1403-07-021403-07-12bool(false) 1403-07-021403-07-12bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 12 مهر 1403

کد خبر : 134360

 
کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون و بیماری‌های قلبی:

سن ابتلا به فشارخون کاهش‌یافته است
تاریخ خبر : 1402-06-27
نویسنده : فاطمه عباسیان
     
 
 
     
متن خبر :


افراد بسیاری در جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند و از آنجایی که این شرایط معمولا با بروز علائمی همراه نیست برخی حتی از ابتلا به آن آگاه نیستند. بر همین اساس است که به پرفشاری خون لقب «قاتل خاموش» را داده اند.

فشار خون بالا یا پرفشاری خون دارای عوامل خطرآفرین بسیاری است. اگرچه این شرایط در ابتدا با بروز هیچ علائمی همراه نیست، با گذشت زمان، می تواند به بیماری قلبی منجر شود.

پرفشاری خون به معنای افزایش فشار خون به سطوحی ناسالم است. این یک اختلال است و می تواند به آسیب دیدگی رگ‌های خونی منجر شود. این در شرایطی است که فشار خون بالا ممکن است به واسطه تنگ یا مسدود شدن سرخرگ‌ها شکل بگیرد.

درمان فشار خون بالا ممکن است شامل تجویز برخی داروها و درمان های پزشکی دیگر شود. با این وجود، شما معمولا می توانید این شرایط را با ایجاد تغییر در برخی عادات خود نیز کنترل کنید.

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون و بیماری‌های قلبی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تغذیه، سبک زندگی، مصرف زیاد نمک، چاقی، عدم تحرک و برخی بیماری‌ها  احتمال ابتلا به  فشارخون را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: از کودک تا کهن‌سال به دلیل عدم رعایت اصول غذایی و تغذیه‌ای و عوامل دیگر، می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند.

 امید ساعتچی  با بیان اینکه تغذیه، سبک زندگی، مصرف زیاد نمک، چاقی، عدم تحرک و برخی بیماری‌ها  احتمال ابتلا به  فشارخون را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: از کودک تا کهن‌سال به دلیل عدم رعایت اصول غذایی و تغذیه‌ای و عوامل دیگر، می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند.

وی   با بیان اینکه اگر فشار افراد میان‌سال بیش از ۱۳ روی ۸  میلی‌متر جیوه باشد نشان‌دهنده فشارخون بالا است، ابراز کرد: عواملی همچون استرس، کم تحرکی، مصرف دخانیات، مصرف بیش از اندازه نمک و... سبب افزایش فشار خون می‌شود.

 سبک زندگی  و عادت بد غذایی، متهم ردیف نخست ابتلا به فشار خون

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون و بیماری‌های قلبی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: برخی بیماری‌های همچون سکته قلبی، مغزی، کلیوی، قلبی و عروقی، آسم و غیره باعث افزایش فشارخون می‌شود.

ساعتچی با بیان اینکه  افراد مسن هر ماه تست فشارخون دهند، عنوان کرد: این آزمایش باعث می‌شود که فرد  به‌موقع از فشارخون خود مطلع شده و درمان را آغاز کند.

وی با بیان اینکه فشارخون بالا باعث بروز بیماری‌های دیگر نیز می‌شود، اظهار کرد: در این راستا می‌توان به بیماری‌هایی همچون سکته مغزی و قلبی، فلج یک عضو از بدن، ازدست‌دادن بینایی، کلیه و یا حتی مرگ اشاره کرد.

کارشناس پیشگیری و کنترل فشارخون و بیماری‌های قلبی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه درگذشته افراد مسن  و افراد بالای سن ۴۰ سال بیشتر  به فشارخون مبتلا می‌شدند، گفت: اما متأسفانه میانگین سن ابتلا به فشار در سال‌های اخیر کاهش‌یافته و در حال حاضر حتی افراد کمتر از ۳۵ سال هم به این بیماری مبتلا می‌شوند.

ساعتچی  افزود: به دلیل افزایش مبتلایان به این بیماری  امکان غربالگری فشارخون برای افراد بالای سی‌سال  در مراکز درمانی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی همدان فراهم شده است.

فشار خون در اغلب موارد نشانه خاصی ندارد، ‌اما در صورتی که درمان نشود، به عروق و اعضای حیاتی بدن آسیب می‌زند؛ بنابراین باید سبک زندگی و عادات غذایی‌ را به گونه‌ای تنظیم کنید تا از این بیماری خاموش در امان بمانید.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.