر اثر سوءمصرف موادمخدر جان خود را از دست دادند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷، کاهش ۱۱.۴ درصدی متوفیان را شاهد هستیم.

به گزارش ایسنا، ارتین کمالی اظهار داشت: در ۲ ماهه نخست سال ۹۹، ۳۴ نفر شامل سه زن و ۳۱ مرد و در ۲ ماهه سال ۹۸، ۲۱ نفر شامل دو زن و ۱۹ مرد بر اثر سوءمصرف موادمخدر فوت کرده اند که میزان مرگ و میر معتادان در سالجاری افزایش ۶۱.۹ درصدی داشته است.

کمالی در ادامه اعتیاد را به عادت کردن، خوگرفتن، خوگرشدن و خود را وقف عادتی نکوهیده کردن معنا کرد و یادآور شد: ابتلای اسارت آمیز به ماده مخدر که از نظر جسمی یا اجتماعی زیان آور شمرده شود، اعتیاد نام دارد. در طب جدید به جای کلمه اعتیاد، وابستگی به دارو به کار می رود که دارای همان مفهوم اما دقیق تر و صحیح تر است و مفهوم این کلمه آن است که انسان بر اثر مصرف نوعی ماده شیمیایی از نظر جسمی و روانی به آن وابستگی پیدا می کند.

وی افزود: اعتیاد به موادمخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب رکود اجتماعی در زمینه ‏های مختلف می‌ شود همچنین ویرانگری‏ های حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش‌ ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را به طور جدی به مخاطره می‌ اندازد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان عوارض اعتیاد به موادمخدر را این گونه مطرح کرد: مهمترین عوارض جسمی اعتیاد به موادمخدر عبارتند از ناراحتی های عصبی، بی اشتهایی، اضطراب، ریزش مکرّر آب از بینی و چشم، ناراحتی عضلانی و فشار شدید در ستون فقرات، لاغر شدن و ... و عوارض روانی و شخصیتی آن شامل ضعف اراده، بی توجهی به مسئولیت های فردی، ضعف شخصیت، عصبی بودن، ضعف عاطفه، به هم خوردن تعادل روانی، شخصیت نامتعادل و متزلزل و ضعف اعتماد به نفس است.

وی اضافه کرد: از لحاظ اجتماعی نیز می توان به عوارضی مانند بی توجهی به مقررات جامعه، ضعف نیروی کار، بی نظمی و بی اعتمادی در جامعه، ضعف بنیاد خانواده، افزایش انحرافاتی مانند دزدی، فحشا و تکدی گری و ... اشاره کرد.

کمالی در پایان پیامدهای اعتیاد به موادمخدر را در گستره اقتصادی بیکاری، ضعف مالی در ازای خرید ، لطمه به اقتصاد و جامعه و خانواده دانست.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.