1403-01-181403-01-28bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

کد خبر : 111856

 
بهره‌برداری از طرح آبرسانی ۳۰ روستای استان
تاریخ خبر : 1399-06-27
     
 
 
     
متن خبر :


 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از افتتاح طرح آبرسانی ۳۰ روستای استان همدان طی هفته آینده خبر داد.
سیدهادی حسینی‌بیدار اظهار کرد: در استان همدان ‌هزار و ۶۲ روستا وجود دارد که جمعیتی معادل ۶۲۰ هزار و ۸۸۹ نفر در آنها زندگی می‌کنند.
وی ادامه داد: ۹۲۵ روستا با جمعیت ۶۱۶ هزار نفر و بالای ۲۰ خانوار و ۱۳۷ روستا با جمعیت 4 هزار نفر و زیر ۲۰ خانوار هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه ۷۹۱ روستا با جمعیت ۵۲۸ هزار نفر از روستاهای آبرسانی شده بالای ۲۰ خانوار و زیر۲۰ خانوار زیر پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب هستند، افزود: ۲۲۷ روستا با ۸۵ هزار نفر از روستاهای آبرسانی شده به‌صورت خود‌گردان اداره شده و زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب استان قرار ندارند.  وی ادامه داد: علاوه‌بر این ۴۴ روستا با 3 هزار نفر جمعیت بدون تأسیسات آبرسانی هستند که با آبرسانی سیار، آب شرب آنها تأمین می‌شود.
حسینی‌بیدار با اشاره به اجرای طرح هر هفته «الف_ب_ایران» از افتتاح پروژه‌های آبرسانی در استان همدان خبر داد و گفت: در هفته آینده در قالب این طرح ۳۰ روستا با جمعیت بیش از ۲۷ هزار نفر از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد.
وی با بیان اینکه آبرسانی این روستاها با اعتباری بالغ بر ۴۸ میلیارد تومان انجام می‌شود، افزود: این پروژه‌ها در روستاهای همدان، ملایر، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، رزن و کبودراهنگ هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان به اقدامات انجام شده برای این پروژه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: ایجاد ۱۹۲ لیتر بر ثانیه منابع تأمین آب، ساخت ‌هزار و ۲۵۰ متر مکعب مخزن زمینی و ۲۵۰ متر مکعب مخزن هوایی، اجرای ۶۳ هزار و ۵۷۷ متر خط انتقال، اصلاح ۹۶ هزار و ۷۵۰ متر از شبکه‌های فرسوده و توسعه شبکه جدید آبرسانی به طول ۵ هزار و ۲۹۴ متر از جمله این اقدامات به‌شمار می‌رود.
وی میزان اشتغالزایی پروژه‌های آبرسانی روستایی را ۲۶۳ نفر به‌صورت مستقیم عنوان کرد و گفت: ۷۷ نفر نیز به‌صورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.
حسینی‌بیدار از دستاوردهای اجرای پروژه‌های آبرسانی در این ۳۰ روستا نیز گفت و افزود: تأمین آب شرب سالم و پایدار و افزایش تمایل سکونت در روستاها و کوچ معکوس به روستاها، بهره‌مندی روستا از تأسیسات آبرسانی سالم، تأمین آب شرب روستا و رفع مشکل کم‌آبی روستا دستاوردهای این خدمات است.
  سرانه مصرف آب روستاهای همدان 4 برابر استاندارد است
معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان سرانه مصرف آب در روستاهای استان را 3 تا 4 برابر استاندارد دانست و گفت: سرانه مصرف آب در روستاهای استان ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتر برای هر نفر در ۲۴ ساعت است، درحالی‌که باید بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ لیتر برای هر نفر در ۲۴ ساعت باشد.
حمیدرضا نیکداد در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ۷۹۷ روستای استان تحت پوشش خدمات این شرکت قرار دارند، اظهار کرد: ۵۳۱ هزار و ۶۷۳ روستایی در استان همدان تحت پوشش تأسیسات آب قرار دارند.
وی افزود: از ۱۰۶۱ روستای استان همدان ۷۹۷ روستا از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهره‌مند هستند و مابقی روستاها از طریق چشمه و چاه تأمین آب می‌شوند.
نیکداد با بیان اینکه ۱۶۸ هزار و ۸۱۹ مشترک روستایی از خدمات آب بهره‌مند هستند، تصریح کرد: ۹۰۰ حلقه چاه، ۶۰ رشته قنات و ۲۴۰ دهنه چشمه برای تأمین آب شرب روستاهای استان همدان به‌کار گرفته می‌شود. معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به وجود هزار مخزن آب در روستاهای استان، یادآور شد: طول خطوط انتقال آب در روستاهای استان همدان ۲ هزار و ۶۲۸ کیلومتر است.
 وی با بیان اینکه همدان سرانه مصرف آب در روستاهای استان 3 تا 4 برابر استاندارد است، گفت: سرانه مصرف آب در روستاهای استان همدان ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتر برای هر نفر در ۲۴ ساعت است درحالی‌که باید بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ لیتر برای هر نفر در ۲۴ ساعت باشد. نیکداد یکی از دلایل اصلی بالا بودن سرانه مصرف آب در روستاها را دامداری دانست و یادآور شد: متأسفانه روستائیان به‌دلیل ارزان بودن تعرفه آب‌بها الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند و از آب شرب در دامداری و کشت سبزیجات استفاده می‌کنند.
این مقام مسئول تأکید کرد: روستائیان نباید آبی را که با زحمات فراوان برای شرب مردم تأمین می‌شود، برای دام مصرف کنند و درصورتی‌که اقدام به نگهداری دام می‌کنند باید از جهادکشاورزی مجوز گرفته و از طریق آب منطقه‌ای برای تأمین آب دامداری خود اقدام کنند.
نیکداد درباره مشکل آب شرب روستاهای خاکو و ارزانفود از توابع بخش مرکزی شهرستان همدان نیز گفت: این 2 روستا تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب قرار ندارند، به‌طوری‌که آب روستای ارزانفود از طریق 3 دهنه چشمه و خاکو از طریق یک دهنه چشمه تأمین می‌شود. معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان مطرح کرد: اگر روستایی تمایل داشته باشد تحت پوشش شبکه آب قرار بگیرد باید دهیار این روستا به امور آب شهرستان مربوطه مراجعه کند و پس از بررسی درخواست در شرکت آب و فاضلاب درصورتی‌که شرایط را داشته باشد، تحت پوشش خدمات آب قرار خواهد گرفت.
وی در بخش پایانی سخنانش از کاهش مصرف آب در همدان خبر داد و گفت: با توجه به کاهش دمای هوا و خاموش شدن کولرها، میزان مصرف آب نسبت به چند هفته گذشته کاهش داشته اما همچنان افزایش مصرف ۲۰ درصدی ناشی از کرونا وجود دارد. میزان تولید آب در استان همدان ۱۶۹۰ لیتر در ثانیه است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.