1403-02-191403-02-29bool(false) 1403-02-191403-02-29bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 29 ارديبهشت 1403

کد خبر : 73665

 
نبود زيرساخت براي فرماندار بعدي نماند
تاریخ خبر : 1395-06-25
     
   
     
متن خبر :

 1- شهرستان ملاير به عنوان دومين شهرستان استان به لحاظ جمعيتي، ويژگي‌ها و شهرت‌هاي خاصي دارد كه در تمام حوزه‌ها به خصوص ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين صفات، جهاني بوده و مردم ايران و جهان، ملاير را به آنها مي‌شناسند.
البته اين شهرت منجر به افزايش عايدات مردم ملاير از حضور گردشگران در اين شهرستان نشده و از طرفي ديگر تلاشي هم براي جذب گردشگر به اين شهرستان به صورت اصولي صورت نگرفته است.
2- از جمله داشته‌هاي شهرستان ملاير پرورش انگور مرغوب است. در حوزه كشاورزي كه بيشتر جمعيت شهرستان ملاير به آن اشتغال دارند، انگور مهمترين محصول، محسوب مي‌شود و اين اهميت به حدي است كه ملاير به عنوان شهر جهاني انگور شناخته شده است.البته تا ثبت جهاني اين عنوان گام‌هاي بلندي بايد برداشته شود.
ملاير پس از استان قزوين بيشترين توليد انگور كشور را با 250 هزار تن توليد، به خود اختصاص داده است.
3- بخشي از سبد صادرات استان با انگور ملاير كه به كشمش تبديل شده است، پر مي‌شود. سالانه بيش از 40 هزار تن كشمش از ملاير به خارج از كشور صادر مي‌شود.
اما آنچه قابل توجه است اين است كه از مشتقات ديگر انگور تاكنون صادراتي انجام نشده و از طرف ديگر نسبت 40 هزار تن از 250 هزار تن، تناسب خوبي نيست و حتي يك‌پنجم ميزان انگور توليدي نيز نمي‌شود. هرچند فرايند كاهش وزن كشمش نسبت به انگور را بايد در نظر داشت اما با اين حال انتظار بيشتري در اين حوزه وجود دارد.
4- بر اساس آمار، سالانه تنها 10 درصد انگور توليدي در ملاير به مشتقات انگور از قبيل شيره و باسلق و... تبديل مي‌شود.
اين در شرايطي است كه شيره ملاير در سطح كشور به عنوان شيره‌اي مرغوب و شفابخش مشهور است.
5- انگور ملاير اگرچه برندي مشهور است و به گفته مسئولان ملايري، بسياري در جهان براي فروش انگور خود از برند ملاير، استفاده مي‌كنند، اما تاكنون براي برندسازي انگور و مشتقات آن در ملاير تلاش‌ها نتيجه‌بخش نبوده است.
به عنوان نمونه شيره مانيزان بايد از سال 89 تاكنون با اقداماتي كه در معرفي آن صورت گرفته به يك برند معروف شيره در كشور و حتي جهان تبديل مي‌شد، اما اينگونه نشده است و امسال در آستانه جسن سالانه شيره‌پزان مانيزان، فرماندار ملاير از نبود زيرساخت گردشگري در روستاي مانيزان سخن مي‌گويد.
6- توجه به صنايع تبديلي- به خصوص صنايع تبديلي سنتي كه از جاذبه گردشگري نيز برخوردار هستند- و ايجاد ارزش افزوده در محصول، از اولويت‌هاي اقتصاد مقاومتي است.
انگور و مشتقات آن در ملاير اين ظرفيت را دارد تا بتواند در اجراي اقتصاد مقاومتي، ضمن افزايش درآمد كشاورزان و شهرستان و استان، ارزآوري بيشتري براي اقتصاد كشور به همراه داشته باشد.
7- اينكه عنوان شود، زيرساخت لازم براي جذب گردشگري كه مي‌خواهد در ملاير و روستاهاي مشهور آن مانند مانيزان حضور يافته و ضمن گردش در اين شهرستان از فرايند برداشت انگور يا توليد مشتقات آن مانند شيره بازديد و خريد مستقيم كند، در ملاير نداريم، بيان واقعيت است اما نافي مسئوليت نيست.
به همين دليل از فرماندار صادق ملاير انتظار مي‌رود، شرايط اين شهرستان براي دارا بودن زيرساخت‌هاي لازم گردشگري را با توجه به داشته‌هاي بسيار ملاير در حوزه انگور و شيره و كشمش و مشتقات ديگر و همچنين محصولات و توليداتي مانند مبل و منبت فراهم آورد، وگرنه جمله "زيرساخت نداريم" را بايد از فرمانداران بعدي هم شنيد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.