1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 115303

 
رئیس جهاددانشگاهی همدان مطرح کرد

همدان، ملایر و کبودراهنگ بیشترین متقاضیان طرح توسعه مشاغل خانگی
تاریخ خبر : 1399-11-01
     
 
 
     
متن خبر :



 رئیس جهاددانشگاهی استان همدان از ثبت‌نام ۲ هزار و۱۸۰ همدانی در «طرح ملی مشاغل خانگی» براساس ظرفیت تعریف‌شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: همدان، ملایر و کبودراهنگ بیشترین متقاضیان این طرح بوده‌اند.
علی کلانترنیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سهمیه تعیین‌شده برای استان همدان ۲ هزار و صد نفر است، خاطرنشان کرد: ثبت‌نام سامانه‌ای این تعداد به‌طور کامل در سایت inhb.ir انجام گرفته و درحال حاضر ثبت‌نام به‌صورت مازاد بر آمار تعیین‌شده درحال انجام است.
وی بیان کرد: طرح ملی مشاغل خانگی با همکاری 2 مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به‌عنوان کارفرمای طرح و جهاددانشگاهی به‌عنوان مجری طرح در قالب 3 فاز در ۳۱ استان درحال انجام و پیگیری است.
کلانترنیا با بیان اینکه در فاز نخست طرح ۱۱ رشته در استان شناسایی شد، گفت: خیاطی، چرم‌دوزی، میناکاری، قالیبافی، تابلوفرش‌بافی، منبت‌کار چاقویی، کیک و شیرینی‌پزی، ویراستاری متون، مترجمی کتاب و مقاله، برنامه‌نویسی و انیماتور ظرفیت‌های شناسایی‌شده در استان همدان در حوزه مشاغل خانگی است.
وی اشاره‌ای به آمار ثبت‌نام‌کنندگان در رشته‌های مختلف طرح داشت و مطرح کرد: طبق آخرین آمار رشته خیاطی با ۶۶۷ متقاضی، رشته چرم‌دوزی با ۲۱۹ متقاضی و رشته میناکاری با ۱۸۵ متقاضی به‌ترتیب 3 رشته پرمتقاضی در استان هستند.
رئیس جهاددانشگاهی واحد همدان با بیان اینکه بیشترین آمار ثبت‌نام‌کنندگان در طرح بانوان هستند، یادآور شد: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی سهم آقایان تا به امروز ۳۷۶ نفر و بانوان هزار و ۸۰۱ نفر بوده است.
کلانترنیا در ادامه یادآور شد: بیشترین ثبت‌نام‌کنندگان طرح در استان به‌ترتیب در شهرهای همدان با ۱۲۵۳ متقاضی، ملایر با ۲۲۸ متقاضی و کبودراهنک با ۱۵۹ متقاضی هستند.
وی با اشاره به اینکه ثبت‌نام متقاضیان همچنان ادامه دارد، گفت: همزمان با پایان فاز یک، فاز دوم طرح با موضوع «آموزش و توانمندسازی» در قالب ارزیابی و استعدادسنجی متقاضیان و پیشرانان، مشاوره و هدایت متقاضیان آغاز شده و درحال انجام است.
کلانترنیا اظهار کرد: «اتصال به بازار» مهم‌ترین بخش این طرح و به‌عنوان فاز سوم طرح ملی توسعه مشاغل خانگی درنظر گرفته است که در آن افراد متقاضی پس از کسب مهارت در رشته انتخابی، توسط پیشرانان(کارآفرینان موفق) جذب بازارکار می‌شوند. وی خاطرنشان کرد: کسب و کار و مشاغل خانگی یکی از زمینه‌های افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و از جمله راهکارهای مناسب برای توسعه اشتغال‌های خُرد و خانگی است که می‌تواند در توسعه زیرساخت‌های هر کشور و ملتی اثرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه امروزه کسب‌وکارهای خانگی به‌عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می‌شود، گفت: با توجه به ظرفیتی که در حوزه مشاغل خانگی و تولیدات بومی وجود دارد این مهم می‌تواند یکی از راهکارهای مهم در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و به‌طور خاص افزایش درآمد و ثروت در جامعه باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.