1403-02-101403-02-20bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 20 ارديبهشت 1403

کد خبر : 134497

 
مهمان مدرسه
تاریخ خبر : 1402-07-04
نویسنده : حکیمه سادات نظیری
     
 
 
     
متن خبر :


 در زندگی امروزی، تکنولوژی مثل یک مهمان ناخوانده است که خیلی زود جای خودش را بالای خانه پیدا کرده و کم کم دارد صاحب‌خانه می شود حتی ما ناگزیریم با این مهمان ناخوانده خوب تا کنیم و هم مراقب باشیم دخل وتصرف زیادی در سبک زندگی هایمان نکند. پای این تکنولوژی در این سال‌های اخیر به سیستم آموزشی نیز رسیده است.

اینکه بچه های ما پشت اپلیکیشن شاد می‌نشینند و درس یاد می گیرند به مدد همین تکنولوژی است. فناوری آموزشی، ابزاری است که وجود مفید تکنولوژی را در فرآیند آموزش ممکن می کند. اما فناوری آموزشی چه معنایی دارد ؟! در واقع این فناوری شامل همه روش‌ها و تکنیک هایی می شود که به روند آموزش خوب کمک می کند. فناوری آموزشی دو بخش سخت افزار و نرم افزار دارد.

سخت افزار چیزی است که همه ما به نوعی با آن آشنا هستیم. پروژکتور، رایانه،  و از این دست چیزها بخش سخت افزاری فناوری را شامل می شود. اما بخش نرم افزاری شامل نظریه ها، اصول، متون، دستورالعمل هایی است که به فرآیند آموزش کمک می کند. فناوری آموزشی فواید بیشماری دارد که اگر در فرآیند آموزش به درستی به کار گرفته شود، این پیامدهای خوب شامل همه سیستم آموزشی اعم از مدیر، معلم و دانش آموزان می شود.

برخی از این پیامدها را مرور می کنیم : به کار گیری فناوری در هردوسطح بازده آموزشی را از لحاظ کمی وکیفی ارتقا می‌دهد. به این فکر کنید که دانش آموزان به غیر از کتاب درسی شان می توانند ویدئوهای زمین شناسی بسیار خوبی را از پروژکتور دنبال کنند و درباره آن حرف بزنند.

سرعت یادگیری هم بالا می رود. چرا که هم ارائه دروس آسانتر می شود هم با تنوع خوبی برای دانش آموز همراه است. همچنین مشارکت دانش آموزان بالا می رود وانگیزه بیشتری دارند که در فرآیند کلاس سهیم شوند. امروزه با وجود فناوری آموزشی دیگر دست معلمان باز است و میتوانند قالبهای زیادی برای تدریس خود انتخاب کنند.

همچنین فناوری آموزشی این امکان را به معلمان می دهد که با نظریه های آموزشی خوبی سطح علمی شان را ارتقا ببخشند و بهترین اصول تدریس را به کار بگیرند.سبک های متفاوت یادگیری و هوش را بشناسند و بدین ترتیب میتوانند در کلاس رفتار سنجیده تری به خرج دهند. فناوری آموزشی نقشه های روی میز معلم را وسیع تر می کند. دیگر معلمان میتوانند از اطلاعات بین المللی و جهانی نیز در تدریس خود بهره ببرند.

برای دانش آموزان، فناوری آموزشی استقلال خوبی فراهم می کند. انها می توانند درهر زمینه ای از اینترنت اطلاعات خوب پیدا کنند و حتی در مدرسه اطلاعاتشان را باهم به اشتراک بگذارند و از این طریق مشارکت وهمکاری با یکدیگر را نیز  بخوبی می آموزند. نکته مهم این است که فناوری آموزشی همواره نیازمند مراقبت ماست. اگر این فناوری را وارد دنیای علمی دانش آموزان می کنیم باید سیستم نظارتی درستی هم قرار بدهیم تا والدین با آرامش خاطر بتوانند از این پیشرفت تکنولوژی استقبال کنند.

از دیگر پیامدهای خوب فناوری آموزشی، درگیری بیشتر والدین با آموزش فرزندانشان است. به گفته انجمن ملی آموزش کودکان خردسال، معلمان با استفاده از فایل‌های تصویری و صوتی برای ضبط و به اشتراک گذاشتن کارهای دانش‌آموزان والدین را در آموزش فرزندانشان مشارکت می‌دهند.

تکنولوژی گرچه مهمان ناخوانده خانه های ماست ولی جایی که برای خودش گرفته هر روز دارد بزرگتر می شود پس ما هم باید هم سطح با دانش روز، آگاهی خودمان را افزایش دهیم تا در هر جایگاهی که هستیم موثرتر عمل کنیم. چه به عنوان والدین و چه هر فردی در جریان سیستم آموزشی، معلم، معاون و علی الخصوص مدیران.


 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.