پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

کد خبر : 47248

 
اخبار کوتاه اقتصادی 2100
تاریخ خبر : 1393-04-04
     
   
     
متن خبر :

نحوه تعیین مشاغل سخت و زیا‌ن‌آور
همدان‌پيام: نایب رئیس کانون‌ عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به انجام مقدمات تشکیل جلسات ۵ کمیته مشترک سه‌جانبه گفت: هر سال طی آزمایشاتی میزان صدا و آلودگی در محیط‌های کاری بررسی و بر اساس آن سخت و زیان‌آور بودن شغل تعیین می‌شود.
ابوالفضل فتح‌اللهی با اشاره به تشکیل 5 کمیته برای گفتگوی 3 جانبه متشکل از دولت، نمایندگان کارگر و کارفرما اظهار داشت: این کمیته‌ها شامل کمیته مزد، بیمه بیکاری، ماده 148، فنی‌و‌حرفه‌ای و مشاغل سخت و زیان آور است که قرار است به صورت مرتب جلسات آن تشکیل شود. نایب رئیس کانون‌عالی انجمن‌های صنفی کارگران با بیان اینکه نحوه تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور به عوامل مشخصی بستگی دارد، گفت: آلودگی محیط کار، میزان سر و صدا در محیط کار و کم یا زیاد بودن نور از جمله عواملی است که بر اساس آن سخت یا زیان‌آور بودن یک شغل در نظر گرفته می‌شود.
وی در مورد نحوه انجام این کار و تشخیص این نوع مشاغل گفت: هر سال در کارگاه‌های تولیدی تعدادی از آزمایشات که مرتبط با سنجش نور و صدا و سایر آلودگی‌ها است، انجام و نتایج آن را در دو نسخه به اداره کار و اداره بهداشت ارسال می‌شود.
فتح‌اللهی در گفتگو با فارس، افزود: بازرسان در این آزمایشات تعیین می‌کنند که هر کارگر در ایستگاه کاری خود چه میزان در معرض آلودگی و صدا است.

قیمت محصولات لبنی 34 درصد افزایش می‌یابد
همدان‌پيام: دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: با افزایش 30 درصدی قیمت شیر خام، نرخ محصولات لبنی با احتساب افزایش هزینه‌های صنعت 34 درصد رشد خواهد كرد.
رضا باكری دبیر انجمن صنایع لبنی در خصوص تأثیرات افزایش قیمت شیر خام بر نرخ محصولات لبنی افزود: هنوز مصوبه افزایش قیمت به صورت كتبی با امضای كارگروه تنظیم بازار یا هیأت وزیران ابلاغ نشده است و تا زمانی كه مصوبه رسمی به دست ما نرسیده هیچ افزایش قیمتی اعمال نمی‌شود اما در صورت نهایی شدن این پروسه افزایش قیمت در محصولات لبنی خواهیم داشت.
وی در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: ماده اولیه یا شیر خام 70 درصد بهای تمام شده یك بنگاه لبنی را تشكیل می‌دهد؛ لذا افزایش 30 درصدی قیمت شیر خام قطعاً افزایش قیمت‌ها را در محصولات لبنی در پی خواهد داشت.
باكری تصریح كرد: افزایش نرخ شیر خام 21 درصد قیمت تمام شده محصولات را افزايش مي‌دهد و همچنین هزینه‌های داخلی صنعت نسبت به سال گذشته 13 درصد رشد داشته كه جمعاً در سال جاری افزایش 34 درصدی محصولات لبنی را شاهد خواهیم بود. وی خاطرنشان كرد: افزایش قیمت‌ها در صورتی كه قدرت خرید و درآمد خانوار افزایش نیابد منجر به كاهش مصرف محصولات لبنی خواهد شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.