پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

کد خبر : 132224

 
انتخابات را در تعامل با مردم پیش ببرید
تاریخ خبر : 1402-03-04
نویسنده : سمانه جهانگیری عرش
     
 
 
     
متن خبر :


راهبردهای اساسی برای انتخابات مجلس دوازدهم

 تحرکات جبهه انتخابات استان برای ورود به کارزار انتخابات در حال شکل گیری است که البته آغاز این مهم با تغییر در حوزه معاونت سیاسی فصل جدیدی از فعالیت سیاسی استان را به رقم زد تا شاهد اخبار این حوزه در استان همدان باشیم.

بر اساس اطلاعیه شماره یک ستاد انتخابات کشور، انتخابات دوازدهمین دور از مجلس شورای اسلامی جمعه 11 اسفند 1402 در 208 حوزه انتخابی کشور برگزار می‌شود.

بر همین اساس در این اطلاعیه آمده‌است که ثبت نام از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ۱۹ آذر ۱۴۰۲ آغاز و به مدت هفت روز ادامه خواهد داشت.

با نگاهی به 12 دوره برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی می‌توان دریافت که در 11 دوره انتخابات مجلس 62 نفر از استان همدان به بهارستان راه یافتند.

مردم استان همدان از نظر گرایش سیاسی غالباً اصولگریان را برگزیدند و کمتر به طیف اصلاحات رأی دادند. رزنی‌ها و تویسرکانی‌ها با انتخاب‌های خود نشان دادند افراد تنوع طلبی هستند و اکثراً حاضر نیستند به افراد ثابتی رأی بدهند.

مردم همدان در نخستین دوره انتخابات مجلس حضوری ۴۴ درصدی را رقم زدند اما پس از آن هرگز میزان حضور و مشارکت آنان به کمتر از ۵۱ درصد نرسیده است و در دوره‌هایی رکورد ۷۳ درصدی را نیز ثبت کردند.

مجلس ششم که یک مجلس تاریخی برای کل کشور است اگر برای همه کشور متفاوت باشد، برای همدانی‌ها مجلسی متفاوت‌تر بود. اگرچه حمیدرضا حاجی‌بابایی صندلی خود را حفظ کرد و به این مجلس هم راه یافت و تا امروز از معدود نمایندگانی است که سابقه حضور در این دوره از مجلس را دارد، اما نماینده دوم همدان یعنی حسین لقمانیان سر و صدای بسیاری به پا کرد.

حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان و فامنین با 6 دوره سابقه نمایندگی توانسته اعتماد مردم را حفظ کند. احمد زمانیان نماینده ادوار مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز چهار دوره متوالی اعتماد مردم را جلب کرده و سپس در دور یازدهم کارنامه ورودش به مجلس را بست. محمد مهدی مفتح نیز 7 دوره است که بر روی صندلی نمایندگی تکیه زده است اما از یک حوزه انتخابیه واحد نبوده است، او چهار دوره نماینده مردم رزن و 3 دوره نمایندگی مردم تویسرکان را بر عهده داشته است. سایر نمایندگان با سابقه نیز بیش از سه دوره نتوانستند صندلی نمایندگی را حفظ کنند.

پس از یک مجلس اصلاح‌طلب که همدانی ها در دور ششم رقم زدند مجلس هفتم و مجلس های بعد از آن یک مجلس اصولگرا باقی ماند تا د ر این برهه حساس و در حالی که به انتخابات 1402 نزدیک می شویم ببینیم مجلس بعدی چه نوع مجلسی با چه میزان مشارکت مردم رقم خواهد خورد.

در همین ارتباط و با انتشار نخستین اطلاعیه ستاد انتخابات کشور و شروع فعالیت مسئولان سیاسی استان در این حوزه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان نیز در مصاحبه‌ای تاکید کرد: برای برگزاری باشکوه انتخابات و افزایش میزان مشارکت مردم در اسفندماه امسال نیازمند حمایت و نقش آفرینی جدی رسانه‌ها هستیم.

این صحبتها در حالی مطرح می شود که در فضای ملتهب کشور مسئولان دست به دامن رسانه‌ها شده‌اند. چنانچه نخست نماینده ولی فقیه در استان در نشستی با خبرنگاران و سپس استاندار همدان در نشست 4 ساعته خود با مدیران رسانه از آنان خواست که در جامعه "امیدآفرینی"کنند.

مسئولان حوزه سیاسی استان باید در نظر داشته باشند که علاوه بر مددگیری از رسانه‌ها در این برهه، کمک گرفتن از برخی تشکل‌ها نیز که در گذشته حوزه سیاسی تأکید بیشتری بر آن داشت. بیش از پیش ضرورت دارد.

پس از شکل‌گیری خانه احزاب در دولت روحانی، که قرار بود احزاب هر دو طیف را برای تعامل بیشتر گردهم بیاورد، پس از روی کار آمدن دولت رئیسی،عملاً فعالیت این خانه که هیچ، فعالیت تمامی احزاب هر دو جریان به خاموشی رفت و حالا شاید وقت آن رسیده که در این برهه حساس همچون گذشته آنان را دور میز استانداری گردهم بیاوریم که این خود می‌تواند یکی از راهبردهای اساسی برای مشارکت دادن مردم در انتخابات باشد.

حسن رضانیا اظهار داشت: برای انتخابات امسال راهبردهای اساسی و مد نظر مقام معظم رهبری در اولویت مسئولان و دست اندرکاران است.

وی تصریح کرد: این راهبردها شامل امنیت، سلامت، مشارکت و ایجاد فضای پرشور انتخابات است که تمام توان خود را برای تحقق این اهداف در انتخابات امسال دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به کار خواهیم بست.


وی یادآور شد: حرکت بر مدار قانون و تأمین سلامت و امنیت انتخابات که از جمله وظایف و کارکردهای مهم متولیان امر انتخابات است با قوت و جدیت مد نظر خواهد بود.

رضانیا تصریح کرد: همچنین برای ایجاد یک فضای پرشور و رقابتی و افزایش میزان حضور و مشارکت مردم در پای صندوق‌های رپأی نیز نیازمند ایفای نقش آفرینی از سوی رسانه‌ها هستیم.

وی افزود: همه دستگاه‌ها در بخش های مختلف نیز باید برای برگزاری یک انتخابات باشکوه و با حضور حداکثری مردم در اسفندماه امسال پای کار بیایند.

لازم به یادآوری است احمد وحیدی وزیر کشور در تاریخ ۲۵ اردیبهشت امسال در جمع استانداران سراسر کشور تأکید کرد که افق ما برای مشارکت و حضور مردم حضور بیش از ۶۰ درصدی است و همه برنامه‌ها باید بر همین اساس تنظیم شود.

محمدرضا غلامرضا رئیس ستاد انتخابات کشور نیز در این جلسه، انتخابات ۱۱ اسفند ماه را خطیر خواند و گفت: ما برای برگزاری انتخابات، ۲۵ فرآیند مختلف داریم که ذیل هرکدام از این‌ها ده‌ها فعالیت باید انجام شود و برنامه‌های لازم در این ارتباط تنظیم و تهیه شده است. حال که به انتخابات مجلس یازدهم 10 ماه باقی مانده است باید تا روز جمعه (11 اسفندماه) صبر کرد و دید آیا مسئولان این استان در این مدت می توانند اعتماد مردم برای شرکت در انتخابات آتی را جلب کنند و آیا میزان مشارکت در این دور کاهش یافته یا همان وعده وزیر در جلب مشارکت 60 درصد خواهد بود؟

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.