پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 24 ارديبهشت 1403

کد خبر : 47149

 
توصیه‌هایی برای کاهش استرس کنکور
تاریخ خبر : 1393-04-04
     
   
     
متن خبر :

همدان‌پیام: برخی از داوطلبان کنکور روزهای پایانی را با درایت، تأمل و در نهایت آرامش سپری می‌کنند و همین افراد جزو داوطلبان موفق کنکور هستند.
روزهای نزدیک کنکور برای داوطلبان و اولیای آنها از اهمیت خاصی برخوردار است؛ زیرا بی‌هیچ تردیدی کنکور با نحوه حضور در آن، تأثیر بسزایی در آینده دور و نزدیک داوطلبان دارد ولی با تمام این تفاسیر دلیل نمی‌شود داوطلب کنکور این روزهای پایانی را با استرس سپری کند و آنقدر این استرس را افزایش دهد تا در نحوه پاسخگویی‌ به سوالات در روز آزمون نیز تأثیر بگذارد.
استرس از ویژگی‌های طبیعی انسان‌ها در رویارویی با اتفاق‌های ویژه و غیرقابل تکرار است ولی آنها که تجربه کنکور را دارند و از این آزمون نیز موفق خارج شده‌اند، معتقدند که استرس فقط داوطلب را از هدف دور می‌کند.
با تمام مشکلاتی که در رقابت میلیونی کنکور در ایران وجود دارد برخی از داوطلبان کنکور روزهای پایانی را با درایت، تأمل و در نهایت آرامش سپری می‌کنند و بی‌جهت نیست که همین‌ها جزو افراد موفق کنکور هستند.
این افراد موفق ویژگی اصلی خود را برنامه‌ریزی منظم، تمرکز و توکل بر خدا می‌دانند.
یک روانشناس بالینی با بیان اینکه عوامل استرس‌زا سبب کاهش توانایی‌های واقعی در فرد می‌شود، گفت: داوطلبان کنکور باید نسبت به خود قضاوت صادقانه داشته باشند و این فکر نادرست را که چون در سال پیش در کنکور موفق نبوده امسال نیز موفق نمی‌شوند را از ذهن خود دور کنند و به جای آن تفکرات مثبت را جایگزین کنند.
زینب سادات مهدوی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه استرس هنگام امتحان مربوط به رده سنی خاصی نیست و در هر سنی می‌تواند رخ دهد، گفت: استرس در زمان امتحانات در واقع پاسخ بدن به تحریکات بیرونی است.
وی خاطرنشان کرد: زمانی استرس نگران‌کننده است که طولانی‌مدت و همراه فشار و تحریک باشد.
خودباوری موجب کنترل استرس می‌شود
این روانشناس بالینی در خصوص راه‌های کنترل و مقابله با استرس گفت: افراد باید خودباوری و عزت نفس را در خود تقویت کنند و همیشه سعی نکنند نفر اول باشند.
مهدوی با تأکید بر اینکه فکر موفق بودن خوب است اما باید آن را در حد اعتدال نگه داشت، اظهار داشت: اگر انتظارات بیش از توانایی‌های فرد باشد، استرس به وجود می‌آید و سبب ایجاد قضاوت منفی و خودخوری می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: افراد باید با توجه به توانایی‌ها و نقاط قوت و ضعف خود برنامه‌ریزی داشته باشند و انتظارات نامعقول خود را کاهش دهند. این انتظارات می‌تواند به دلیل فشارهای خارجی مانند والدین باشد.
کاهش استرس با قضاوت صادقانه نسبت به توانایی‌ها
مهدوی با اشاره به اینکه افراد باید عملکرد خود را بازبینی کنند و با توجه به موفقیت‌ها و شکست‌های خود در گذشته، راه درست را انتخاب کنند، افزود: افراد باید نسبت به خود قضاوت صادقانه داشته باشند و این فکر نادرست را که چون در سال پیش در کنکور موفق نبوده امسال نیز موفق نمی‌شوند را از ذهن خود دور کنند و به جای آن به جملات مثبت مانند این درست است که من در سال پیش موفق نبودم اما این دلیل بر قبول نشدن مجدد من نمی‌شود، بیندیشند.
این روانشناس بالینی یادآور شد: داوطلبان کنکور، باید زمانی را به مرور درس‌ها و همچنین خواب کافی به مدت 6 ساعت اختصاص دهند. این اقدام منجر به کاهش استرس روانی و آرامش در روز امتحان می‌شود.
داوطلبان برای پاسخ نادرست، خود را سرزنش نکنند
وی توصیه کرد داوطلبان قبل از خواندن سوالات، نفس عمیق بکشند و با افکار مثبت این اطمینان را به خود بدهند که بر اساس توانایی خود می‌توانند به سوالات جواب دهند و نتیجه مطلوب بگیرند. همچنین به خاطر پاسخ اشتباه خود را سرزنش نکنند، اما برای پاسخ درست، خود را تشویق کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.