رسانهها با توجه به نوع کارکردی که دارند به حوزههای گردشگری و صنایع وابسته به آن میپردازند یا صفحات و بخشهایی از رسانه خود را همچون روزنامه همدان پیام به معرفی جاذبههای مختلف گردشگری محلی، ملی و جهانی اختصاص میدهند.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری همدان با حضور در دفتر روزنامه همدان پیام برای تبریک آغاز به کار نوزدهمین سال انتشار این رسانه با بیان این مطلب گفت:
انتشار اخبارمستند، بهرهگیری از توان رسانه به جهت معرفی مناطق و اماکن گردشگری و برجستهسازی توانمندیها و امکانات نقاط بکر و دیدنی تاریخی و جاذبههای همدان و تمرکز روی پرونده ثبت جهانی همدان، رونق گردشگری و به دنبال آن اشتغال را با حمایت رسانه به همراه خواهد داشت.
محسن معصوم علیزاده به ظرفیتهای گردشگری همدان و قابلیت تأثیرگذار رسانه اشاره کرد و گفت : آگاهی بخشی، ایجاد انگیزه و تمایل، تشویق به انجام سفر با رویکرد تأثیرگذاری مثبت، کاهش یا افزایش تقاضا، اهدافی است که رسانهها دنبال می کنند و زمانی فعالیتهای رسانه دارای اهمیت است و میتوان گفت به درستی انجام شده است که تأثیرگذاری لازم که همانا انجام یا تکرار سفر توسط گردشگر است انجام شود که این مهم به واسطه رسانه همدان پیام محسوس رقم میخورد .
وی به تأثیرگذاری بر مخاطب به عنوان بخشی از مراحل کار اشاره کرد و گفت: انعکاس بازتابهای ظرفیتهای گردشگری استان در صفحه گردشگری همدان پیام مورد توجه مخاطبان است و این محسوس است، جدی گرفتن مقوله گردشگری و تأثیرات اقتصادی که بر روی کسب و کار مردم یک منطقه دارد و به دنبال آن تأثیرات اجتماعی و فرهنگی میتواند برای ساکنین استان که ظرفیت های گردشگری لازم را در این خصوص دارند، ارزشمند باشد و فرصتی است که باید بهخوبی از آن بهره برد و در کنار بهرهبرداری اقتصادی به چگونگی تأثیرگذاری فرهنگی و اجتماعی نیز در این حوزه اندیشید.
بدون شک رسانهها با تولید محتوای رسانهای اثربخش میتوانند بر گردشگری که این روزها بهعنوان یک صنعت شناخته میشود تأثیرات مثبت و منفی زیادی داشته باشند.
وی گفت : نقش مؤثر رسانه در به ثمر رسیدن پرونده ثبت جهانی همدان غیرقابل انکار و با اهمیت است از اینرو از شما میخواهیم تا پایان کار همینگونه با اراده قوی کنار ما باشید و مطمئن هستیم هگمتانه از جذابترین پروندههای ثبت از نظر یونسکو است.
محسن معصوم علیزاده مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان گفت: محوطه باستانی هگمتانه به عنوان یک سایت با ارزش تاریخی در دل شهر همدان مورد توجه باستانشناسان قرار گرفته و کاوشهای متعدد و متناوب که بیش از ۵۰ سال روی این تپه انجام شده ناگفتههای این تپه را هویدا کرده و نتیجه این کاوشها برای معرفی تاریخ معماری، باستانشناسی و دیگر علوم مفید بوده است.
معصوم علیزاده تصریح کرد: پرونده ثبت جهانی هگمتانه و مرکز تاریخی شهر یکی از جذابترین پروندههای ثبت از نظر یونسکو است و برای گردشگران بسیار مهم است از منطقهای که بازدید میکنند دارای هویت مشخص و شناخته شده باشد.
اگر سطح آن استانی باشد، در یک مرحله برای آن فرد قابل اعتماد خواهد بود. اگر در سطح ملی باشد، دارای جایگاه ویژهتری خواهد بود و اگر بینالمللی باشد بدون شک به آن اعتماد میکنند. یعنی کافی است که به یک گردشگر بگوییم جایی که میروید یک اثر جهانی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان بیان کرد: وقتی گردشگران با یک برند شناخته شده در حوزه بینالمللی مواجه میشوند با روی باز به آنجا مراجعه میکنند.
اگر حتی بخواهند بیشتر درباره یک اثر جهانی بدانند، میتوانند به سایت یونسکو مراجعه و درباره آن مطالعه کنند. همین موضوع به آنها کمک میکند تا کار راهنمایان گردشگری در معرفی این آثار سادهتر شود و نیازی نیست راهنمایان گردشگری آغاز به معرفی کنند.
وی افزود: ثبت جهانی نقش بسیار ارزشمندی در معرفی همدان به مردم جهان دارد، در کنار این اثر، غار علیصدر به عنوان شگفت انگیزترین غار آبی جهان، گنجینه ارزشمندی است که میتوانیم با استفاده از ظرفیت آن، حوزه گردشگری استان همدان را توسعه دهیم.
معصوم علیزاده گفت: هگمتانه و مرکز تاریخی شهرهمدان یکی از ارزشمندترین میراثهای بشری و فرهنگی را در دل خود جای داده است. از طرف دیگر این محور فرهنگی- تاریخی سیر تحول و تطور معماری و شهرسازی کشور عزیزمان ایران را نمایان میسازدکه شناساندن آن یک وظیفه و مسئولیت خطیر است.
وی ادامه داد: مطالعه چنین پروندهای با این پیچیدگی و گستردگی، زمان زیادی نیاز داشت، بنابراین این پژوهش از شهریورماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده و به زودی به عنوان سهمیه کشور به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان اظهار کرد: فارغ از هر نگاه سیاسی، تمدن آثار تاریخی هگمتانه آنچنان عمیق و تماشای آثار تاریخی 3هزار و ۵۰۰ ساله برای هر بازدید کنندهای وجدآور است. هگمتانه و آثار آن به اندازهای عمیق و ارزشمند است که هر ارزیابی را برای ثبت جهانی آن مجاب میکند.
وی تصریح کرد: این پرونده مسیر «آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر» را شامل میشود که با ثبت این اثر، میراثفرهنگی این محدوده شامل بافت تاریخی، بازار سنتی، مسجد جامع و پیاده راههای شهر همدان حفظ میشود. عرصه شهر تاریخی همدان از 3 پهنه اصلی تشکیل شده است که شامل محوطه باستانی هگمتانه ، بازار، هسته مرکزی و عناصر وابسته شامل بازار، بناهای آرامگاهی، آموزشی، حمام، خانههای تاریخی، ابنیه مذهبی (مساجد، کلیساها و کنیسهها) و محور منتهی به آرامگاه بوعلی است .
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان بیان کرد: در این پرونده سیر تحول استقرار در پایتخت مادها دیده شده است که از هگمتانه آغاز شده و به دوره معاصر میرسد که بخش زیادی از این شهر تاریخی را دربر میگیرد.
پرونده منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان نخستین منظر شهری است که ثبت جهانی خواهد شد و خوشبختانه بخش زیادی از مدارک پرونده آماده و تهیه نقشهها نیز انجام شده است و پرونده پس از تکمیل بهزودی به یونسکو ارسال میشود.
وی ادامه داد: ترکیب سایت باستانی تپه هگمتانه، بافت تاریخی شهر و بازار قدیمی مفهوم تازهای به نام «منظر تاریخی» است که برای نخستین بار میراث فرهنگی به دنبال ثبت جهانی آن است، کاندیدی که در کشور رقیب ندارد و برای یونسکو موضوعی جذاب محسوب میشود.
|