1403-01-271403-02-06bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 83441

 
چالشی به‌نام مکان برگزاری نمایشگاه کتاب
تاریخ خبر : 1396-10-11
     
   
     
متن خبر :

هنوز دو سال از کوچ اجباری نمایشگاه کتاب به شهر آفتاب نگذشته است که باز هم محل برگزاری نمایشگاه به مصلی تغییر کرد.
به گزارش ایسنا، پس از ۳۰ دوره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، هنوز بحث محل برگزاری این نمایشگاه یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد  اسلامی و شهرداری تهران است؛ موضوعی که مدیران فرهنگی و شهری در حل آن مانده‌اند و به همین خاطر هرساله چند ماه مانده به برگزاری این رویداد، جنجال تعیین محل برگزاری نمایشگاه کتاب آغاز می‌شود.
نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا سال ۱۳۸۵ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‎المللی تهران برگزار ‌شد و ۱۹ دوره از برپایی خود را میهمان این مکان بود. در سال ۱۳۸۶ یعنی زمانی که محمدحسین صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، به مصلای امام خمینی (ره) منتقل شد و ۹ دوره در این محل برپا شد.
اجاره‌های هنگفت مصلی برای در اختیار قرار دادن این محل، واگذار نشدن تمام اختیارات نمایشگاه به مدیران نمایشگاه کتاب و ارشاد، ایجاد مشکلات ترافیکی و آلودگی‌های ناشی از آن، و از همه مهمتر کمبود فضاهای استاندارد برای برپایی غرفه‌های مختلف که خود باعث شده بود هرساله هزینه‌های زیادی فقط برای برپایی سازه‌های موقت در نظر گرفته شود، در نهایت از دو سال قبل مسئولان برگزاری نمایشگاه را به این نتیجه رساند که با قول و تعهد محمدباقر قالیباف ، شهردار وقت تهران، نمایشگاه به شهر آفتاب نقل مکان کند.
برگزاری اولین دوره نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب با بیست و نهمین دوره این رویداد مصادف شد و شهر آفتاب پذیرای ناشران داخلی و خارجی شد با این حال برخی از ناشران حاضر نشدند به این نمایشگاه بیایند. آن‌ها معتقد بودند این مکان با شهر فاصله دارد. اما در آن دوره نمایشگاه برگزار شد و اتفاقا با وجود همه کمبودها، بر اساس آمار ارائه‌شده، از حیث بازدیدکننده با ریزش چندانی مواجه نشد. منتها در همان سال بارش باران در چند دقیقه نشان داد که سالن‌های ساخته‌شده استانداردهای لازم را ندارند و کتاب‌های ناشران در بهترین نقاط نمایشگاه از خیس شدن و خرابی در امان نیستند. با وقوع این رخدادها از شهرداری و مدیران شهر آفتاب توضیح خواسته شد و نهایتا با این استدلال که سال اول برگزاری نمایشگاه در این محل بوده و سال آینده قطعا این مشکلات رفع خواهد شد، مدیران مانع از اعتراض‌های گسترده‌تر اهل نشر و رسانه شدند و آن سال نمایشگاه به کار خود پایان داد و برای مدتی سر و صداها خوابید تا این‌که به نمایشگاه سی‌ام رسیدیم.
در سال دوم برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب، برخلاف تصور هیچ اتفاقی در جهت رفع نواقص شهر آفتاب رخ نداده بود؛ آن‌چنان که حتی درزهای  سقف سالن‌های اصلی نمایشگاه که سال گذشته به خاطر ریزش باران ایجاد شده بود پوشانده نشده بود و بارش باران باعث شد غرفه کشور ایتالیا به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب از فرط ریزش آب باران به کلی جمع شود. در غرفه‌های کودک و نوجوان میزان نفوذ آب آن‌قدر زیاد شد که سالن‌ها به استخر شباهت پیدا کرد. احتمال آتش‌سوزی در چادرهای ناشران کودک و نوجوان به تخلیه بازدیدکنندگان منجر شد. نبود آب آشامیدنی، نبود تهویه هوا در سازه‌های موقت و مشکلات حمل و نقل مردم از طریق مترو همگی مسائلی بود که در نهایت باعث شد سیدرضا صالحی امیری، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از مردم عذرخواهی کند.
پس از انتخابات سال ۹۶ و تغییر شهردار تهران، ظاهرا مسئله آماده‌سازی شهر آفتاب از یاد رفت تا این‌که اوایل پاییز امسال سیدعباس صالحی،  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به نوعی از تعیین ضرب‌الاجل چندهفته‌ای برای مشخص شدن شروع استانداردسازی شهر آفتاب خبر داد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.