پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 96978

 
رکورد یک ساله گردشگر سلامت در ۴ ماه زده شد

جهش سفرهای درمانی به ایران
تاریخ خبر : 1398-05-08
     
   
     
متن خبر :


 سفرهای درمانی-پزشکی به ایران در ۴ ماه اول امسال با محرک ارزی جهش کرد. اطلاعات دریافتی از نمایندگان تشکل‌های فعال در حوزه گردشگری سلامت نشان می‌دهد طی ماه‌های گذشته از سال ۹۸ تقریبا به اندازه کل سال ۹۷ گردشگر سلامت وارد کشور شده است. این دسته از گردشگران عمدتا از کشورهای حوزه خلیج‌فارس، عراق، سوریه و البته ایرانیان مقیم کشورهای کانادا و آلمان بوده‌اند که برای دریافت انواع خدمات پزشکی و بیمارستانی همچون جراحی پلاستیک، عمل قلب باز و ارتوپدی به ایران سفر کرده‌اند.
ورود گردشگر خارجی به ایران با هدف «درمان و دریافت خدمات پزشکی» در چهار ماه ابتدای امسال تحت‌تاثیر محرک ارزی، رکورد زد. محمد پناهی نایب رئیس انجمن گردشگری سلامت ایران و دبیر سابق شورای راهبردی گردشگری سلامت کشور به «دنیای‌اقتصاد» گفت: با توجه به آمار چهارماهه اول امسال تعداد گردشگران ورودی که جهت استفاده از خدمات پزشکی درمانی به ایران سفر کرده‌اند، حدود ۶۰۰ هزار نفر بوده که این رقم معادل تعداد همین نوع گردشگر در یک‌سال ۹۷ است. رونق سفر درمانی به ایران طی امسال که به دنبال رشد این نوع گردشگر خارجی در گذشته اتفاق افتاده، ناشی از ارزان شدن هزینه سفر به کشورمان تحت‌تاثیر تحولات بازار ارز است. این محرک در کنار مهارت و تخصص پزشکان ایرانی، بازار خدمات درمانی ایران را برای خارجی‌ها جذاب کرده است. وی درباره مبادی اصلی مسافران درمانی-پزشکی به ایران عنوان کرد: بیشترین گردشگران سلامت- مسافرانی که به قصد درمان و انجام امور پزشکی به ایران سفر می‌کنند- از کشورهای عراق، جمهوری‌آذربایجان، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، لبنان و سوریه هستند و علاوه بر آنها ایرانیان مقیم کانادا و آلمان نیز با این هدف به ایران سفر می‌کنند. اغلب گردشگران سلامت برای جراحی پلاستیک، عمل قلب باز، ارتوپدی و درمان نازایی در زنان، ایران را به‌عنوان مقصد درمانی خود انتخاب می‌کنند. پناهی درباره درآمد ارزی کشور از محل جذب «گردشگر سلامت» به «دنیای‌اقتصاد» گفت: در سال گذشته ۲/ ۱ میلیارد دلار ارز وارد کشور شد و در چهارماهه امسال این رقم حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داشته است.
یکی از تهدیدات در بازار گردشگری سلامت حضور دلالان در این حوزه است که پناهی در همین راستا عنوان کرد: این دلالان با انتخاب غیرتخصصی و مخاطره‌آمیز بیمارستان برای گردشگران سلامت و همچنین با دریافت حق‌الزحمه‌های غیرمتعارف موجب خدشه‌دار شدن بازار خدمات پزشکی به خارجی‌ها می‌شوند. با وجود اینکه تعداد ورودی این نوع گردشگران به کشور کم نیست اما بسیاری از این افراد از طریق دلالان وارد کشور می‌شوند که همین امر نه‌تنها اجازه در دست داشتن آمار دقیق را نمی‌دهد؛ که موجب ایجاد بازار سیاه در این حوزه نیز می‌شود. در راستای برطرف کردن چنین مشکلاتی، توافق‌نامه همکاری مشترکی بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان میراث‌فرهنگی در۲۴ اردیبهشت ماه ۹۸ درخصوص گردشگری سلامت امضا شد که در مفاد این توافق‌نامه به تدوین سیاست‌های کلی گردشگری سلامت پرداخته شده است. امین حقیقت؛ دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» عنوان کرد: این توافق‌نامه موجب شد تا دستگاه‌های مربوطه نظارت بیشتر و دقیق‌تری بر این امر داشته باشند، علاوه بر آن آموزش‌های لازم برای فعالان حوزه خود را نیز در نظر بگیرند تا بتوانند به خوبی شرایط را برای حضور گردشگران سلامت مهیا کنند.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت در این توافق‌نامه تعهدهایی همچون صدور مجوز شرکت‌های تسهیلگر خدمات تشخیصی درمانی به گردشگران سلامت، صدور مجوز پذیرش گردشگران سلامت به بیمارستان‌های واجد ضوابط (اعطای IPD)، تعیین تعرفه خدمات پزشکی به گردشگران سلامت را دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.