پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 4 ارديبهشت 1404

کد خبر : 138750

 
راه آهن و آزادراه 2 پروژه فراموش شده در اسدآباد
تاریخ خبر : 1403-04-24
     
 
 
     
متن خبر :


اسدآباد معروف به پایتخت تریلرها یکی از جمله شهرستانهای ترانزیتی واقع شده در مسیر بزرگراه کربلا به عنوان شاهراه ارتباطی 6 استان غرب کشور بوده که وجود معادن غنی، کارخانجات کنسانتره، کارخانه گندله‌سازی، فرومنگنز، تولید محصولات کشاورزی مختلف، وجود بیش از ۶ هزار دستگاه خودرو سنگین و تریلر را می‌توان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود این شهرستان برشمرد.

تردد خیل عظیمی از زائران حسینی از  مسیر اسدآباد به عتبات عالیات در طول سال به‌ویژه در ایام اربعین و تردد میانگین بیش از ۲۰ هزار خودروی سبک و سنگین از محور صعب‌العبور  ۱۴ تا ۱۵ کیلومتری گردنه اسدآباد سبب آن شده که توجه ویژه به راه‌های مواصلاتی این شهرستان ضرورت بسیاری داشته باشد.

با توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های موجود اسدآباد، اتصال  این شهرستان به شبکه ریلی از نقش مؤثری در حمل ونقل بار و نیز مسافران و زائران و ارتقای مزیت‌های این شهرستان در جذب هر چه بیشتر سرمایه‌گذار برای منطقه و شتاب این شهرستان در مسیر توسعه برخوردار خواهد بود.

اتصال اسدآباد به شبکه ریلی کشور یکی از جمله مطالبات مهم مردم شهرستان اسدآباد از سال‌های گذشته بوده که حدود 8سال پیش مسئولان وقت شهرستان نوید آن را به مردم این شهرستان دادند.

در سال ۹۵ تعیین شد از مسیر راه‌آهن تهران_همدان_ سنندج، تهران_ اراک_ملایر و کرمانشاه که 2مسیر راه‌آهن به سمت غرب کشور هستند، یک خط ریلی ۵۰ کیلومتری از مسیر داشبلاغ به اسدآباد وصل شود که در همین رابطه در قانون بودجه سال ۱۳۹۷ اتصال خط ریلی اسدآباد به کرمانشاه به تصویب رسید و حتی با  اعتباری افزون‌بر ۱۴ میلیارد تومان در ماده واحده قانون بودجه مجلس وقت قرار گرفت که در مرحله نخست با این میزان اعتبار پس از مطالعات تکمیلی عملیات اجرایی طرح آغاز شود، در سال ۹۸ نیز این طرح دارای ۳۰ میلیارد تومان اعتبار بوده است.

با گذشت این سالها با وجود اینکه برخی از شهرستان‌های استان  از جمله تویسرکان در همجواری اسدآباد، صاحب راه‌آهن شدند اما هنوز از راه‌آهن شهرستان اسدآباد خبری نیست!

در همین رابطه جویای وضعیت  این طرح ابتر و به فراموش سپرده شده از نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی شدیم که در دوره مجلس دهم با جدیت پیگیر این طرح ویژه برای شهرستان بود اما  پایان عمر مجلس دهم فرصت و مجال ادامه پیگیری این طرح را به وی در دوره  مجلس دهم  نداد.

ردیف بودجه راه‌آهن اسدآباد حذف شد

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه راه آهن داشبلاغ_ اسدآباد_کنگاور_کرمانشاه در سال ۹۷ برای شهرستان اسدآباد مصوب شد، افزود: برای این پروژه در قانون بودجه تا سال گذشته ردیف بودجه وجود داشت اما به دلیل پیگیری نشدن در لایحه بودجه تقدیمی به مجلس در زمستان سال گذشته ردیف بودجه ۳۰۱۳۰۱۵۰۱۶  این پروژه حذف و این ردیف بودجه به راه‌آهن فردوس اختصاص داده شده و  متأسفانه با حذف ردیف بودجه آن شهرستان اسدآباد بهره‌مندی از راه‌آهن را از دست داد.

علی اکبر رنجبرزاده ادامه داد: در حال حاضر در بحث راه‌های مواصلاتی موضوع راه آهن  اسدآباد که می‌توانست از تونل و آزاد راه برای شهرستان مهمتر باشد به دلیل پیگیری‌های  انجام نشده در گذشته در مجلس دوره قبل منتفی است.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اینکه آیا امکان پیگیری این موضوع در این دور از مجلس وجود دارد، تصریح کرد: فعلاً این امر منتفی بوده و دیگر اثری از این طرح نیست و آن را از دست دادیم  و دیگر باید بگوییم راه‌آهن اسدآباد؛ نقطه سرخط.

وی یادآور شد: در 4 سال دوره گذشته مجلس انتظار بود که مسئولان این طرح را مجدانه پیگیری و ماده ۲۳ آن را اخذ می‌کردند اما به دلیل پیگیری نشدن متأسفانه دیگر طرحی به نام طرح راه آهن اسدآباد نداریم.

رنجبرزاده تصریح کرد: علاوه بر آن پروژه آزاد راه اسدآباد که به نام این شهرستان با عنوان آزاد راه همدان_ اسدآباد _کنگاور _کرمانشاه ثبت و ضبط شده بوده و در سال ۹۷ مصوبه مجلس آن اخذ شده بود نیز متأسفانه در دوره قبل به دلیل پیگیری نشدن در سال ۱۴۰۰ و یا ۱۴۰۱ این طرح آزاد راه نیز به سمت همدان -سنقر- کرمانشاه رفت و اسدآباد از این طرح مصوب شده نیز به دلیل پیگیری نکردن در دوره قبل محروم شد.

ایجاد تونل گردنه اسدآباد در پیوست یک قانون بودجه قرار گرفت

وی با اشاره به اینکه با توجه به منتفی شدن این 2طرح مهم شامل راه‌آهن و آزادراه برای شهرستان، پیگیر موارد دیگری برای توسعه و ارتقای امنیت راه‌های مواصلاتی این شهرستان هستیم، گفت: با ارتباطاتی که با رئیس مجلس و رئیس کمیسیون عمران و رئیس تلفیق بودجه داریم توانستیم ایجاد تونل گردنه اسدآباد را در پیوست یک قانون بودجه قرار دهیم.

کیومرث سرمدی‌واله افزود: این ریل‌گذاری قرار بود از اتصال خط راه‌آهن تهران_ همدان_سنندج به اراک_ملایر_کرمانشاه و از مسیر داشبلاغ_ اسدآباد بگذرد که موضوع آنتن ریلی اسدآباد را از سال گذشته آغاز به پیگیری کردیم و اگر امسال (سال ۱۴۰۱) برای این طرح موفق به دریافت اعتبار شویم به‌ طور قطع موضوع عملیات اجرایی و ایجاد آن با اخذ اعتبار محقق می‌شود.

به گزارش ایسنا، امیدواریم با همتی که از نماینده شهرستان  سراغ داریم شاهد تحول چشمگیری در حوزه محورهای مواصلاتی این شهرستان از جمله تسریع در روند پروژه  کنار گذر اسدآباد، ایجاد تونل گردنه اسدآباد و نیز ارتقای ضریب ایمنی 2چندان راه‌های این شهرستان باشیم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.