پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 118803

 
گام دوم؛ گردشگری اقتصادی در بام نهاوند
تاریخ خبر : 1400-04-28
     
 
 
     
متن خبر :

■ شهردار: بام خانه امن بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری گردشگری

نهاوند-معصومه کمالوند-خبرنگار همدان پیام: بام نهاوند یکی از بزرگترین پروژه‌های گردشگری، تفریحی و توریستی شهرستان نهاوند، بلکه استان همدان در چند سال اخیر است که نیمه نخست تیرماه امسال(1400) افتتاح و به بهره‌برداری رسید.
موقعیت خاص گردشگری و بکر در بالادست‌ترین چشم‌انداز شهر نهاوند از بیابانی رها شده به بامی سرسبز و آباد تبدیل شد و اکنون در کوتاه‌مدت و کمتر از یک ماه به عنوان مقصد گردشگری در شهرستان نهاوند موقعیت خود را ارتقا داده است و این روزها این بام 120هکتاری میزبانی گردشگرانی از شهرها و استان‌های مختلف کشور را دارد.
این بام به پاتوق دورهمی خانواده‌ها در پایان هفته‌ها و البته شب‌های خنک تابستان در این ارتفاع دلنشین و چشم‌نواز تبدیل شده و موقعیت ورزشی و استقبال ورزشکاران و گروه‌های پیاده‌روی هم در عصرهای بام بسیار قابل توجه است.
ساماندهی این بام در 2فاز و با هزینه 13میلیارد تومان در 2سال تعریف، اجرا و به بهره‌برداری رسید. پروژه‌ای که نمونه‌های مشابه و حتی با مساحتی کمتر از آن در دیگر شهرهای کشور شاید بازده زمانی اجرای آن به بیش از 5 تا 10سال هم رسیده است.
این بام با 4 ورودی اصلی در محورهای مختلف شهر که 3ورودی در داخل شهر و یک ورودی از کمربندی شهر دارد نکته قابل توجه، نامگذاری این ورودی‌ها و حتی میادین و مکان‌های این بام است که خود شناسنامه‌ای برای گردشگری شهرستان محسوب می‌شود.
از این 4موقعیت  نام3 سراب شهرستان(گیان، گاماسیاب، فارسبان ) در ورودی‌های آن ثبت شده است.
همچنین نام‌های نیوانتا، گرین، شهدای ابوذر، پارک بلوط هم از دیگر عنوان‌هایی است که خود جاذبه و تازگی در این موقعیت گردشگری ایجاد کرده است.
فضای سبز و جنگل‌کاری و نوار سبز اطراف و مسیرهای منتهی به بام، سینمای روباز، سکوهای ایجاد شده در مرکز بام، پارکینگ، دریاچه مصنوعی، شهربازی، کافی‌شاپ و... از جمله زیرساخت‌های گردشگری اقتصادی است که در طرح ساماندهی تعریف و اجرایی شده است.
یکی از دلایلی که سال‌ها مدیریت شهری را در خلق موقعیت‌های سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذار و ایجاد و تثبیت منابع درآمدی پایدار ناموفق نشان داد، ضعف در زیرساخت‌های گردشگری بود که یا مانند بام موقعیتی مغفول و رها شده بود یا اینکه امنیت سرمایه‌گذار برای فعالیت بدون تضمین و پشتوانه بود.
اکنون پس از هزینه 13میلیاردی برای ایجاد این موقعیت گردشگری باید گام‌های بعدی را برای آغاز گردشگری اقتصادی برداشت.

 زیرساخت‌های گردشگری اقتصادی در طرح ساماندهی
شهردار نهاوند در این‌باره گفت: اگر دقت کنید اغلب طرح‌ها و زیرساخت‌هایی که در ساماندهی بام نهاوند اجرا شده است بحث اقتصادی در آن دیده شده است مثل سینما، شهربازی، دریاچه مصنوعی و... .
محمد حسین‌پور افزود: ساماندهی بام حرکت نخست بود و اکنون برنامه بعدی احیای گردشگری اقتصادی و ایجاد و تثبیت منابع پایدار درآمدی در شهرداری و البته دعوت و ورود بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری ایمن در بام  نهاوند خواهد بود.
 افزایش مدت واگذاری بام از 15 به 30سال ضمانت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی
شهردار نهاوند گفت: افزایش مدت واگذاری بام به شهرداری از 15به 30سال خود عامل پشتوانه‌ای برای تضمین سرمایه‌گذاری و ورود بخش خصوصی است که بتواند با خیال راحت با ارائه طرح و ایده اقدام به فعالیت و درآمدزایی و ارائه خدمات کند.
 با مجوز شورا برای جذب سرمایه‌گذار فراخوان می‌دهیم
به گفته حسین‌پور ایجاد سوئیت‌های اقامتی، رستوران و.. در مراکز گردشگری مثل بام و چهارباغ تعریف شده است که پس از عقد قرارداد با منابع طبیعی و تحویل بام از 15به مدت 30سال، با مجوز شورای شهر برای فراخوان و جذب سرمایه‌گذار در این موقعیت‌ها اقدام می‌شود.
اما موضوع قابل توجه اینکه شهردار معتقد است در کنار ایجاد موقعیت‌های سرمایه‌گذاری و ارتقای کیفیت خدمات‌دهی به شهروندان در موقعیت‌های گردشگری مثل بام و چهارباغ، نگرفتن هزینه ورودی می‌تواند شهروندان را نسبت به احساس تعلق و تعهد در حفظ این امکانات و نگهداری از آن تقویت کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.