پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 111781

 
مرحله سوم طرح ضربتی در نهاوند آغاز شد

تغییر وضعیت نهاوند از زرد به نارنجی
تاریخ خبر : 1399-06-25
     
 
 
     
متن خبر :

 نهاوند- معصومه کمالوند- خبرنگار همدان‌پیام: وضعیت نهاوند در روزهای گذشته از زرد به نارنجی تبدیل شده است، آن‌طور که شبکه بهداشت می‌گوید؛ آمار فوتی‌های بر اثر کرونا و مبتلایان هم در شهرستان درحال افزایش است و برخی روستاها و بخش‌ها هم آمار ابتلا افزایش قابل توجهی داشته است و گاهی هم وضعیت قرمز شده است.
ظاهرا رعایت نکردن موارد بهداشتی و بازگشت مردم به تجمع‌ها و آئین‌های ختم یکی از عوامل مهم تشدید ابتلا به کرونا در شهرستان است.
فرماندار نهاوند در ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای شهرستان، تنها راهکار مقابله و پیشگیری را رعایت بهداشت و پروتکل‌های بهداشتی عنوان کرد و گفت: باید زندگی‌مان را در کنار این موارد پیش ببریم؛ ویروسی نیست که به این راحتی رخت بربندد؛ زیرا در بحران به‌سر می‌بریم و در خوشبینانه‌ترین حالت این ویروس تا ۶ ماهه نخست ۱۴۰۰ میهمان ماست.
ناصری با تأکید بر اینکه برخی هنوز کرونا و عواقب آن را جدی نگرفته‌اند، گفت: روزانه شاهد مرگ همشهریان‌مان هستیم که بر اثر کرونا از میان ما می‌روند و ناپرهیزی‌ها شرایط را تشدید کرد و مجدد اوضاع درحال بازگشت به گذشته است.
وی با بیان اینکه در بحث اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه، بانک‌ها وظایف سنگین‌تری دارند، گفت: مدارس بازگشایی شده اما باید رعایت کنند و مدرسه‌ای که موردی از رعایت نکردن موارد بهداشتی دیده شود باید تعطیل شود.
ناصری گفت: فصل سرماخوردگی هم در پیش است، شرایط سخت‌تر خواهد شد. شبکه و مرکز بهداشت نسخه این وضعیت را بپیچند و وارد عمل شوند.
وی با بیان اینکه چرا مدارس مورد دار را تعطیل نکردید و گزارش ندادید، تأکید کرد: سر سلامت مردم تعارف نکنید.
ناصری همچنین به شهرداران تأکید کرد: گلزار‌ها و باغ بهشت‌ها را مدیریت کنند، در بخش‌ها هم همین‌طور، ترافیک و ازدحام آرامستان‌ها قابل قبول نیست و هرکس وظیفه‌اش را درست انجام دهد تا این بحران مدیریت شود.
ناصری اصناف را بخش عمده‌ای از مدیریت این بحران عنوان کرد و گفت: ناوگان حمل‌ونقل درون‌شهری مدیریت نمی‌شود.
وی همچنین با اعلام اینکه همراهان فوتی کرونایی در زمان تدفین و خاکسپاری بیشتر از ده نفر نباشد، گفت: پزشکی قانونی، بیمارستان حق تحویل بیمار فوتی کرونایی را پیش از انجام تعهد همراهان متوفی، نسبت به رعایت مصوبات ستاد در آئین خاکسپاری، ندارد.

 تأکید بر قدردانی از خط مقدم کرونا در هفته دفاع مقدس
 فرمانده سپاه ناحیه نهاوند و رئیس ستاد پیشگیری شهرستان هم گفت: ۲۶ مصوبه حاصل ستاد کرونای شهرستان شد که به دستگاه‌ها اعلام خواهد شد.
علی مختاری تأکید کرد: هفته دفاع مقدس نزدیک است؛ از نیروهای بهداشت و خط مقدم مقابله با کرونا قدردانی کنید، ما هم حمایت می‌کنیم. باید ارتباط و تعامل‌ها را تقویت کنیم، تا مصوبات سریعتر به چرخه اجرا وارد شود.
وی پیشنهاد خرید و نصب دستگاه ضدعفونی هوشمند که قیمت آن ۶۰۰ هزار تومان است، در ورودی‌های ادارات را مطرح کرد و گفت: ادارات و مجموعه‌ها بیشتر در رعایت پروتکل‌ها تأکید داشته باشند، بسیاری از کارمندان که مبتلا شدند خدمات‌رسانی به مردم به مشکل خورد.
مختاری همچنین تأکید کرد: وضعیت‌ها را هر کدام یک تعریف وظایفی داشته باشیم، مثلا مسافر در وضعیت زرد ۳ نفر، نارنجی کمتر، یا مراکز ورزشی و... تا بدانیم هر مجموعه یا مرکزی در چه شرایطی چگونه رفتار کند.

 تدبیر نکنیم یک هفته‌ای قرمز می‌شود
رئیس شبکه بهداشت و درمان بیا بیان اینکه در بخش زرین‌دشت از ۸ شهریور امسال موارد مثبت کرونا افزایش یافته، بخش گیان بیشتر از سایر بخش‌ها موارد مثبت کرونا دیده می‌شود، در بخش خزل از ۸ شهریور درحال اوج گرفتن موارد مثبت کرونا هستیم و در بخش مرکزی هم از ۸ شهریور وضعیت مبتلایان مطلوب نیست، گفت: ضرورت تکرار طرح ضربتی در شرایط فعلی وجود دارد.
سیامک دانشور گفت: این شرایط هفته پیش با توجه به مراجعه بیماران قابل پیش‌بینی بود و نیازمند تکرار طرح ضربتی در شهر و روستا برای کنترل وضعیت است.
وی گفت: آمار صعودی است، اگر همین‌طور پیش برود قطعا هفته آینده وضعیت به قرمز تبدیل خواهد شد و باید نظارت‌ها را بیشتر کرد. مدارس بیشتر باید رعایت کنند و موارد مشکوک را آموزش و پرورش هم زودتر اطلاع دهد.
دانشور علت تشدید وضعیت را رعایت نکردن پروتکل‌ها دانست و گفت: مردم در شهر کمتر رعایت می‌کنند، تجمع‌ها بیشتر شده، مراسم عروسی نداریم اما تجمع‌های مراسم‌های عزا به روال گذشته بازگشته است.

 شهرداری لباس غسال‌ها را تأمین کند
رئیس مرکز بهداشت نهاوند در ستاد پیشگیری هم گفت: با آموزش و پرورش ارتباط مداوم داریم و بازدیدها ادامه دارد. آمار و وضعیت مدارس  روستاها و شهر هم روزانه رصد می‌شود.
علی‌احسان خویشوند با بیان اینکه برای حمل و نقل درون‌شهری، عامل بازدارنده‌ای نداریم؛ برای همین هم مجدد تکرار می‌کنند و رعایت نمی‌کنند.
برخی پمپ بنزین‌ها اصلا مراعات نمی‌کنند؛ به تذکرها هم بی‌اعتنا هستند و دفاتر پیشخوان، تاکسی‌داران و... باید بیشتر نظارت و بازرسی شوند.
خویشوند گفت: شهرداری لباس غسال‌ها را تأمین نمی‌کند، تاکنون وظیفه بهداشت نبوده اما تأمین کردیم و حالا نمی‌توانیم‌.

 بوفه‌های مدارس تعطیل است
 مدیر آموزش و پرورش خزل در ستاد پیشگیری کرونا شهرستان نیز گفت: بوفه‌های مدارس را تعطیل کردیم، خانواده‌ها بهداشت تغذیه همراه دانش‌آموز را مدیریت کنند.
محمود خزایی بیان کرد: برخی دانش‌آموزان توان تحمل ماسک ندارند، به‌ویژه دوره ابتدایی، خانواده‌ها فرزندان‌شان را توجیه کنند، ما هم زمان فعالیت مدارس را براساس جمعیت و ظرفیت کلاس‌ها مدیریت می‌کنیم.
خزایی افزود: خیرین بسته‌های بهداشتی برای مدارس تهیه و در اختیار قرار داده‌اند که قدردانی می‌کنیم.
خوابگاه‌های دانش‌آموزی تجمیع و مدیریت می‌شود؛ سرپرست‌های شب و روز توجیه شده‌اند و بازدیدهای میدانی از مدارس و کلاس‌های درس در رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط دانش‌آموزان و معلمان ادامه دارد.
 آگهی فوتی اطلاع‌رسانی نشود
 بخشدار مرکزی هم تأکید کرد: اطلاعیه فوت و مراسم خاکسپاری اطلاع‌رسانی نشود.
آیت صالح گفت: در بحث برنامه شاد، قول پیگیری ۷ نقطه روستایی بخش برای تقویت اینترنت از جانب مخابرات اجرایی شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.