1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 65227

 
عرضه گوشت در بازار3برابر قیمت تولید!

رکود به دامداری‌ها رسید
تاریخ خبر : 1394-08-19
نویسنده : اعظم اسلامی خواه
     
 
 
     
متن خبر :

صنعت دامپروري از ظرفيت‌هاي اقتصادي بارز استان همدان است كه موجب درآمدزايي و اشتغالزايي در استان شده است. ولي به خاطر وجود مشكلاتي چون نبود نقدينگي، مشكل در تأمين نهاده‌ها و وجود واسطه بين توليد كننده و مصرف‌ كننده بسياري از دامداران استان به سختي ادامه راه می‌دهند و يا دامداري‌هاي خود را تعطيل كرده‌اند.
دامداران همچون توليدكنندگان ديگر با مشكلات مالي و حمايت نشدن از سوي دولت مواجه هستند كه اگر مشكلات پیش رویشان حل نشوند دامداري‌ها يكي پس از ديگري تعطيل مي‌شوند و موجب مي‌شود تا اشتغالزايي و درآمدزايي در اين بخش را از دست بدهيم.
فرماندار فامنين در اين‌باره به همدان‌پيام گفت كه دامداران با چند مشكل مواجه هستند. آنچه كه در فامنين و در شهرهای دیگر اتفاق مي‌افتد وجود فاصله بين قيمت دام زنده با گوشتي است كه در قصابي‌ها به فروش مي‌رسد. دامداران حاضرند هر كيلو گوشت را به قيمت 10 يا 11 هزار تومان بفروشند ولي اين گوشت در بازار بيش از 30 هزار تومان به فروش می‌رود كه اين اختلاف قيمت معنادار است و بايد به آن رسيدگي شود تا واسطه بين دامداران و كشتارگاه‌ها برداشته شود.
ظاهر پورمجاهد البته به مشكلات مالي دامداران هم اشاره كرد و گفت كه در سال جاري، تاكنون وامي كه بايد در اختيار دامداران قرار بگيرد ابلاغ نشده، آنها به سرمايه در گردش نياز دارند تا آذوقه زمستاني بخرند و همين نبود سرمایه در گردش موجب ضرر دامداران شده است، زیرا هر چه به زمستان نزدیکتر شویم قیمت نهاده هم بالاتر می‌رود.
احمد كريمي مخصوص، مديركل دامپزشكي استان همدان هم پيش از اين در جلسه‌اي عنوان كرده بود كه تأمين نهاده‌ها با توجه به شرايط اقتصادي كشور معضلي شده كه بايد با همكاري سازمان‌ها حل شود.
 طبق گفته‌هاي علیرضا نیازپور، مدير اداره اصلاح نژاد و بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي، استان همدان ظرفيت و توان توليد 4 برابر ميزان گوشت و شير فعلي را دارد و برخی دامداران هم گفته‌اند: اکنون دامداری‌ها با ظرفیت بسیار پایینی در حال کار هستند و از همه ظرفیت خود استفاده نمی‌کنند و اگر این مشکلات حل نشوند احتمالاً در آینده‌ای نزدیک موجب واردات گوشت و شير خواهد شد.
در حال حاضر استان همدان با توليد روزانه حدود هزار و 100 تن شير و 88 تن گوشت قرمز، مازاد مصرف داشته و شير خام و فراورده‌هاي لبني آن را به ساير استان‌هاي بزرگ و خارج از كشور صادر مي‌كند و وجود این بحران همان بحراني خواهد بود كه براي مرغ به وجود آمد و موجب متضرر شدن مرغداران استان شد.
با توجه به خشكسالي‌هاي اخير و مشكلات اقتصادي موجود بر سر راه، اگر به سرعت برنامه‌ريزي جدي صورت نگيرد در آينده‌اي نزديك به علت تأمين نشدن آذوقه كافي با كمبود دام و در نهايت با كمبود گوشت قرمز در بازار مواجه خواهيم شد، هرچند اكنون نيز روزانه با كاهش تعداد دام در استان مواجه هستيم و با اين روند در آينده‌اي نزديك دامپروري استان از بين رفته و اين ضربه‌اي به اقتصادمان خواهد بود و هم بر تعداد بيكاران استان مي‌افزايد.
بنابراين با توجه به سرمايه‌گذاري بالا در اين صنعت توسط دامداران، بايد با مشكلات آن، دقيق و تخصصي‌تر برخورد شود و براي آن راهكارهاي اساسي در نظر گرفت تا هم محصولات استراتژيك و مورد نياز جامعه و با قيمت مناسب‌تر در اختيار مصرف‌كنندگان قرار بگيرد و هم توليد وجود داشته باشد تا سرمايه‌گذاري انجام شده در اين صنعت حفظ و گسترش يابد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.