پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 106955

 
مردم مراقب باشند جریمه دیرکرد شامل آنها نشود

بی‌اطلاعی بانک‌ها از تعلیق 3ماهه اقساط!
تاریخ خبر : 1398-12-26
     
 
 
     
متن خبر :


 با وجود اينکه شوراي پول و اعتبار مصوبه‌اي مبني بر تعويق اقساط وام‌ قرض‌الحسنه تمامی اشخاص بدون هیچ قید و شرطی به‌مدت 3 ماه دارد اما هنوز پيامک يادآوري زمان پرداخت اقساط به مشتريان ارسال مي‌شود و يا اينکه اگر موعد پرداخت قسط آن فرا رسيده مبلغ را از حساب اشخاص برداشت مي‌کنند. اما با وجود اين مصوبه شعب بانک‌ها از وجود آن اظهار بي‌اطلاعي مي‌کنند.
چندی پیش با تشکیل شورای پول و اعتبار و پیشنهادات بانک مرکزی برای حمایت از کسب و کارها و همچنین اشخاصی که در جریان شیوع ویروس کرونا کسب درآمد و اشتغال آنها آسیب دیده است، مصوب شد که اقساط وام‌ها تحت شرایطی به مدت 3 ماه به تعویق بیفتد.
بر این اساس، تمامی اشخاص اعم از افراد با درآمد ثابت یا کسانی که درآمد ثابتی ندارند می‌توانند به مدت 3 ماه، یعنی از اسفند تا پایان اردیبهشت اقساط خود را پرداخت نکنند و به پایان دوره موکول شود.
اما پرس‌وجو از شعب از این حکایت دارد که ظاهرا ابلاغی در این رابطه به آنها نشده و تا این موضوع صورت نگیرد، اقساط را دریافت خواهند کرد.
کارمند يکي از بانک‌ها به خبرنگار همدان‌پيام گفت: هنوز چنين مصوبه‌اي به بانک ابلاغ نشده اما اگر هم جريمه اقساط 3 ماه تسهيلات قرض‌الحسنه بخشيده شود مبلغ ناچيزي است و بانک ضرر زيادي نمي‌کند.
وي ادامه داد: اگر جريمه ديرکرد 3 ماه قسط 300 هزار توماني بخشيده شود جمعا حدود 10 هزار تومان مي‌شود اما اگر جريمه تسهيلات ديگر بخشيده شود بانک‌ها با ضرر کلاني مواجه مي‌شوند.
به گفته اين منبع آگاه، درحال‌حاضر کارمندان بانک‌ها شيفت‌بندي شده و همه باهم در محل کار حاضر نمي‌شوند، بنابراين بانک‌ها نه فرصت و نه نيرو دارند که با صاحبان تسهيلات و يا ضامن آنها تماس بگيرند.
مصوبه دیگر شورای پول و اعتبار مربوط به صاحبان کسب و کارها به‌ویژه کسب و کارهای کوچک که به‌دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا متضرر و دچار مشکلات مالی شده بودند را در بر می‌گیرد که مجموعه‌ای از اشخاص حقیقی و حقوقی هستند.  طبق بخش‌نامه‌ بانک مرکزی ۱۰ گروه کسب و کاری که شامل به تعویق انداختن تسهیلات می‌شوند عبارتند از: مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز مربوط به گردشگری، حمل‌ونقل عمومی مسافر درون‌شهری و برون‌شهری اعم از هوایی، جاده‌ای، ریلی و دریایی، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، تولید و توزیع پوشاک، تولید و توزیع کیف و کفش، مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه، مراکز و مجتمع‌های ورزشی و تفریحی، مراکز و مجتمع‌های فرهنگی و آموزشی و همچنین مراکز تولید و توزیع و فروش صنایع‌دستی.
بانک مرکزی تأکید کرده بود که تمامی واحدهای بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظف به اجرای سریع این مصوبه هستند و باید بر اجرای آن نظارت دقیق شود. از این رو انتظار می‌رود مجموعه نظارتی بانک مرکزی بر بانک‌ها موضوع دریافت اقساط وام‌ها به‌ویژه وام قرض‌الحسنه را حل و فصل کند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.