1403-01-311403-02-10bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

کد خبر : 98008

 
سود عادلانه چیزی و سوء استفاده از اعتماد مردم چیزی دیگر
تاریخ خبر : 1398-06-02
نویسنده : مهدی ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :


 اعتمادسازی برای جلب مشتری در تمام دنیا مطمئن‌ترین روش برای رونق کسب و کار ویژه شناخته شده است و کمتر ایده‌ عاقلی است که در عصر انفجار اطلاعات، با روش‌های انحرافی و تبلیغات فریبنده به دوام و پایداری کار خود امیدوار باشد!
متأسفانه هم‌اینک در جامعه ما مد شده است که تعدادی صاحبان سرمایه با رانت‌خواری و استفاده از امتیازهای رابطه‌ای و با تبلیغات پر سر و صدا اقدام به تأسیس فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌کنند که اگر چه این روند به ظاهر رویکردی جدید اقتصادی و به سود جامعه مصرف تلقی می‌شود، ولیکن در عمل تقلیدی کورکورانه از اقتصاد لوکس جوامع غربی است که هیچ سنخیتی هم با کسب و کار حلال در جامعه اسلامی ایران ندارد.
یکی از روش‌های غلط و لو رفته و فریبنده اینگونه فروشگاه‌های زنجیره‌ای این است که قیمت خرید و فروش را با حساب و کتاب مخصوص خود و البته به سود خود در همان کارگاه‌های تولیدی اجناس مورد نظر تعیین می‌کنند و قیمت مصرف‌کننده کاذبی را سفارش می‌دهد تا در فروشگاه‌های خود بتواند با روش‌های تبلیغاتی آن جنس را زیر قیمت مصرف کننده فاکتور نمایند.
در حالیکه با همین روش بر مشتریان خود منت نیز می‌گذارند که از تخفیف‌های چند ده درصدی سود برده‌اند!
روش دیگر گران‌فروشی و نوعی تقلب در اغلب فروشگاه‌های زنجیره‌ای بسته‌بندی‌های به ظاهر شیک و فریبنده است که به مشتری فرصت نمی‌دهد کیفیت کامل و واقعی اجناس مورد نظر خود را ارزیابی کند و به ناچار بسته را در سبد خرید خود قرار می‌دهد در حالی که بعداً مشخص می‌شود مثلاً قسمت نمایان یک بسته دو کیلوگرمی گوشت قرمز با قسمت پنهان آن در بسته‌بندی از زمین تا آسمان تفاوت وجود دارد و در واقع گندم‌نمایی و جوفروشی شده است!
چنین روش در عرضه کالا به مشتری در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای به فروش بشقابی هم معروف است که سود یک طرفه و سرشاری را به بهانه عرضه گوشت وارداتی با ارز دولتی نصیب فروشندگان آن کرده است.
و اما تازه‌ترین روش گران فروشی و سوء استفاده از اعتماد مردم در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای این است که قیمت فاکتور شده کالا با قیمت‌های مصرف‌کننده در روی بسته‌بندی کالا یکسان نیست و مثلاً یک بسته چای نیم‌کیلوگرمی گلستان که 30 هزار تومان قیمت خورده است به تازگی در این فروشگاه‌ها حدود 70 هزار تومان برای مشتری فاکتور می‌شود و وقتی هم سوال می‌کنیم خیلی ساده پاسخ می‌دهند که این قیمت‌های قبل است. مشاهده می‌شود قیمت برخی مواد شوینده و بهداشتی نیز اخیراً در بعضی فروشگاه‌های زنجیره‌ای مغایر با قیمت‌های درج روی بسته‌بندی است.
فراموش نکنیم که ایجاد فروشگاه‌های بزرگ و متعدد زنجیره‌ای با عنوان‌های گوناگون در بازار کسب و کار سنتی ما نان بسیاری از کاسب‌های قدیمی و مغازه‌داران و فروشگاه‌های کوچک محلی را آجر کرده است و زیان‌های هنگفتی را بر کاسب‌های خرده‌پا تحمیل ساخته که قطعاً عواقب ناخوشایندی در جامعه اسلامی ما و نزد باورهای دینی مردم به همراه خواهد داشت.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.