پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 104041

 
تنها شهرداری عضو سازمان جهانی گردشگری زمینه‌های لازم را مهیا نکرده است

حذف شهر جهانی همدان از یونسکو
تاریخ خبر : 1398-10-19
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


 تنها شهرداری عضو در سازمان جهانی گردشگری ((UNWTO) تا امروز نتوانسته است  از جایگاه جهانی خود منتفع شود. بنا به گفته یک منبع آگاه اگر شهرداری همدان که از سال 2018 به عضویت در سازمان جهانی گردشگری درآمده است تا 22 دی‌ماه حق عضویت خود را نپردازد از این سازمان حذف خواهد شد.
دو سال از عضویت مدیریت شهری همدان در مهمترین سازمان جهانی گردشگری می‌گذرد اما هیج اتفاق خاصی بر اساس این عضویت تا امروز  شامل حال شهر 3 هزار ساله همدان نشده است .
 تنها شهرداری جهان
در سازمان جهانی
شهرداری همدان سال 2018 پس از عضویت در سازمان unwto همزمان با میزبانی همدان از  اجلاس جهانی اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری در همدان با یک خبر پر سر و صدا سرتیتر اخبار گردشگری دنیا شد .
خبری که در آن مطرح شد مقر تنها شهرداری عضو در سازمان (UNWTO) در همدان است. حالا خبرها حاکی از آن است که نه تنها حق عضویت سالانه 2 هزار و 500 یورویی این ارگان مدیریت  شهری که کمتر از 30 میلیون تومان است به سازمان  پرداخت نشده بلکه از فرصت‌های بی‌بدیل در اختیار هم بهره‌ای به نفع شهر همدان  برده نشده است.
زمانی که شهرداری همدان یکی از اعضای وابسته سازمان جهانگی گردشگری شد قرار بر این بود که همدان به عنوان پایلوت شهر گردشگری دنیا امتیازاتی از اعتبارات بین‌المللی سازمان جهانی گردشگری دریافت کند.
اما تا امروز هیچ پیگیری و برنامه‌ای موفق به اجرا در نیامد بهانه‌ها بر این عنوان بود که حمایت‌های لازم از ارگان‌های متعدد وزارت کشور از پای کار آمدن شهرداری همدان نمی‌شود این در حالی بود که شهرداری همدان می‌توانست در ازای رایزنی با شهرهای مدرن دارای تجارت موفق جهانی امروز یک کرسی متمایز را در این سازمان‌ جهانی به خود اختصاص دهد که نداد...
در این دو سال که از تلاش شهرداری همدان برای عضو سازمان جهانی گردشگری ماندن می‌گذرد هیچ بهره‌ای عاید همدان نشد، حتی تلاشی در عرصه بین‌المللی برای معرفی ظرفیت‌های همدان صورت نگرفت.
حتی در اجلاس سن پترزبورگ که بعد از اجلاس 2018 در همدان تشکیل شد شهرداری مسکو بسیار تلاش کرد که بتواند دومین شهردار عضو این سازمان جهانی باشد اما این مهم محقق نشد و همچنان شهرداری همدان یکه‌تاز میدان ماند.
در پاسخ به درخواست مسکو (UNWTO) تنها با عضویت سازمان‌های زیر مجموعه شهرداری این شهر موافقت کرد و باز هم شهرداری همدان تنها مدیریت شهری عضو این سازمان جهانی ماند.
 جاده ابریشم یا سازمان جهانی
مهرماه 1398 مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای شهر همدان هشداری را به شهرداری همدان مبنی بر اینکه شهرداری حق عضویت 2018 و 2019 را به سازمان جهانی گردشگری پرداخت کند اعلام کرد اما هیچ واکنش به این هشدار نشان داده نشد.
این در حالی بود که همزمان با پرداخت نکردن حق عضویت 30 میلیون تومانی شهرداری میزبان اجلاس جهانی راه ابریشم شد، این اتفاق امروز موجب سوالات بسیاری می شود مبنی بر اینکه آیا حفظ جایگاه پیش مهمتر از پر کردن رزومه پیش‌روی نبود؟
آیا بهتر نبود قبل از به استقبال رویداد جهانی راه ابریشم رفتن فکر پرداخت بدهی شهرداری به سازمان جهانی گردشگری را می‌کردند مگر غیر از این است که شبانه روز شعار می‌دهیم گردشگری محور توسعه استان همدان است و همدان در عرصه بین‌المللی گمنام است آیا نمی‌توانستیم با عضویت شهرداری همدان در سازمان جهانی گردشگری راه هموار پیش‌روی را برای دستیابی به جایگاه جهانی معرفی شدن در عرصه تبلیغات گردشگری را طی کنیم.
این مهم غیرقابل انکار است که حضور در مجامع بین‌المللی می‌تواند نقش موثری در توسعه گردشگری برای همدان ایفا کند.
چرا پس از رویدادهای جهان گردشگری 2018 همدان با همه داشته‌هایش رو به کما رفت آیا در کنار پرداخت عق عضویت و نگاه داشتن جایگاه شهرداری در این سازمان جهانی لازم نیست از مراودات جهانی بهره مند شویم
‌ امسال تعداد اعضای ایران به 18 رسید
در آخرین آمار رسانه ای شده ، مصوبه عضویت 5 عضو وابسته جدید در نشست شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در حاشیه بیست و سومین نشست مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) که از 18 لغایت 22 شهریور ماه1398  در سن‌پترزبورگ تشکیل شد به تصویب نهایی رسید.
منطقه آزاد اقتصادی ارس، منطقه آزاد تجاری قشم، شرکت اراضی عباس‌آباد، مجموعه تفریحی‌ورزشی تله اتاقک توچال و دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری مانا سیر پردیس ایرانیان پنج عضو جدید هستند.
تمامی مصوبات مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) قبل از طرح در این رویداد باید در نشست‌های شورای اجرایی سازمان متبوع طی دو سال گذشته بررسی و تصویب‌شده باشد، بنابراین اقدام صورت گرفته مبنی بر پذیرش پنج عضو جدید ایران برای مصوبه قبلی شورای اجرایی در باکو بوده است.
همچنین عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیته بررسی درخواست‌های اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) که معمولاً در حاشیه نشست‌های شورای اجرایی برگزار می‌شود و به‌نوبه خود زمینه حضور فعال‌تر بخش خصوصی در مجموعه اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) را فراهم می‌آورد، برای دو سال آینده تمدید شد.
مجموعه اعضای وابسته دست‌اندرکاران بخش خصوصی فعال در گردشگری این امکان را می‌دهد که از آخرین دستاوردهای علمی و تجارب موفق فعالان بخش خصوصی سایر کشورها در حوزه‌های مختلفی چون برنامه‌ریزی، بازاریابی، آموزش و تبلیغات بهره‌برداری شود
 سازمان و «توسعه هزاره»
گفتنی است ، سازمان جهانی گردشگری بهترین سازمان بین المللی مرتبط با سفر و گردشگری است. این سازمان در جهت توسعه گردشگری در سراسر جهان فعالیت می کند و هر ساله گزارشی از تحقیقات و امارهای خود منتشر می کند و  از آژانس های رسمی سازمان ملل متحد است. مقر این سازمان در شهر مادرید در اسپانیا قرار دارد. این سازمان محل گفتگوی کشورها درباره سیاست‌ها و تجارب عملی آنها درباره دانش گردشگری است.
سازمان جهانی گردشگری نقش مرکزی و مهمی در بهبود وضعیت تعهد و امکانات کشورهای در حال توسعه در زمینه گردشگری دارد.سنگ بنای شکل گیری اولیه این سازمان در لاهه در سال ۱۹۲۵ میلادی و با تاسیس اتحادیه بین المللی سازمان رسمی تبلیغات گردشگری پی ریزی شد.
اتحادیه مذکور پس از جنگ جهانی دوم به عنوان اتحادیه بین المللی سازمان های رسمی گردشگری (IUOTO) انجام وظیفه می کرد و بعد باز هم در نام و عنوانش تغییرات ایجاد شده و به سازمان جهانی گردشگری (WTO) تبدیل گشت و نخستین جلسه عمومی آن در ۱۹۷۵ میلادی در مادرید اسپانیا تشکیل شد.از سال ۱۹۷۶ سازمان جهانی گردشگری به سازمان ملل وابسته شد و به آژانس اجرایی برنامه های توسعه سازمان ملل تبدیل گشت.
کشور ایران در سال ۱۳۹۲ به عنوان نایب رئیس مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری برگزیده شده است و کشورمان از سال 2014 تا سال ۲۰۱۷ در عضویت شورای اجرایی و کمیته بررسی عضویت اعضای وابسته این سازمان است.
سازمان جهانی گردشگری همچنین به وسیله متقاعد کردن کشورهای عضو از طریق معرفی توریست‌ها، بیشتری سود اقتصادی که گردشگران می‌توانند با خود به همراه بیاورند و تاثیرات اجتماعی و فرهنگی ناشی از توسعه گردشگری و همچنین کاهش تاثیرات زیست ‌محیطی و تاثیرات منفی اجتماعی آن ها، برای اجرایی شدن قوانین جهانی اخلاق حرفه‌ای در گردشگری تلاش می‌کند.
 اهداف سازمان جهانی گردشگری
یکی از برنامه هایی که این سازمان ملزم به انجام آن شده، رسیده به اهداف «توسعه هزاره» است. این هدف ها که شامل ۸ مورد می شود در سال ۲۰۰۰ میلادی در سازمان ملل بر روی آن توافق گردید.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.